Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalkan Balığı Nasıl Temizlenmeli ?
Arkadaşlar Kalkan Balığının nasıl temizlenmesi gerektiğini veya en kolay nasıl temizleneceğini bilen varmı ?
Bul
En kolay bir balıkcıya götur balığı o temızlesın evde kesemezsın satır lazım ona ??
Bul
afala yazdı:En kolay bir balıkcıya götur balığı o temızlesın evde kesemezsın satır lazım ona ??

Çok yardımcı oldun teşekkürler.Bu benim hiç aklıma gelmemişti. Sayende yeni birşey daha öğrenmiş oldum.
Bul
mrs303 yazdı:
afala yazdı:En kolay bir balıkcıya götur balığı o temızlesın evde kesemezsın satır lazım ona ??

Çok yardımcı oldun teşekkürler.Bu benim hiç aklıma gelmemişti. Sayende yeni birşey daha öğrenmiş oldum.
kusura bakmayin ama ilk kez sahit oluyorum balikci sitesinde baligin temizleme usullerini ogrenmenin yolunu
benim bildigim abim ne baligi olursa olsun kes kafasini cikar icini hazirdir pullarida tabiiki ayiklansin
kafasini tutmak istiyorsan solungaclarini cikar istege gore gozlerini cikar ve icini ayikla tamam
fillet olmaz zaten ince balik
derisini cikarmak istersen arzuya kalmis birsey kafasinin yanindan bicakla elini tutcak bir yer ayarla derinin altinda siyir gitsin
her balik icin aynidir degisik bir yontem varsa valla bende ogrenmek isterim kimi baligin derisi elle yuzulmez bicakla derisi asagi kisimde kalmak sartiyla bicakla siyrilir
kilciklarindan ayrilmasi icin temizlenirken benim icin anlatmasi cok guc istege gore uzunca anlatirim selamlar
Bul

Bu konuda bende cengize katılıyorum.temizlemekten çok onu parçalaması zor.
Bul
kalkan balıgı temizlenmesi en kolay balıktır ama keskin oval kalkan bıçagın olması lazım.
önce normal balık temizler gibi içini alıp dilim dilim dograyabilirsin veyaa önce dilimleyip sonra içini temizleyebilirsin her ikiside olur ama çok zordur serttirve normal bıçakla kesilmesi iyice zorlaşır oval özel bıçakla cok rahat olur.
ben bu konuda cengiz kaptana katılamıyorum çünkü balıgı tutması kadar temizlemeside çok zevklidir heleki kalkan balıgını temizlemek offf çok çok zevklidir.
babam hep der bende hep uyarım bu dedigine balıgı tutacaksın ama sen temizleyeceksin temizledinmi yiyeceksiin ama sen pişireceksin yani tut kes temizle pişir ye yedir.717171
Bul
kalkan balığını tutacakın sıtını bir güzel sıvazlayıp kaafayı keseceksin içini çıkardıktan sonra büyük bir tepsiye yatırıp mahhalenin fırınına göndereceksin orda pişip geldikten sonra doramasını meyve bıçağıyla bile yaparsın yada nihatın dediği gibi yapacaksın bıçakta yoksa herkesin evinde vardır et tahatası sağlam bir et tahtası işini görür birde satır
Bul
Levrekci yazdı:kalkan balıgı temizlenmesi en kolay balıktır ama keskin oval kalkan bıçagın olması lazım.
önce normal balık temizler gibi içini alıp dilim dilim dograyabilirsin veyaa önce dilimleyip sonra içini temizleyebilirsin her ikiside olur ama çok zordur serttirve normal bıçakla kesilmesi iyice zorlaşır oval özel bıçakla cok rahat olur.
ben bu konuda cengiz kaptana katılamıyorum çünkü balıgı tutması kadar temizlemeside çok zevklidir heleki kalkan balıgını temizlemek offf çok çok zevklidir.
babam hep der bende hep uyarım bu dedigine balıgı tutacaksın ama sen temizleyeceksin temizledinmi yiyeceksiin ama sen pişireceksin yani tut kes temizle pişir ye yedir.717171

Yav Nihat,masraf çıkartma şimdi.Zaten yolumuz yok.Geçerken "bizim Balıkçı"ya temizlettirirm ben onu.Yeterki yakalayayım.
Bizim bura zaten kırmalık,yosunluk, gelmez buraya.Belki Florya'ya doğru kumlukta olur.
Bul
ibrahim abi o iş belli olmaz kalkan heryerde olabilir çok da zevklidir tutması masrafıda yok iyi bir bıçaklada iş görülebilinir 71
Bul
benim tuttugum kalkan balıklarının kamera çekimleri vardı yaa hem kenara gelince hemde temizlerken dur bakiyim tam yeri gelmişken buraya bulabilirsem yükliyim bi araştırayım bakıyım
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alabalık buğulama nasıl yapılır nurideniz34 1 483 30-06-2016, 19:51
Son Yorum: tahsinmersin
  Balığı nasıl pişirsem diyenlere ALTAYLI 12 3,553 21-01-2010, 02:24
Son Yorum: thunderbolt
  midyeyi nasıl severek yiyebilirim??? maceratorr 23 5,179 21-11-2007, 03:32
Son Yorum: yalova tatar
  balığı nasıl pişirmeli LeVrEkCi 15 3,110 25-09-2007, 14:46
Son Yorum: blue_zaire
  Kiremitte Levrek Balığı LeVrEkCi 5 2,134 29-04-2007, 21:57