30-09-2006, 23:30
arkadaşlar biz bu yemeği devamlı balık tuttuğumuz yerde yapıyoruz
tarife gelince :
malzemeler
1 kğ domates
yarım kilo soğan
yarım kilo biber
1 paket sana yağı veya okadar tereyağı
sarmısak bir kaç diş
2 adet odun fırını ekmegi
istediğiniz her hangi bir balık çeşidi fakat kılçıkları az olan daha iyidir.Balıklar tepsiye göre temizlenir,tuzlanır.Sonra tepsiye paket margarin atılır .Bu arada tepsi orta boy olursa iyi olur.yağ eridikten sonra ince dilimlenmiş soğan ve temizlenmiş biberler ,sarmısaklar tepsiye yayılır ,balıklar tepsiye dizilir.ve bir tarafı yüsek ateşte pişirilir .sonra balıkların diğer tarafı çevrilir işte işin güzel tarafı burada başlıyor damatesler ince ince dilimlenir ve çevrilen balıkların üzerine dizilir.ve üzerlerine iiye kesilen ekmekler kapatılı fazla yüksek olmayan orta ateşte pişirilir.sonra mı ne yapacaz pişen tepsiyi ocaktan alıp önce balıkların suyu ve domateslerin suyunu çek miş olan ekmekleri alıyoruz ve sonra afiyetle yiyoruz ya yazarken bile ağzın sulandı şimdi balığa gitmek lazım
not:yanınızda mangal falan götürmanize gerek yok doğadan odun çalı çırpı ile daha güzel oluyor tavsiye ederim.
tarife gelince :
malzemeler
1 kğ domates
yarım kilo soğan
yarım kilo biber
1 paket sana yağı veya okadar tereyağı
sarmısak bir kaç diş
2 adet odun fırını ekmegi
istediğiniz her hangi bir balık çeşidi fakat kılçıkları az olan daha iyidir.Balıklar tepsiye göre temizlenir,tuzlanır.Sonra tepsiye paket margarin atılır .Bu arada tepsi orta boy olursa iyi olur.yağ eridikten sonra ince dilimlenmiş soğan ve temizlenmiş biberler ,sarmısaklar tepsiye yayılır ,balıklar tepsiye dizilir.ve bir tarafı yüsek ateşte pişirilir .sonra balıkların diğer tarafı çevrilir işte işin güzel tarafı burada başlıyor damatesler ince ince dilimlenir ve çevrilen balıkların üzerine dizilir.ve üzerlerine iiye kesilen ekmekler kapatılı fazla yüksek olmayan orta ateşte pişirilir.sonra mı ne yapacaz pişen tepsiyi ocaktan alıp önce balıkların suyu ve domateslerin suyunu çek miş olan ekmekleri alıyoruz ve sonra afiyetle yiyoruz ya yazarken bile ağzın sulandı şimdi balığa gitmek lazım
not:yanınızda mangal falan götürmanize gerek yok doğadan odun çalı çırpı ile daha güzel oluyor tavsiye ederim.