Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taze balık nasıl olur.?
Arkadaşlar diyelim ki hale,markete,vs gittik.Balık alacağız.ama tazelik konusunda pek anlamam diyelim.solungaçları kırmızı gözleri parlak olmalı.Buna rağmen genelde doğru bildiğimiz yanlışlarda vardır.Sizce taze balık nasıl olmalı.Yada şöyle söyleyeyim tazelik görünüş olarak balıktan balığa değişir mi.Şimdiden teşekkürler.
                                                                     Resimler alıntıdır.
Bul
balık canlı degilse almayacaksın dostum bu bukadar basit Smile))şahsen ben öyle yapıyorum balık canlıysa alıyorum o da zor oluyor tabii yazın dolduruyorum dolabı kışın yiyorum hamsi buldummu ama o başka canlı bulmak zor oldugundan onu alıyorum hamsinin bayatı kolay kolay olmaz zaten hemen satılır biter balıkçı kolay anlar taze balıktan ama balıkçı olmayan anlamaz tabii.birazda benim bu görüşümde saolsun balık satan arkadaşlarında hatası var 2 kere taze verirler 3.de araya eski balıgı sıkıştırırlar o yüzden canlı almayı tercih edenlerdenim
Bul
slm yine ben.. taze balık kriterleri ni hemen anlatayim yani balıkcıya gittiniz balik alıcaksınız ama taze mi deilmi nasil ayıracaksınız? genelde herkesin bildigi gibi gozleri canlı yani parlak yada solungacları kırmızı olmalı bunu herkes bılır.. bunun harıcınde daha pek cok ozellikleten ayıra bılırsınız.. mesele parmagınızla balıgın (farz edelımkı palamut alıyoruz) etını bastırdgınızda bayat balıklarda parmak ızınız orda kalır et ıcerı dogru batık kalır ama taze balıkta parmak ızınız kaybolur yanı et tekrar kendını gerer.. pullu balıkalrda barlıkların pulları mat deıldır.. bayat balıkların uzerınde kı mukus tabaksı yanı kaygan tabaka gozle gorebılecek kadar haıfı sarımsı renke burunur ama bu pek ayırıcı bır yontem deıldır sunku balıkcılar balıgı sureklı ısladıkları ıcın cogu zaman gorunmez.. balık kokusu kendıne has kokusu vardır bayat balıklarda bu koku farklıdır fakr edılır ama tabı balıkcıdan balık alırken butun balıkları koklayamazsınız bu sadece tıcaret le uglasan yanı buyukpartı balık naklı yapılırken kullanılır genelde..gozlerının parlak olamsı demıstık bayat balıkta gozun mercek tabakası katarka varmıs gıbı matlasır sararır..

volla elımde kaynak vardı bununla ılgılı ama bır ara bakarsam dıger ozellıklerıde yazarım ..

saygılar...
Bul
teşekkürler bilgiler için faydalı olacaktır herkes için
Bul
teşekkürler arkadaşlar.Levrekcibaba hamsi hemen satılır bayat olmaz demişsin.Ama inanki ankarada taze balık yemek biraz zor.Neden mi.Balık akşamdan tutulsa.sabaha hale gelse.ordan mezat işleri falan öğlen olur.tekrar yola çıksa (ankaraya) akşam ankarada olur.ertesi gün sabah tezgaha konsa.Al sana 1-1,5 gün geçti.Hadi o gün almadık .bazen bekliyorda.Yani anlayacağınız 2 gün önce tutulmuş balığı yiyoruz.Deniz kenarında olsak görerek taze taze alırız.O yüzden şanslı değiliz.Ama tatlısuda tuttuğumuz balıklar canlı canlı eve kadar geliyor.Bizim için daha cazip oluyor.Geçen gün kadife tutmuştum.evde buzluğa attım vallahi buzlukta zıplıyordu.hala canlıydı.Birde burdan bakmak lazım.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alabalık buğulama nasıl yapılır nurideniz34 1 482 30-06-2016, 19:51
Son Yorum: tahsinmersin
  Balığı nasıl pişirsem diyenlere ALTAYLI 12 3,553 21-01-2010, 02:24
Son Yorum: thunderbolt
  balık konservesi maceratorr 24 5,756 05-11-2008, 12:30
Son Yorum: maceratorr
  balık yanına salata LeVrEkCi 16 7,845 18-08-2008, 09:22
Son Yorum: fotokopici
  Hanımların balık pişirmede kızdığı noktalar H.A.R.U.N 22 4,841 12-08-2008, 14:28
Son Yorum: Uzun_ahmet
  midyeyi nasıl severek yiyebilirim??? maceratorr 23 5,178 21-11-2007, 03:32
Son Yorum: yalova tatar
  balığı nasıl pişirmeli LeVrEkCi 15 3,109 25-09-2007, 14:46
Son Yorum: blue_zaire
  Fırında Balık Köfte ışıksal 0 1,398 22-04-2007, 14:14
Son Yorum: ışıksal
  Kalkan Balığı Nasıl Temizlenmeli ? mrs303 10 18,947 26-01-2007, 00:15
Son Yorum: ALTAYLI
  balık yemeklerinde kullanılan baharatlar LeVrEkCi 13 3,238 22-11-2006, 12:10
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü: