19-04-2007, 21:52
MALZEMELER
250 Gr. hamsi
2 adet iri patates
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 su bardağı un
Sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir)
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın,
yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar
ikiye bölün. Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın. Rendelenmiº
patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Sonra
sırası ile unu, ince kıyılmış dereotunu, hamsiyi, tuz ve karabiberi ilave edip
tekrar karıştırın. Tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Çorba kaşığı ile karışımı yağa
dökün ve mümkün olduğu kadar yassılaştırın. Bir yüzü kızardıktan sonra diğer
yüzünü çevirerek kızartın. Bu işlemi karışımın tamamı bitene kadar tekrarlayın.
Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
Not: Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp
180oC’a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.
250 Gr. hamsi
2 adet iri patates
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 su bardağı un
Sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir)
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın,
yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar
ikiye bölün. Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın. Rendelenmiº
patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Sonra
sırası ile unu, ince kıyılmış dereotunu, hamsiyi, tuz ve karabiberi ilave edip
tekrar karıştırın. Tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Çorba kaşığı ile karışımı yağa
dökün ve mümkün olduğu kadar yassılaştırın. Bir yüzü kızardıktan sonra diğer
yüzünü çevirerek kızartın. Bu işlemi karışımın tamamı bitene kadar tekrarlayın.
Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
Not: Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp
180oC’a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.