22-04-2007, 14:18
MALZEMELER
400 Gr. hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın,
yıkayıp durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın. Bir tencerede karalahana
yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın. Çıkarıp sap ve damarlarını
kesin. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz,
karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı
sıvı yağı ilave edip karıştırın. Içine hamsileri ekleyin. Karışımı karalahana
yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda
rulalar haline getirin. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın
tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. 180oC’ta 20 dakika kadar
fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.
400 Gr. hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın,
yıkayıp durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın. Bir tencerede karalahana
yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın. Çıkarıp sap ve damarlarını
kesin. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz,
karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı
sıvı yağı ilave edip karıştırın. Içine hamsileri ekleyin. Karışımı karalahana
yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda
rulalar haline getirin. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın
tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. 180oC’ta 20 dakika kadar
fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.