Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hanımların balık pişirmede kızdığı noktalar
H.A.R.U.N yazdı:Arkadaşlar kimi ev hanımı evin kokmasından kimisi sağa sola yağ sıçratmasından dolayı evde balık pişirmeye pek gönüllü olmazlar
Bu gibi sorunların üstesinden gelecek yöntemleri farklı uygulamaları olanlar varsa burada paylaşalım
Paylaşalımki evde balık yapmak bir pilav yapmak kadar kolay olsun

Benim bildiğim yağ sıçratmaması için tavanın kenarına bir yarım dilim ekmek koyuyorsun ve tavadan yağ sıçramıyor ekmeğin dibi yanınca tersini çeviriyorsun
harun abi hiç anlamam ama.güzel bir konu açmışsınAlkisAlkismutlaka anlıyan birileri çıkarGulumse
Bul
Öneriler :
1- Bahçede mangal (Bahçesi olan için tabiki)
2- Balkonda piknik tüpü ve üzerinde tava
3- Balkonda elektrikli grill (Balkonda elektrik prizi yoksa uzatma kablosu)
4- İllaki mutfakta derseniz sirke kaynatılması ve ekmek dilimi.Ekmek dilimi
sirkeden ayrı,hemen yanmayacak şekilde ateşe yakın tutulur,karardıkça
çevrilir,kızartma bittikten sonra bile aspiratör bir süre daha çalıştırılır.
5- Buna rağmen koku varsa cam-kapı açılarak ev içi bir süre cereyana tabi
tutulur,
6- Yine de mutlaka koku olacaktır ve kokunun kaynağı bu defa mutfak
perdesidir,koku sinmiştir;direk çamaşır makinesine,
7- Oda spreyi.(Aralıklarla otomatik olarak kendisi koku üfleyenlerden)

Siyirdim
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Yaw Nihat öyle deme bir balık satanlara sor bakayım evde balık kokusu için nekadar çok aile hazır pişirilmişlere rağbet ediyor
Hadi kokuya bir önlem Ercan abi hararetle önermiş yağ sıçramasına gazete kağıdı , benim dediğim ekmek den farklı bilmediğimiz bir yöntem varmı

Piyasada satılan yağ sıçramasını önleyen yağ sıçratmaz adıyla satılan çay süzgeci gibi örülmüş mutfak aleti kullanıyoruz hem ucuz hemde pratik.Rasgele.
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Piyasada satılan yağ sıçramasını önleyen yağ sıçratmaz adıyla satılan çay süzgeci gibi örülmüş mutfak aleti kullanıyoruz hem ucuz hemde pratik.Rasgele.

bendede var abi faydası oluyo o aletinGulumse
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Bahsettiğiniz tel süzgeçlerden görmüştüm ama işe yaracağına aklım ermediği için almamıştım.Kokuya çare olacağını sanmam ama yağ sıçratmayı engellemesi güzelmiş..
Bul
buraqo17 yazdı:harun abi hiç anlamam ama.güzel bir konu açmışsınAlkisAlkismutlaka anlıyan birileri çıkarGulumse

çok faydalı bilgiler harun abi konu için teşekkürler,bilgileriyle konuya renk veren tüm dostlarada teşekkürler.
ve konuya en cool cevabıda taşfırın burak vermiş,sen evlen, evde balık pişir,sonra yengeden fırçayı yiyince, hehehe..bu konuyu açar bakarsın artık Smile
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Yaw Nihat öyle deme bir balık satanlara sor bakayım evde balık kokusu için nekadar çok aile hazır pişirilmişlere rağbet ediyor
Hadi kokuya bir önlem Ercan abi hararetle önermiş yağ sıçramasına gazete kağıdı , benim dediğim ekmek den farklı bilmediğimiz bir yöntem varmı

harun harika bilgi bende araştıracağım.
Bul
balık yiyosan katlancaksın Bobo kokuyada yağada. Evde daha hiç denemedim annemlere gittiğimizde yedim hep 1 aydır. bakalım ne olacak burdaki bilgilerle yaparım artık haftasonu Siyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
ben evde balık yapacağım zaman balkonda yapıyorum hiç koku falan olmuyor mini fırınlardan aldım hem ızgara hem fırın özelliği var hemde ucuz onlar koydum balkona balkon kapalı balkon açıyorum camlarını odanın kapısını kapatıyorum işim bittimi evde hiç koku olmuyor balkon zaten kokmuyor sorunu hallettim tava yapacagım zamanda ufak tüpte yine balkonda yapıyorum yere gazete seriyorum sorun çözülüyor.
ama balık taze olunca koku zaten en aza iniyor.
Bul
bende de problem olmaz herkes balığı sever .balkonda tava yada bahçede mangal.kokarsada bütün mahalle kokuyo zatenBobo
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balık konservesi maceratorr 24 5,756 05-11-2008, 12:30
Son Yorum: maceratorr
  balık yanına salata LeVrEkCi 16 7,851 18-08-2008, 09:22
Son Yorum: fotokopici
  Fırında Balık Köfte ışıksal 0 1,398 22-04-2007, 14:14
Son Yorum: ışıksal