Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsi Sarma
#1
MALZEMELER

400 Gr. hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber

HAZIRLANIŞI

Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın,

yıkayıp durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın. Bir tencerede karalahana

yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın. Çıkarıp sap ve damarlarını

kesin. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz,

karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı

sıvı yağı ilave edip karıştırın. Içine hamsileri ekleyin. Karışımı karalahana

yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda

rulalar haline getirin. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın

tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. 180oC’ta 20 dakika kadar

fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Bul
Cevapla
#2
Elinize, emeğinize sağlık .Teşekkür ederim eğer varsa karagöz ve eşkina tariflerinizi de merakla bekliyorum..
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  peynirli hamsi sardalye efe4848 15 3,949 31-12-2009, 15:50
Son Yorum: Zıpkıncı
  HAMSİ FIRINDA (Fotolarla) kılçık 31 5,197 16-12-2007, 16:20
Son Yorum: Ege
  Hamsi Mücver ışıksal 3 1,554 20-04-2007, 08:55
Son Yorum: rusan
  SEBZELİ HAMSİ KEK mudanya 3 1,857 22-12-2006, 11:56
Son Yorum: bahri ozmen
  HAMSİ ÇITLAMA mudanya 13 6,024 19-12-2006, 11:48
Son Yorum: AFALA
  Hamsi Yemekleri çatalca 84 7 3,172 29-11-2006, 10:05
Son Yorum: cahitusta
  İçli Hamsi eaktuna 0 2,197 11-01-2006, 11:44
Son Yorum: eaktuna
  Hamsi Kuşu eaktuna 0 2,220 21-12-2005, 10:02
Son Yorum: eaktuna

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi