Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
midyeyi nasıl severek yiyebilirim???
arkadaşlar balığa gidip eli boş dönmek de var ancak ben bu boş dönmeyi hiç sevmiyorum.caanım koca koca midyeleri görüp de hele.bir seferinde topladım eve getirdim.fırıngibi bir aletimiz var üstten ızgaralı onun içinde sıcağa maruz bıraktım kabukları a<yrıldı.ben 3 tane yiyebildim ev halkının alakası dahi olmadı.tadını bilmiyolar ve görüntüsü itibarıyle merak dahi etmiyolar.bana da kalırsa tadı biraz değişik bu şekilde yani biraz bir iticiliği var.daha fazla yemek ve ev halkına da yedirmek isterim.tarif ve önerilerinizi bekliyorum.
bir konu daha var.kıyıdan toplanan midyeleri yemek sağlıklımıdır?bazılarının içinden pütürlü pütürlü bir yapı çıkmakta neden bazıları öyle?içine kummu girmiş oluyor?
Bul
değerli arkadaşım sen o midyeleri yeme bence.
Mideye hakkında korkunç raporlar yayınlandı geçen günlerde. yememeni tavsiye edeceğim.artık ben kendıme ve çocuklara dahi yasakladım tamamen midye olayını kendim çıkartırdım ama 6-7 aydır kesinlıkle ve kesınlıkle yeme olayı yok. hele adalar ve marmara raporlarını okuduktan sonra bu konuda kesın olarka bıraktım...

ayrıca ev halkının yememesıde güzel olmuş hayırlı olmuş yani.
nasıl yapıldığı konusuna gelınce her çeşidini bilirim ama sen bilme be dostum boşver at onları...

sevgiler.
Bildiğim kadarıyla Türkiyeden Avrupa birliği Siyah Midye ithalatınıda yasakladı..

Siyah Midye ve kum midyesi (Cici) türleri denizin çöpçüleridir. Kusura bakmayın mide'nizi bulandırmak istemem fakat gerçek bu
Bul
hahha.anladım.peki listemizden çıkaralım ozaman midyeyi.peki ali abi,deniz yıldızı yiyebilirmiyim?? hihi aslında evet midye yerleşik yaşayan bir deniz canlısı ve hele sanayi ve kanalizasyonun bu kadar kontrolsüz akıtıldığı marmaradan çıkan midyeleri yememek gerekir.ağır metalleri tutan bir özellikleri varmış.abi çok seviyorum denizi naapiim.ama neyse sağlık daha önmeli..
Bul
Midye ‘Hepatit’e davetiye çıkarıyor
Ege Üniversitesi (EÜ) TıpFakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Türkiye’de Hepatit-A’nın en çok görüldüğü yerlerin başında Ege Bölgesi’nin geldiğini belirterek, “Bunun nedeni midye yeme alışkanlığıdır”dedi.

AA
Güncelleme: 10:41 TSİ 27 Mart 2006 Pazartesi

İZMİR - Prof. Dr. Ali Osman Karababa, “midye, ağır metaller içerdiği için Hepatit-A gibi birçok hastalığa davet çıkarıyor” dedi.
Bul
midye ve türevi canlılar solunum yaparken deniz suyunu içlerine alıp verdiklerinden bir tür filtre görevi yapmakta ve denizdeki başta zehirli ağır metaller olmak üzere her türlü pisliği bünyelerinde depolamaktadırlar. özellikle yaz aylarında, bu biriken pislik deniz suyunun da ısınması ile metabolizma hızı artan midye tarafından bir ölçüde dışarı atılmakta ve de bu kirlilik boşaltımı islami çevrenin adet kanaması olarak değerlendirdiği akıntıyı oluşturmaktadır. midyenin bünyasinde depolanan bu kirlilik pişirme ile gitmemekte ve midyeyi yiyenlerin bünyelerine geçmektedir.
Bul
imkanınız varsa kendiniz yetiştirin basittir..denizin icine kalın bir halat kafi ...zamanla sararlar ..baska yerden getirip ustune ekebilirsiniz de..ama temiz bir deniz olmak kaydı ile..
Bul
Ruhan Ozgen yazdı:imkanınız varsa kendiniz yetiştirin basittir..denizin icine kalın bir halat kafi ...zamanla sararlar ..baska yerden getirip ustune ekebilirsiniz de..ama temiz bir deniz olmak kaydı ile..

Avrupa da Organik olarak havuzlarda yetiştirilmeye başlanmış.
Bul
rifatsair yazdı:hahha.anladım.peki listemizden çıkaralım ozaman midyeyi.peki ali abi,deniz yıldızı yiyebilirmiyim?? hihi aslında evet midye yerleşik yaşayan bir deniz canlısı ve hele sanayi ve kanalizasyonun bu kadar kontrolsüz akıtıldığı marmaradan çıkan midyeleri yememek gerekir.ağır metalleri tutan bir özellikleri varmış.abi çok seviyorum denizi naapiim.ama neyse sağlık daha önmeli..

hallaallah ya deniz yıldızımı yiyeceksin git sene rıfatçım malum balıklardan tut. bak deniz et kesmiş tut işte pişir ye. heryerde bolca var. ne yapıcan deniz yıldızını kestaneyı. deniz atını. yuh be denizden babam çıksa yerim muhabbeti deniz yıldınına kadar ilerledi ya helal olsun bize hehe

evet midye yemeyin arkadaşlar. yiyen arkadaşlarımızıda uyaralım.....
sonra birde sizinle uğraşmayalım üzmeyin bizi....

sevgiler
ben hala derimki denizden aliço çıksa gene yerim midye hariç tabii şaka bir yana denizden çıkan her canlı yenmiyor artık malesef biz yine bildiğimiz damak tadımıza hitap eden balık türlerini tercih edelim en iyiside bu galiba
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alabalık buğulama nasıl yapılır nurideniz34 1 483 30-06-2016, 19:51
Son Yorum: tahsinmersin
  Balığı nasıl pişirsem diyenlere ALTAYLI 12 3,554 21-01-2010, 02:24
Son Yorum: thunderbolt
  balığı nasıl pişirmeli LeVrEkCi 15 3,111 25-09-2007, 14:46
Son Yorum: blue_zaire
  Kalkan Balığı Nasıl Temizlenmeli ? mrs303 10 18,948 26-01-2007, 00:15
Son Yorum: ALTAYLI
  Taze balık nasıl olur.? SerenaY66 4 2,749 01-10-2006, 12:45