Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni Alabalık yemeği denemesi
#1
Değerli Arkadaşlar....

Tabii ki tüm tuttuğumuz Alabalıkları ,herbiri diğerinden değerli arkadaşlarımız ile beraber yemek en büyük zevkimizdir..Arkadaşlar bu işi iyi yaptığıma kanaat getirdikleri için yemek pişirme görevini bana verdiler..Ben de onlara hiç unutamayacakları bir yemek yapmak için kolları sıvadım..

İlk önce yer konusunu karara bağladık..Orman içinde gizli bir yerde bulunan arılığımıza yakın ve yine orman içinde dışarıdan girişi görülmeyen karargahımızda bu işi yapmayı kararlaştırdık..

Ben yeteri kadar Alabalığı dolaptan çıkarıp neler yapabileceğimi düşünmeye ve hatta hayaller kurmaya başladım..

Elimde daha önce hiç bir şekilde kullanıldığını duymadığım havuç filizleri vardı..Bunları uzun zamandır bekletiyordum..Biraz badem ve çeviz çekerek bir kaba koydum.Patlıcanları ateşte közledim.Çatalla ezerek püre haline getirdim ve çekilmiş ceviz ile bademleri patlıcana kattım.Onları bir kenara koyup başka bir kaba soğanı çok ince rendeleyerek suyunu çıkardım ve havuç filizlerini bu soğan suyunda kaynattım.Biraz ölünce ince kıyılmış nane ve maydonuz ilave ederek bir defa daha kaynattım ve karabiber ilave ederek onu da ayrı bir yerde beklettim.

Balıklar mı nerede...HappyDaha ön hazırlıklar bitmediği için onlar sırasını bekliyor tabii..

Derede bulduğumuz bolet mantarını ,küp şeklinde doğranmış patatesleri,küçük doğranmış biberleri de tereyağında kızarttıktan sonra kalan yağa rendelenmiş domatesi ileve ederek biraz kavurdum ve ateşten aldım..

Toprak kabı tereyağı ile güzelce yağladım..İki başına bademli ve fındıklı patlıcan ezmesini yerleştirdim.Ortaya soğanda kaynamış havuç filizleri ve kenarlara da mantar,patates,biber kızartmasını eşit şekilde koyarak en üste domates rendesini döktüm..Kenarlara yarım domates de yerleştirince o muhteşem yaratığın yatağı hazırlanmış oldu...

Dokunmaya dahi korkarak parmaklarımın ucu ile Alabalığı aldım ve sanki bir yeri incinecekmiş gibi yavaşça ve dikkatli olarak tabağın tam ortasına yerleştirdim..Tabaktaki simetriyi her yönden kontrol ederek doğru olduğuna kanaat edince tabağı orta ateşte ısınmış kuzineye attım..20 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş eski kaşar dökerek beş dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkardım..

Tabii tek çeşit balık yemeği ,bu uzun süreli planlanmış yemeğimizde ,gurubumuzu doyurmaya yemeyeceği için tereyağında kızartılmış Alabalığı da ara sıcak olarak servis etmeye karar verdik..

Toplam 15 saat süren bu yemek sırasında tabii olarak benim her zaman kesin kural olarak koyduğum "masada sözü geçen bir BÜYÜK olmalı" kaidesine tam olarak riayet edilmiş ve oldukça fazla sayıda sözü geçen BÜYÜK ile muhatap olunmuştur.BÜYÜKlerin yetmişlik olduğu rivayet edilmektedir.Siyirdim

Diğer makyaj malzemeleri çok çeşitli olmasına rağmen ,ben özellikle o gün icat ettiğimiz bir çeşidi sizlere tavsiye etmek isterim..

Bu taze manda yoğurdu üzerine bolca konulmuş taze polendir..Tavsiyeme uyarsanız menun kalacağınızı garanti edebilirim.

Yemeğe katılan Arkadaşlarımızın yarısından o günden sonra bir daha haber alınamadı..Hala arıyoruz..Happy

Resimlerin bir kısmını sunuyorum..

Sevgiler...


