Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İçli Hamsi
#1
Malzemeler
1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta

Hazırlanışı
Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
Sularını süzerek bekletin.
Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
Yeşil salata ile servis yapın.

Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  peynirli hamsi sardalye efe4848 15 3,949 31-12-2009, 15:50
Son Yorum: Zıpkıncı
  HAMSİ FIRINDA (Fotolarla) kılçık 31 5,197 16-12-2007, 16:20
Son Yorum: Ege
  Hamsi Sarma ışıksal 1 1,574 22-04-2007, 21:48
Son Yorum: GURHAN
  Pavurya İçli Domatesler ışıksal 2 1,684 20-04-2007, 09:17
Son Yorum: harslan1978
  Hamsi Mücver ışıksal 3 1,553 20-04-2007, 08:55
Son Yorum: rusan
  SEBZELİ HAMSİ KEK mudanya 3 1,857 22-12-2006, 11:56
Son Yorum: bahri ozmen
  HAMSİ ÇITLAMA mudanya 13 6,024 19-12-2006, 11:48
Son Yorum: AFALA
  Hamsi Yemekleri çatalca 84 7 3,172 29-11-2006, 10:05
Son Yorum: cahitusta
  Hamsi Kuşu eaktuna 0 2,220 21-12-2005, 10:02
Son Yorum: eaktuna

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi