22-04-2007, 14:14
MALZEMELER
1 adet palamut (orta büyüklükte)
3 ad. yumurta
½ somun bayat ekmek
1 ad. soğan
1 çorba kaşığı sirke
1/4 fincan çam fıstığı
1/4 fincan kuş üzümü
yenibahar
Tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Palamutu karnını yararak temizleyin ve başlarını gövdeden ayırın.Bol su ile iyice
yıkayın. Balığı derince bir tencereye yerleştirip üstünü örtecek tarzda su
doldurun, suya yeterince tuz ve bir çorba kaşığı sirke ilave edip 20 dakika kadar
kaynatın. Kevgirle balığı sudan alıp süzün. Balığın derisini, kılçıklarını ve
siyah etlerini ayıklayın. Ayırdığınız beyaz etleri satır veya bıçak ile kıyma gibi
küçük parçalara kesin. Bu etleri çukurca bir kaba koyun. İçine bayat ekmek
dilimlerini ufalayın, yumurtaları kırın ve iyice karıştırın. Rendelenmiş soğan,
tuz, yenibahar, dövülerek kırılmış çam fıstığı ve kuş üzümünü de ilave edip
karıştırın. Zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırın. Diğer taraftan fırın
tepsisini veya pyrex kabınızı yağlayın ve üzerine karışımı döküp muntazamca yayın.
160-180oC’a ısıttığınız fırına sürüp 20 dakika kadar pişirin. Sıcak veya soğuk
servis yapılabilir.
Not: Balığı haşladıktan sonra artakalan suyunu atmayın. Bu suyu ilerde balık
çorbası yapmakta kullanabilirsiniz.
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Balık köftesi bütün deniz balıklarından
yapılabilir ancak en güzel tadı aşağıdakiler verir.
Uskumru, çingene palamutu, kolyoz
1 adet palamut (orta büyüklükte)
3 ad. yumurta
½ somun bayat ekmek
1 ad. soğan
1 çorba kaşığı sirke
1/4 fincan çam fıstığı
1/4 fincan kuş üzümü
yenibahar
Tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Palamutu karnını yararak temizleyin ve başlarını gövdeden ayırın.Bol su ile iyice
yıkayın. Balığı derince bir tencereye yerleştirip üstünü örtecek tarzda su
doldurun, suya yeterince tuz ve bir çorba kaşığı sirke ilave edip 20 dakika kadar
kaynatın. Kevgirle balığı sudan alıp süzün. Balığın derisini, kılçıklarını ve
siyah etlerini ayıklayın. Ayırdığınız beyaz etleri satır veya bıçak ile kıyma gibi
küçük parçalara kesin. Bu etleri çukurca bir kaba koyun. İçine bayat ekmek
dilimlerini ufalayın, yumurtaları kırın ve iyice karıştırın. Rendelenmiş soğan,
tuz, yenibahar, dövülerek kırılmış çam fıstığı ve kuş üzümünü de ilave edip
karıştırın. Zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırın. Diğer taraftan fırın
tepsisini veya pyrex kabınızı yağlayın ve üzerine karışımı döküp muntazamca yayın.
160-180oC’a ısıttığınız fırına sürüp 20 dakika kadar pişirin. Sıcak veya soğuk
servis yapılabilir.
Not: Balığı haşladıktan sonra artakalan suyunu atmayın. Bu suyu ilerde balık
çorbası yapmakta kullanabilirsiniz.
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Balık köftesi bütün deniz balıklarından
yapılabilir ancak en güzel tadı aşağıdakiler verir.
Uskumru, çingene palamutu, kolyoz