Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
peynirli hamsi sardalye
#1
malzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye
tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
tuz karabiber
un yumurta galeta unu


hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacak..bu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz..

peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz

bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz..

yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz..

not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor..
AFİYET OLSUN (UFUK USTA)
Bul
Cevapla
#2
Paylaşıma teşekkürler ufuk usta valla tok karına bile insanın ağzını sulandırıyorsun.Seerf
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Cevapla
#3
bundan sonraki tarifim sütlü levrek yalnız bunu video çekip anlatacağım balığın hazırlanışını...
Bul
Cevapla
#4
efe4848 yazdı:bundan sonraki tarifim sütlü levrek yalnız bunu video çekip anlatacağım balığın hazırlanışını...

İnşallah ustam tariflerini bekliyoruz.Sütle balığıda pek bağdaştırmazlar ama adapazarında oturan bir tanıdığım tatlı su türü bir balıktan yaptıklarını anlatırdı.
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Cevapla
#5
yalovalı77 yazdı:İnşallah ustam tariflerini bekliyoruz.Sütle balığıda pek bağdaştırmazlar ama adapazarında oturan bir tanıdığım tatlı su türü bir balıktan yaptıklarını anlatırdı.
o kadar lezzetli oluyor ki dışarıdan gelen müşteriler önceden arar sütlü levrek yemeye geliyoruz diye rezerve ettirirler
Bul
Cevapla
#6
efe4848 yazdı:malzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye
tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
tuz karabiber
un yumurta galeta unu


hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacak..bu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz..

peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz

bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz..

yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz..

not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor..
AFİYET OLSUN (UFUK USTA)
bu tarifi dün benim hatun kaşarla yapmıştı çok lezzetli oluyorAlkis
efe4848 yazdı:bundan sonraki tarifim sütlü levrek yalnız bunu video çekip anlatacağım balığın hazırlanışını...
tarifi sabırsızlıkla bekliyoruzSeerf
Bul
Cevapla
#7
efe4848 yazdı:malzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye
tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
tuz karabiber
un yumurta galeta unu


hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacak..bu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz..

peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz

bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz..

yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz..

not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor..
AFİYET OLSUN (UFUK USTA)


Sevgili Ufuk Usta..

Tarifin çok güzel..Sen de bilirsin..Bu yemeğin orjinal adı "hamsi kuşu"dur.Karadeniz yöresinin çok tanınmış bir yemeğidir.Muhtelif çeşitleri yapılır.İçine ince kıyılmış soğan vs .dahi ilave edilebilir.

Ellerine sağlık..Teşekkürler..
Bul
Cevapla
#8
deniz aşığı yazdı:bu tarifi dün benim hatun kaşarla yapmıştı çok lezzetli oluyorAlkis

tarifi sabırsızlıkla bekliyoruzSeerf
bence peynir ile daha iyi olur birde öyle denemenizi tavsiye ederim...
Bul
Cevapla
#9
En kısa sürede hamside deneyeyimSeerfteşekkürler UfukAlkis
Bornova - izmir
Bul
Cevapla
#10
Ufuk sana bir Ufuk ustanın mutfağı köşesi açmak lazımSmile
Güzel tarifler, denemek lazımAlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HAMSİ FIRINDA (Fotolarla) kılçık 31 5,197 16-12-2007, 16:20
Son Yorum: Ege
  Hamsi Sarma ışıksal 1 1,574 22-04-2007, 21:48
Son Yorum: GURHAN
  Hamsi Mücver ışıksal 3 1,553 20-04-2007, 08:55
Son Yorum: rusan
  SEBZELİ HAMSİ KEK mudanya 3 1,856 22-12-2006, 11:56
Son Yorum: bahri ozmen
  HAMSİ ÇITLAMA mudanya 13 6,024 19-12-2006, 11:48
Son Yorum: AFALA
  Hamsi Yemekleri çatalca 84 7 3,172 29-11-2006, 10:05
Son Yorum: cahitusta
  İçli Hamsi eaktuna 0 2,196 11-01-2006, 11:44
Son Yorum: eaktuna
  Hamsi Kuşu eaktuna 0 2,219 21-12-2005, 10:02
Son Yorum: eaktuna

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi