21-12-2006, 20:04
Selamlar balık dostları. Bu akşam yine bir hamsi tarifi vereceğim.Dikkat ederseniz bilinen klasik balık yemekleri dışında az bilinen tarifleri veriyorum umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER...
1-1 Kg hamsi
2-1 demet maydanoz
3-1 demet orta boy marul
4-3 adet taze soğan
5-2 edet yumurta
6-1 çay bardağı mısır unu
7- tuz,karabiber ,kırmızı biber
8- derince bir teflon tencere
YAPILIŞI.
hamsi balıkları kılçıklarıda alınarak temizlenip yıkanır. sonra büyüklüğüne göre keskin bir bıçak ile 3 yada 4 e bölünürler ve bir kaba konurlar.
maydanoz,marul ve taze soğanlar yıkanarak ince ince doğranırlar.
yumurtalarımız bir kapta iyice çırpılarak içine tuz.k.biber ve kırmızı biber(toz) ilave edilerek tekrar çırpılır, bu arada yarım çay bardağı su ve mısır unu ilaqve edilerek biraz daha karıştırılır. bu karışımın içine kesilmiş hamsilerimiz ile sebzelerimizi katarak bir birlerine iyice karıncaya kadar karıştırılır ve bu karışım teflon tencerede ısıtılmış çiçek yağı na dökülerek tahta bir kaşıkla yağın nüfuz etmasi sağlanarak kapak kapatılır . hafif ateşte l5 20 dakika bırakılır..sonra AFİYET OLSUN
MALZEMELER...
1-1 Kg hamsi
2-1 demet maydanoz
3-1 demet orta boy marul
4-3 adet taze soğan
5-2 edet yumurta
6-1 çay bardağı mısır unu
7- tuz,karabiber ,kırmızı biber
8- derince bir teflon tencere
YAPILIŞI.
hamsi balıkları kılçıklarıda alınarak temizlenip yıkanır. sonra büyüklüğüne göre keskin bir bıçak ile 3 yada 4 e bölünürler ve bir kaba konurlar.
maydanoz,marul ve taze soğanlar yıkanarak ince ince doğranırlar.
yumurtalarımız bir kapta iyice çırpılarak içine tuz.k.biber ve kırmızı biber(toz) ilave edilerek tekrar çırpılır, bu arada yarım çay bardağı su ve mısır unu ilaqve edilerek biraz daha karıştırılır. bu karışımın içine kesilmiş hamsilerimiz ile sebzelerimizi katarak bir birlerine iyice karıncaya kadar karıştırılır ve bu karışım teflon tencerede ısıtılmış çiçek yağı na dökülerek tahta bir kaşıkla yağın nüfuz etmasi sağlanarak kapak kapatılır . hafif ateşte l5 20 dakika bırakılır..sonra AFİYET OLSUN