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
                   
Bul
Cevapla
#2
Ah be Ahmet abi, yapılırmı bu şimdi yaa, olan var bulamayan var şlopsss yani BoboSiyirdim ellerine sağlık abi, gerçekten muhteşem görünüyorlar,kısmetse bir gün tadınada bakarız AlkisSeerf
Bul
Cevapla
#3
valla balık tutucu olacağına balık pişirici olmak daha güzelmiş.
Ahmet abim sana imrendim ama ben bu işleri nedense beceremiyorum.oysa böyle balık pişiren vedeee yiyen olmak isterdim.
muhabbetiniz bol olsun,yiyip içtiklerinizde afiyet olsun.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Cevapla
#4
Ellerine sağlık çok nefis görüntüler tad larda öyledir.Sazanı bukadar üzmeyelim lütfen Seerf
Bul
Cevapla
#5
izmarit sataşma bana ,admini kafaya alır nickini pravakatör izmarit olarak değiştittiririmSiyirdimHappy
Bul
Cevapla
#6
Ahmet kardeşim '' ormaniçi herkez tarafından görülemeyecek karargahımız'' demişsin; anladığım kadarıyla orada kuşsütü eksik, filizlenmiş havuç,badem,ceviz,nane,maydanoz,patlıcan,kuzine !!yok yok..
Bir raporunda bahsettiğin arkadaşın alabalık tesisleri civarından bahsediyorsun herhalde yoksa ıssız tabir ettiğin bu yerlerde kuzine dahil o türden malzemeyi el altında bulundurmak her babayiğitin harcı değil sanırım..Gulumse
Her nekadar şu an süslenmekten yeni kalmış ve tok olmama rağmen ikinci foto beni mest etti.Arşive kopyaladım..Kullanılan malzeme ne olursa olsun göze böylesine güzel hitap eden bir eserin yaratıcısına gönülden tebrik yaraşır..
Arkadaşlarının hakkı var böyle bir yetenek varken alabalığı sofraya getirmek kimseye yakışmaz..Alkis
Bul
Cevapla
#7
Lakerda yazdı:Ahmet kardeşim '' ormaniçi herkez tarafından görülemeyecek karargahımız'' demişsin; anladığım kadarıyla orada kuşsütü eksik, filizlenmiş havuç,badem,ceviz,nane,maydanoz,patlıcan,kuzine !!yok yok..
Bir raporunda bahsettiğin arkadaşın alabalık tesisleri civarından bahsediyorsun herhalde yoksa ıssız tabir ettiğin bu yerlerde kuzine dahil o türden malzemeyi el altında bulundurmak her babayiğitin harcı değil sanırım..Gulumse
Her nekadar şu an süslenmekten yeni kalmış ve tok olmama rağmen ikinci foto beni mest etti.Arşive kopyaladım..Kullanılan malzeme ne olursa olsun göze böylesine güzel hitap eden bir eserin yaratıcısına gönülden tebrik yaraşır..
Arkadaşlarının hakkı var böyle bir yetenek varken alabalığı sofraya getirmek kimseye yakışmaz..Alkis


Sevgili Mehmet...

Övgülerine çok teşekkürler...Bahsettiğimiz malzemeler gayet tabii ki evden geliyor..Ama orada da fırın da dahil olmak üzere bir mekanımız var..Bunun gibi bir çok yerde karargahımız bulunmakta..Tabii meraklı olan herşeyi bulunduruyor...

Bu yerin o alabalık tesisi ile alakası yok..Burası arkadaşlar ile beraber arıcılık yaptığımız bir yerin yakınında..Herkes tarafından görülemez çünkü herhangi bir yola yakın değil ve dışarıdan giriş yeri de örtülü..Bunun da ilginç bir nedeni var..

Arılar bazı günler muhtelif nedenlerle çok saldırıyorlar..Çok güzel gören ve takip eden hayvanlar..Onların saldırılarından korunmak ve rahat dinlenebilmek için böyle bir yer oluşturduk.Tabii sonra da diğer amaçlar için kullanmaya başladık..Happy

Selamlar...
Bul
Cevapla
#8
tedirgin SaZaN yazdı:Ah be Ahmet abi, yapılırmı bu şimdi yaa, olan var bulamayan var şlopsss yani BoboSiyirdim ellerine sağlık abi, gerçekten muhteşem görünüyorlar,kısmetse bir gün tadınada bakarız AlkisSeerf


İnşallah Ömer..Beklerim..

İlgine teşekkürler..Selamlar..
Bul
Cevapla
#9
tahsinmersin yazdı:valla balık tutucu olacağına balık pişirici olmak daha güzelmiş.
Ahmet abim sana imrendim ama ben bu işleri nedense beceremiyorum.oysa böyle balık pişiren vedeee yiyen olmak isterdim.
muhabbetiniz bol olsun,yiyip içtiklerinizde afiyet olsun.


Sevgili Tahsin...

Bence meraklı olan herkesin yapabileceği şeyler bunlar..Pek fazla abartılacak durumu yok..
İlgine teşekkürler...
Bul
Cevapla
#10
Ellerine sağlık Ahmet abi gerçekten harika görünüyor. Orada bende olmayı çok isterdim Gulumse
Sazanları özledim...
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Deniz Kestanesi Yemeği nurideniz34 4 1,248 16-08-2016, 00:20
Son Yorum: nurideniz34
  Alabalık buğulama nasıl yapılır nurideniz34 1 482 30-06-2016, 19:51
Son Yorum: tahsinmersin
  Bekar Yemeği :) MaVrUşGiL 38 7,428 26-01-2010, 04:11
Son Yorum: thunderbolt
  Kiremitte alabalık; murki 37 8,529 09-01-2010, 01:54
Son Yorum: tepeli35
  Alabalık ile kabak çiçeği aygroup 27 4,962 31-12-2009, 19:12
Son Yorum: Can ARSLAN
  yeni bir lezzet ? brösi 23 3,710 31-12-2009, 13:42
Son Yorum: tepeli35
  Mantarlı Alabalık aygroup 28 5,018 31-12-2009, 13:40
Son Yorum: tepeli35
  sebzeli alabalık harslan1978 11 3,038 03-09-2007, 21:06
Son Yorum: tomy77
  tepside balık yemeği GÖKSEN 4 4,362 02-10-2006, 08:37
Son Yorum: GÖKSEN
  kefal yemeği sevmeyenlere özel tarif.. TheVolki 4 2,443 20-08-2006, 12:34
Son Yorum: TheVolki

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi