21-12-2005, 10:02
Malzeme
- 1 kg hamsi balığı
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 300 gr (3 orta boy) soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 300 gr (yaklaşık bir su bardağı) konkase domates
- 2 yumurta
- mısır unu
- ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Hazırlık
Hamsi balığını baş tarafından sırtı avucunuzun içine bakacak şekilde yerleştirin. Balığın kafasından tutarak, kılçığı ile birlikte kafasını öne doğru çekip çıkartın.
Kılçıksız hamsileri karınlarından iki yana açarak balığı düzleştirip, bir tabağa dizin. Tuzlayın, biberleyin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Bir kapta konkase domates ile iyice karıştırın.
Açılmış hamsilerin 3 tanesini alıp avucunuzun iiçine yelpaze gibi yerleştirin. Üzerine hazırladığınız domatesli harçtan koyun ve tekrar bir sıra hamsi kapatın.
Ana Yemek
Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde balıkların kılçıklarını ayıklayıp düzleştirin. Domatesli harcı yapın. Bir kapta yumurtayı çırpın. Hamsi kuşlarını hazırlamak için 3 hamsiyi avucunuzun içine bir yelpaze oluşturacak şekilde yerleştirin. Tam ortalama harçtan bir tatlı kaşığı koyup üzerine 3 hamsi daha kapatın.
Hamsi kuşlarını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısırununa bulayın. Bir tabağa dizin. Bütün balıklar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Hamsi kuşlarını kızgın yağda her iki tarafa da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Üzerine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına aktarıp tercihen sıcak olarak servis yapın.
Not: Hamsi kuşu soğuk olarak da yenebilir
- 1 kg hamsi balığı
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 300 gr (3 orta boy) soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 300 gr (yaklaşık bir su bardağı) konkase domates
- 2 yumurta
- mısır unu
- ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Hazırlık
Hamsi balığını baş tarafından sırtı avucunuzun içine bakacak şekilde yerleştirin. Balığın kafasından tutarak, kılçığı ile birlikte kafasını öne doğru çekip çıkartın.
Kılçıksız hamsileri karınlarından iki yana açarak balığı düzleştirip, bir tabağa dizin. Tuzlayın, biberleyin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Bir kapta konkase domates ile iyice karıştırın.
Açılmış hamsilerin 3 tanesini alıp avucunuzun iiçine yelpaze gibi yerleştirin. Üzerine hazırladığınız domatesli harçtan koyun ve tekrar bir sıra hamsi kapatın.
Ana Yemek
Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde balıkların kılçıklarını ayıklayıp düzleştirin. Domatesli harcı yapın. Bir kapta yumurtayı çırpın. Hamsi kuşlarını hazırlamak için 3 hamsiyi avucunuzun içine bir yelpaze oluşturacak şekilde yerleştirin. Tam ortalama harçtan bir tatlı kaşığı koyup üzerine 3 hamsi daha kapatın.
Hamsi kuşlarını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısırununa bulayın. Bir tabağa dizin. Bütün balıklar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Hamsi kuşlarını kızgın yağda her iki tarafa da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Üzerine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına aktarıp tercihen sıcak olarak servis yapın.
Not: Hamsi kuşu soğuk olarak da yenebilir