Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Kayıt Tarihi: 04-05-2006
Arkadaşlar diyelim ki hale,markete,vs gittik.Balık alacağız.ama tazelik konusunda pek anlamam diyelim.solungaçları kırmızı gözleri parlak olmalı.Buna rağmen genelde doğru bildiğimiz yanlışlarda vardır.Sizce taze balık nasıl olmalı.Yada şöyle söyleyeyim tazelik görünüş olarak balıktan balığa değişir mi.Şimdiden teşekkürler.
Resimler alıntıdır.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
balık canlı degilse almayacaksın dostum bu bukadar basit

))şahsen ben öyle yapıyorum balık canlıysa alıyorum o da zor oluyor tabii yazın dolduruyorum dolabı kışın yiyorum hamsi buldummu ama o başka canlı bulmak zor oldugundan onu alıyorum hamsinin bayatı kolay kolay olmaz zaten hemen satılır biter balıkçı kolay anlar taze balıktan ama balıkçı olmayan anlamaz tabii.birazda benim bu görüşümde saolsun balık satan arkadaşlarında hatası var 2 kere taze verirler 3.de araya eski balıgı sıkıştırırlar o yüzden canlı almayı tercih edenlerdenim
Yorumları: 8
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 28-09-2006
slm yine ben.. taze balık kriterleri ni hemen anlatayim yani balıkcıya gittiniz balik alıcaksınız ama taze mi deilmi nasil ayıracaksınız? genelde herkesin bildigi gibi gozleri canlı yani parlak yada solungacları kırmızı olmalı bunu herkes bılır.. bunun harıcınde daha pek cok ozellikleten ayıra bılırsınız.. mesele parmagınızla balıgın (farz edelımkı palamut alıyoruz) etını bastırdgınızda bayat balıklarda parmak ızınız orda kalır et ıcerı dogru batık kalır ama taze balıkta parmak ızınız kaybolur yanı et tekrar kendını gerer.. pullu balıkalrda barlıkların pulları mat deıldır.. bayat balıkların uzerınde kı mukus tabaksı yanı kaygan tabaka gozle gorebılecek kadar haıfı sarımsı renke burunur ama bu pek ayırıcı bır yontem deıldır sunku balıkcılar balıgı sureklı ısladıkları ıcın cogu zaman gorunmez.. balık kokusu kendıne has kokusu vardır bayat balıklarda bu koku farklıdır fakr edılır ama tabı balıkcıdan balık alırken butun balıkları koklayamazsınız bu sadece tıcaret le uglasan yanı buyukpartı balık naklı yapılırken kullanılır genelde..gozlerının parlak olamsı demıstık bayat balıkta gozun mercek tabakası katarka varmıs gıbı matlasır sararır..
volla elımde kaynak vardı bununla ılgılı ama bır ara bakarsam dıger ozellıklerıde yazarım ..
saygılar...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
teşekkürler bilgiler için faydalı olacaktır herkes için
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
Kayıt Tarihi: 04-05-2006
teşekkürler arkadaşlar.Levrekcibaba hamsi hemen satılır bayat olmaz demişsin.Ama inanki ankarada taze balık yemek biraz zor.Neden mi.Balık akşamdan tutulsa.sabaha hale gelse.ordan mezat işleri falan öğlen olur.tekrar yola çıksa (ankaraya) akşam ankarada olur.ertesi gün sabah tezgaha konsa.Al sana 1-1,5 gün geçti.Hadi o gün almadık .bazen bekliyorda.Yani anlayacağınız 2 gün önce tutulmuş balığı yiyoruz.Deniz kenarında olsak görerek taze taze alırız.O yüzden şanslı değiliz.Ama tatlısuda tuttuğumuz balıklar canlı canlı eve kadar geliyor.Bizim için daha cazip oluyor.Geçen gün kadife tutmuştum.evde buzluğa attım vallahi buzlukta zıplıyordu.hala canlıydı.Birde burdan bakmak lazım.