17-07-2010, 21:12
Değerli Arkadaşlar....
Tabii ki tüm tuttuğumuz Alabalıkları ,herbiri diğerinden değerli arkadaşlarımız ile beraber yemek en büyük zevkimizdir..Arkadaşlar bu işi iyi yaptığıma kanaat getirdikleri için yemek pişirme görevini bana verdiler..Ben de onlara hiç unutamayacakları bir yemek yapmak için kolları sıvadım..
İlk önce yer konusunu karara bağladık..Orman içinde gizli bir yerde bulunan arılığımıza yakın ve yine orman içinde dışarıdan girişi görülmeyen karargahımızda bu işi yapmayı kararlaştırdık..
Ben yeteri kadar Alabalığı dolaptan çıkarıp neler yapabileceğimi düşünmeye ve hatta hayaller kurmaya başladım..
Elimde daha önce hiç bir şekilde kullanıldığını duymadığım havuç filizleri vardı..Bunları uzun zamandır bekletiyordum..Biraz badem ve çeviz çekerek bir kaba koydum.Patlıcanları ateşte közledim.Çatalla ezerek püre haline getirdim ve çekilmiş ceviz ile bademleri patlıcana kattım.Onları bir kenara koyup başka bir kaba soğanı çok ince rendeleyerek suyunu çıkardım ve havuç filizlerini bu soğan suyunda kaynattım.Biraz ölünce ince kıyılmış nane ve maydonuz ilave ederek bir defa daha kaynattım ve karabiber ilave ederek onu da ayrı bir yerde beklettim.
Balıklar mı nerede...
Daha ön hazırlıklar bitmediği için onlar sırasını bekliyor tabii..
Derede bulduğumuz bolet mantarını ,küp şeklinde doğranmış patatesleri,küçük doğranmış biberleri de tereyağında kızarttıktan sonra kalan yağa rendelenmiş domatesi ileve ederek biraz kavurdum ve ateşten aldım..
Toprak kabı tereyağı ile güzelce yağladım..İki başına bademli ve fındıklı patlıcan ezmesini yerleştirdim.Ortaya soğanda kaynamış havuç filizleri ve kenarlara da mantar,patates,biber kızartmasını eşit şekilde koyarak en üste domates rendesini döktüm..Kenarlara yarım domates de yerleştirince o muhteşem yaratığın yatağı hazırlanmış oldu...
Dokunmaya dahi korkarak parmaklarımın ucu ile Alabalığı aldım ve sanki bir yeri incinecekmiş gibi yavaşça ve dikkatli olarak tabağın tam ortasına yerleştirdim..Tabaktaki simetriyi her yönden kontrol ederek doğru olduğuna kanaat edince tabağı orta ateşte ısınmış kuzineye attım..20 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş eski kaşar dökerek beş dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkardım..
Tabii tek çeşit balık yemeği ,bu uzun süreli planlanmış yemeğimizde ,gurubumuzu doyurmaya yemeyeceği için tereyağında kızartılmış Alabalığı da ara sıcak olarak servis etmeye karar verdik..
Toplam 15 saat süren bu yemek sırasında tabii olarak benim her zaman kesin kural olarak koyduğum "masada sözü geçen bir BÜYÜK olmalı" kaidesine tam olarak riayet edilmiş ve oldukça fazla sayıda sözü geçen BÜYÜK ile muhatap olunmuştur.BÜYÜKlerin yetmişlik olduğu rivayet edilmektedir.![Siyirdim Siyirdim](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/siyirdim.gif)
Diğer makyaj malzemeleri çok çeşitli olmasına rağmen ,ben özellikle o gün icat ettiğimiz bir çeşidi sizlere tavsiye etmek isterim..
Bu taze manda yoğurdu üzerine bolca konulmuş taze polendir..Tavsiyeme uyarsanız menun kalacağınızı garanti edebilirim.
Yemeğe katılan Arkadaşlarımızın yarısından o günden sonra bir daha haber alınamadı..Hala arıyoruz..![Happy Happy](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/happy.gif)
Resimlerin bir kısmını sunuyorum..
Sevgiler...
Tabii ki tüm tuttuğumuz Alabalıkları ,herbiri diğerinden değerli arkadaşlarımız ile beraber yemek en büyük zevkimizdir..Arkadaşlar bu işi iyi yaptığıma kanaat getirdikleri için yemek pişirme görevini bana verdiler..Ben de onlara hiç unutamayacakları bir yemek yapmak için kolları sıvadım..
İlk önce yer konusunu karara bağladık..Orman içinde gizli bir yerde bulunan arılığımıza yakın ve yine orman içinde dışarıdan girişi görülmeyen karargahımızda bu işi yapmayı kararlaştırdık..
Ben yeteri kadar Alabalığı dolaptan çıkarıp neler yapabileceğimi düşünmeye ve hatta hayaller kurmaya başladım..
Elimde daha önce hiç bir şekilde kullanıldığını duymadığım havuç filizleri vardı..Bunları uzun zamandır bekletiyordum..Biraz badem ve çeviz çekerek bir kaba koydum.Patlıcanları ateşte közledim.Çatalla ezerek püre haline getirdim ve çekilmiş ceviz ile bademleri patlıcana kattım.Onları bir kenara koyup başka bir kaba soğanı çok ince rendeleyerek suyunu çıkardım ve havuç filizlerini bu soğan suyunda kaynattım.Biraz ölünce ince kıyılmış nane ve maydonuz ilave ederek bir defa daha kaynattım ve karabiber ilave ederek onu da ayrı bir yerde beklettim.
Balıklar mı nerede...
![Happy Happy](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/happy.gif)
Derede bulduğumuz bolet mantarını ,küp şeklinde doğranmış patatesleri,küçük doğranmış biberleri de tereyağında kızarttıktan sonra kalan yağa rendelenmiş domatesi ileve ederek biraz kavurdum ve ateşten aldım..
Toprak kabı tereyağı ile güzelce yağladım..İki başına bademli ve fındıklı patlıcan ezmesini yerleştirdim.Ortaya soğanda kaynamış havuç filizleri ve kenarlara da mantar,patates,biber kızartmasını eşit şekilde koyarak en üste domates rendesini döktüm..Kenarlara yarım domates de yerleştirince o muhteşem yaratığın yatağı hazırlanmış oldu...
Dokunmaya dahi korkarak parmaklarımın ucu ile Alabalığı aldım ve sanki bir yeri incinecekmiş gibi yavaşça ve dikkatli olarak tabağın tam ortasına yerleştirdim..Tabaktaki simetriyi her yönden kontrol ederek doğru olduğuna kanaat edince tabağı orta ateşte ısınmış kuzineye attım..20 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş eski kaşar dökerek beş dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkardım..
Tabii tek çeşit balık yemeği ,bu uzun süreli planlanmış yemeğimizde ,gurubumuzu doyurmaya yemeyeceği için tereyağında kızartılmış Alabalığı da ara sıcak olarak servis etmeye karar verdik..
Toplam 15 saat süren bu yemek sırasında tabii olarak benim her zaman kesin kural olarak koyduğum "masada sözü geçen bir BÜYÜK olmalı" kaidesine tam olarak riayet edilmiş ve oldukça fazla sayıda sözü geçen BÜYÜK ile muhatap olunmuştur.BÜYÜKlerin yetmişlik olduğu rivayet edilmektedir.
![Siyirdim Siyirdim](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/siyirdim.gif)
Diğer makyaj malzemeleri çok çeşitli olmasına rağmen ,ben özellikle o gün icat ettiğimiz bir çeşidi sizlere tavsiye etmek isterim..
Bu taze manda yoğurdu üzerine bolca konulmuş taze polendir..Tavsiyeme uyarsanız menun kalacağınızı garanti edebilirim.
Yemeğe katılan Arkadaşlarımızın yarısından o günden sonra bir daha haber alınamadı..Hala arıyoruz..
![Happy Happy](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/happy.gif)
Resimlerin bir kısmını sunuyorum..
Sevgiler...