02-01-2006, 19:21
Balık Çorbası
Malzeme Listesi
1 - Levrek ,İskorpit veya Kayabalığı (yaklaşık 1 kilo ağırlığında)
2 - 1 Adet büyük iri baş soğan
3 - 10 Bardak su
4 - 1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme )
5 - 2 Havuç rendesi
6 - 1 Baş iri kereviz
7 - 2 Patates
8 - 1 Çay bardağı pirinç
9 - 1 Limon
10 - 2 Yumurta
11 - 2 Yemek kaşığı un
12 - 1 Limon
13 - 1 Demet maydanoz
14 - 1 Yemek kaşığı tereyağı
15 - bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Balığın pulları ve iç organları temizlenip yıkandıktan sonra balık bütün olarak büyükçe bir tencereye alınıp üzerine,rendelenmiş soğan ve doğranmış maydanoz ve bir tatlı kaşığı tuz 10 bardak su eklenerek balık pişirilmeye bırakılır (su kaynamaya başladıktan sonra ortalama 20 dakika ) balık piştikten sonra balık bütün olarak suyun içinden ayıklanmak için alınır.
Kaynamakta olan suya küçük küpler şeklinde doğranmış olan kereviz , patates ve rendelenmiş 2 havuç ve 1 çay bardağı pirinç konur bunlarda pişene kadar kaynatmaya devam edilir bu arada balık kılçıklarından ayıklanır. Ayıklanmış balık kaynamakta olan tencereye eklenir ve 20 dakika kaynatılır.
Kaynayan Sebzeler ve balık piştikten sonra blendırdan geçirilir ve üzerine un, yumurta ve limon çırpılıp içine yavaş yavaş ve karıştırarak dökülür kesilmeyecek şekilde karıştırılır, bir taşım kaynatılır.
Servis yapılırken üstüne bir miktar doğranmış maydanozla süsleyerek ve bir tavada erittiğimiz ve içine karabiber koyduğumuz tereyağını gezdiririz. AFİYET OLSUN
Malzeme Listesi
1 - Levrek ,İskorpit veya Kayabalığı (yaklaşık 1 kilo ağırlığında)
2 - 1 Adet büyük iri baş soğan
3 - 10 Bardak su
4 - 1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme )
5 - 2 Havuç rendesi
6 - 1 Baş iri kereviz
7 - 2 Patates
8 - 1 Çay bardağı pirinç
9 - 1 Limon
10 - 2 Yumurta
11 - 2 Yemek kaşığı un
12 - 1 Limon
13 - 1 Demet maydanoz
14 - 1 Yemek kaşığı tereyağı
15 - bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Balığın pulları ve iç organları temizlenip yıkandıktan sonra balık bütün olarak büyükçe bir tencereye alınıp üzerine,rendelenmiş soğan ve doğranmış maydanoz ve bir tatlı kaşığı tuz 10 bardak su eklenerek balık pişirilmeye bırakılır (su kaynamaya başladıktan sonra ortalama 20 dakika ) balık piştikten sonra balık bütün olarak suyun içinden ayıklanmak için alınır.
Kaynamakta olan suya küçük küpler şeklinde doğranmış olan kereviz , patates ve rendelenmiş 2 havuç ve 1 çay bardağı pirinç konur bunlarda pişene kadar kaynatmaya devam edilir bu arada balık kılçıklarından ayıklanır. Ayıklanmış balık kaynamakta olan tencereye eklenir ve 20 dakika kaynatılır.
Kaynayan Sebzeler ve balık piştikten sonra blendırdan geçirilir ve üzerine un, yumurta ve limon çırpılıp içine yavaş yavaş ve karıştırarak dökülür kesilmeyecek şekilde karıştırılır, bir taşım kaynatılır.
Servis yapılırken üstüne bir miktar doğranmış maydanozla süsleyerek ve bir tavada erittiğimiz ve içine karabiber koyduğumuz tereyağını gezdiririz. AFİYET OLSUN