Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hanımların balık pişirmede kızdığı noktalar
Arkadaşlar kimi ev hanımı evin kokmasından kimisi sağa sola yağ sıçratmasından dolayı evde balık pişirmeye pek gönüllü olmazlar
Bu gibi sorunların üstesinden gelecek yöntemleri farklı uygulamaları olanlar varsa burada paylaşalım
Paylaşalımki evde balık yapmak bir pilav yapmak kadar kolay olsun

Benim bildiğim yağ sıçratmaması için tavanın kenarına bir yarım dilim ekmek koyuyorsun ve tavadan yağ sıçramıyor ekmeğin dibi yanınca tersini çeviriyorsun
Bul
valla güzel konu harun teşekkürler pratik bilgilerin paylaşımına ihtiyaç var bakalım neler öğreneceğiz
Bul
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=5138 ercan abi bir konu yapöış daha önce onuda ekleyeyim

yazan altaylı
Arkadaşlar yaz sezonunu bitirmeye başladığımız şu günlerde balıkları ev içinde pişirme %si artacaktır. Bu nedenle bilmeyen arkadaşlara bilgi diğer arkadaşlara da hatırlatma olarak balığı pişirdiğiniz alanın hemen yakınına üzerine bir miktar sirke döktüğünüz süngeri ve yakacağınız bir mumu koyarsanız ev içinde aspiratöre rağmen yayılan ve bir süre kalan kokuyu ortadan kaldırmış olursunuz.
Sanırım buna en çok evde balık pişirilmesinden hoşlanmayanlar memnun olucaktır. Denemeyen varsa hararetle tavsiye ederim hele sirkeli sünger çok yararlı olacaktır. Zaten sirkenin faydalı olmadığı bir şey varmı
Bul
evet bizdede balık pişerken bir yanda sirkeli su kaynar hiç koku falan olmaz...isterse koksun benim için farketmezBobo
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:evet bizdede balık pişerken bir yanda sirkeli su kaynar hiç koku falan olmaz...isterse koksun benim için farketmezBobo
ewet hüseyine katılıyorum.bende şöyle biliyorum,sirkeli suyun içine bir dilim ekmek atılıyorGulumseSiyirdimama şimdiye kadar hiç denemedimSiyirdim
Bul
balık taze olduğu sürece sorun yok koku rahatsız etmez birde evdeki dablumbaz aspratör vs kuvvetli olursa koku olmaz zaten.
Bul
Arkadaşlar taze tutulan balığın kokusu beklemiş,buzluktan çıkan balıklardan daha az oluyor.Yinede oluşan balık kokusunu gidermek için Hüseyinin önerisi sirke kaynatmak.Sirke kokusunu sevmeyenlere kızartma sonrası tost makinasında ekmek kızartmalarını öneririm.Olmadı reklama girecek ama oust marka oda spreyi kullanın derim.Saygılarımla rasgele.
Bornova - izmir
Bul
Denemekte fayda var.Kokorsa koksun ne olacak.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
turna yazdı:Denemekte fayda var.Kokorsa koksun ne olacak.

Mehmet bey eşinizin bu durumdan pek şikayetçi olmadığı anlaşılıyor.Benim gibi balığı sevenlerin eşlerinin balığın değil kokusunu yemediğinide düşünürseniz halimizden anlarsınız herhalde saygılarımla rasgele.
Bornova - izmir
Bul
LeVrEkCi yazdı:balık taze olduğu sürece sorun yok koku rahatsız etmez birde evdeki dablumbaz aspratör vs kuvvetli olursa koku olmaz zaten.
Yaw Nihat öyle deme bir balık satanlara sor bakayım evde balık kokusu için nekadar çok aile hazır pişirilmişlere rağbet ediyor
Hadi kokuya bir önlem Ercan abi hararetle önermiş yağ sıçramasına gazete kağıdı , benim dediğim ekmek den farklı bilmediğimiz bir yöntem varmı
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balık konservesi maceratorr 24 5,756 05-11-2008, 12:30
Son Yorum: maceratorr
  balık yanına salata LeVrEkCi 16 7,845 18-08-2008, 09:22
Son Yorum: fotokopici
  Fırında Balık Köfte ışıksal 0 1,398 22-04-2007, 14:14
Son Yorum: ışıksal
  balık yemeklerinde kullanılan baharatlar LeVrEkCi 13 3,238 22-11-2006, 12:10
Son Yorum: ANTALYALI07
  tepside balık yemeği GÖKSEN 4 4,366 02-10-2006, 08:37