Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balık yemeklerinde kullanılan baharatlar
Balık pişirilirken, baharat kullanımı da önemli yer tutuyor. Gurme ustaları, balık yemeklerinde kullanılması gereken baharatları şu şekilde sıralıyor:
Fesleğen: Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde.
Defne yaprağı: Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte.
Keraviye: Buğulama, haşlama ve dolmalarda.
Zencefil: Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede.
Köri: Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır).
Mercanköşk: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda.
Hardal: Toz halinde güveçlerde, yapılmış olarak yengeçle.
Muskat: Yengeç ve istakozla.
Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, jumbo karides tavada.
Paprika: Dolma ve güveçlerde.
Maydanoz: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda.
Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz): Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tatlandırmak için.
Kırmızı biber (toz veya pul): Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde.
Adaçayı: Dolma ve güveçlerde.
Kekik: ABD'de bütün deniz ürünleri ile birlikte.
Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde.
Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde.
Sarımsak: Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda.
Ceviz: Tarator ve benzeri soslarda.
Badem: Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak.
Kapari: Turşu halinde buğulamalarda.

kaynak:iha
Bul
oh oh nasıl canım çekti şimdi... bu bilgilerle zaten çok sevdiğim balık yemekleri vazgeçilmez olacak
teşekkürler teşekkürler

rastgele diyorum...
sevgilerle..
Bul
sevgili dostuma teşekkürler

tarhun ve kapariyi duymamıştım. öğrendim...

sevgiler.
nihat abi konu konusundaki suskunluğunu bozmuşsun abi daha önce duymadığım baharatları duydum teşekkür ederim
Bul
abi sağol çok güzel bilgiler bazılarını deneyeceğim çok tşk
Bul
herkese afiyet olsun
Bul
hoşgeldin be dostum nereleresin kayba karıştın bırak baharatları falan filan sarıyere balık tutmaya gittim deme sakın.
yok be dostum haberlere baksana akşama sarıyeri seller götürdü sabah arabayla zor girdim sarıyere 1 saat gecikmeli olarak.güzel yazıp konu acıyordum ışıklar gitti şimdi geldi o arada bende saçları kestirdim arabanın içini temizledim vakit geçirdim
bu baharatlar marketlerde aktarlarda satılıyor denemek lazım mesela defne yapragına bayılıyorum lğfere levregr palamuta hepsine hatta tavuga bile kullanıyorum dün akşam gene lüfer yaptım fırının ızgara tepsisine diziyorum lüferleri 1 domatesi küp şeklinde dograyıp atıyorum hertarafına içinede 2 defne yapragı süper oluyor defne yapragı her yemege tad veriyor ama 2 yapraktan fazla koymıyacaksın bide şansıma defne yapragı bizim bahçede agacı var Smile)
Bul
senin dükkan oradaydı herhalde geçmiş olsun nihat abi inşallah sende vede ailende birşey yoktur
Bul
benim dükkanda bu selde bişey olmadı allaha şükür gecen 1 ay öncekinde su almıştık malı son anda kaldırmıştık yoksa çok büyük zarar verecektik ufak bişeyle atlattık ama bu sefer de arabayla gelirken kapıların yarısına kadar suya girdim sanırım su almış iç taraf arabada koku var şimdi onlar önemli degil millet mahvoldu ölenler var evi perişan olanlar var kötü durum yani saol ilgin için göksen
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balık konservesi maceratorr 24 5,756 05-11-2008, 12:30
Son Yorum: maceratorr
  balık yanına salata LeVrEkCi 16 7,844 18-08-2008, 09:22
Son Yorum: fotokopici
  Hanımların balık pişirmede kızdığı noktalar H.A.R.U.N 22 4,841 12-08-2008, 14:28
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Fırında Balık Köfte ışıksal 0 1,397 22-04-2007, 14:14
Son Yorum: ışıksal
  tepside balık yemeği GÖKSEN 4 4,365 02-10-2006, 08:37
Son Yorum: GÖKSEN
  Taze balık nasıl olur.? SerenaY66 4 2,745 01-10-2006, 12:45
Son Yorum: SerenaY66
  balık yanına meze ozoca51 9 5,183 30-09-2006, 09:01
Son Yorum: doktor
  Hardal Soslu Balık eaktuna 0 1,896 11-01-2006, 11:41
Son Yorum: eaktuna
  hangi balık nezaman yenmeli LeVrEkCi 0 2,589 06-01-2006, 19:50