Yorumları: 278
Konuları: 22
Kayıt Tarihi: 11-10-2009
malzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye
tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
tuz karabiber
un yumurta galeta unu
hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacak..bu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz..
peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz
bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz..
yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz..
not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor..
AFİYET OLSUN (UFUK USTA)
Yorumları: 8,084
Konuları: 75
Kayıt Tarihi: 15-09-2009
Paylaşıma teşekkürler ufuk usta valla tok karına bile insanın ağzını sulandırıyorsun.
Yorumları: 278
Konuları: 22
Kayıt Tarihi: 11-10-2009
bundan sonraki tarifim sütlü levrek yalnız bunu video çekip anlatacağım balığın hazırlanışını...
Yorumları: 8,084
Konuları: 75
Kayıt Tarihi: 15-09-2009
efe4848 yazdı:bundan sonraki tarifim sütlü levrek yalnız bunu video çekip anlatacağım balığın hazırlanışını...
İnşallah ustam tariflerini bekliyoruz.Sütle balığıda pek bağdaştırmazlar ama adapazarında oturan bir tanıdığım tatlı su türü bir balıktan yaptıklarını anlatırdı.
Yorumları: 278
Konuları: 22
Kayıt Tarihi: 11-10-2009
yalovalı77 yazdı:İnşallah ustam tariflerini bekliyoruz.Sütle balığıda pek bağdaştırmazlar ama adapazarında oturan bir tanıdığım tatlı su türü bir balıktan yaptıklarını anlatırdı.
o kadar lezzetli oluyor ki dışarıdan gelen müşteriler önceden arar sütlü levrek yemeye geliyoruz diye rezerve ettirirler
Yorumları: 1,297
Konuları: 18
Kayıt Tarihi: 17-09-2009
efe4848 yazdı:malzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye
tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
tuz karabiber
un yumurta galeta unu
hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacak..bu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz..
peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz
bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz..
yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz..
not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor..
AFİYET OLSUN (UFUK USTA)
bu tarifi dün benim hatun kaşarla yapmıştı çok lezzetli oluyor
efe4848 yazdı:bundan sonraki tarifim sütlü levrek yalnız bunu video çekip anlatacağım balığın hazırlanışını...
tarifi sabırsızlıkla bekliyoruz
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
Kayıt Tarihi: 11-07-2008
efe4848 yazdı:malzeme=istenilen miktarda hamsi yada sardalye
tam yağlı beyaz peynir
maydanoz
tuz karabiber
un yumurta galeta unu
hazırlanışı= öncelikle hamsinin orta kılçığını alıp balığı açıyoruz zaten kılçığını alırken açılacak yaprak şeklinde olacak..bu şekilde bir tabağa hazırlayıp kenara koyuyoruz..
peniri ince doğradığımız maydanozu yeterli miktardaki tuz ve karabiberi koyup karıştırıyoruz bunuda bir kenara koyuyoruz
bir tabağın içine unu diğerini galeta ununu başka bir kaba da yumurtayı çırpıyoruz..
yapılışı= hazırladığımız peynir içinden bir bıçak yardımıyla hamsinin ortasına sürüyoruz bi başka hamsiyi üzerine kapatıyoruz daha sonra una yumurtaya galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz..
not=balıkla peynir olurmu diye düşünenler için ;İkiside tazee olduktan sonra afiyetle gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz şiddetle bu tarifi tavsiye ediyorum deneyenler görecektir ortaya harika biirşey çıkıyor..
AFİYET OLSUN (UFUK USTA)
Sevgili Ufuk Usta..
Tarifin çok güzel..Sen de bilirsin..Bu yemeğin orjinal adı "hamsi kuşu"dur.Karadeniz yöresinin çok tanınmış bir yemeğidir.Muhtelif çeşitleri yapılır.İçine ince kıyılmış soğan vs .dahi ilave edilebilir.
Ellerine sağlık..Teşekkürler..
Yorumları: 278
Konuları: 22
Kayıt Tarihi: 11-10-2009
deniz aşığı yazdı:bu tarifi dün benim hatun kaşarla yapmıştı çok lezzetli oluyor
tarifi sabırsızlıkla bekliyoruz
bence peynir ile daha iyi olur birde öyle denemenizi tavsiye ederim...
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Kayıt Tarihi: 07-02-2007
En kısa sürede hamside deneyeyim

teşekkürler Ufuk
Bornova - izmir
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
Kayıt Tarihi: 05-12-2008
Ufuk sana bir Ufuk ustanın mutfağı köşesi açmak lazım

Güzel tarifler, denemek lazım

İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...