02-01-2006, 20:11
Balık kroket
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram levrek balığı filetosu
3 yemek kaşığı limon suyu
100 gram un
2 adet orta boy yumurta
100 gram çekilmiş badem
6 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Yapışmaz tava kullanırsanız balığın tavadan alırken dağılmasını önlemiş olursunuz. Kızartma için mısırözü yağı gibi kokusuz bir yağ kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Hazırlanışı:
Balık etini yıkayın, kurulayın ve üzerinde kalmış kılçıkları bir cımbız ile çekip çıkarın. Sonra enine 2 cm. genişliğinde şeritlere bölün, limon suyunda döndürün ve tuz ve karabiber ile baharatlandırın.
Balık şeritlerini önce una batırın ve güzelce silkeleyin. Sonra çırpılmış yumurtaya ve en son da çekilmiş bademe bulayıp sıkıca bastırın.
Her defasında, 3 yemek kaşığı kızgın yağda, her iki tarafı da 3-4 dakika altın sarısı renk alana kadar, iki porsiyon halinde kızartın. Yoğurt soslu göbek salata ile sunabilirsiniz.
Yapışmaz tava kullanırsanız balığın tavadan alınırken dağılmasını önlemiş
olursunuz. Kızartma yapmak için mısırözü yağı gibi kokusuz bir yağ kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram levrek balığı filetosu
3 yemek kaşığı limon suyu
100 gram un
2 adet orta boy yumurta
100 gram çekilmiş badem
6 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Yapışmaz tava kullanırsanız balığın tavadan alırken dağılmasını önlemiş olursunuz. Kızartma için mısırözü yağı gibi kokusuz bir yağ kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Hazırlanışı:
Balık etini yıkayın, kurulayın ve üzerinde kalmış kılçıkları bir cımbız ile çekip çıkarın. Sonra enine 2 cm. genişliğinde şeritlere bölün, limon suyunda döndürün ve tuz ve karabiber ile baharatlandırın.
Balık şeritlerini önce una batırın ve güzelce silkeleyin. Sonra çırpılmış yumurtaya ve en son da çekilmiş bademe bulayıp sıkıca bastırın.
Her defasında, 3 yemek kaşığı kızgın yağda, her iki tarafı da 3-4 dakika altın sarısı renk alana kadar, iki porsiyon halinde kızartın. Yoğurt soslu göbek salata ile sunabilirsiniz.
Yapışmaz tava kullanırsanız balığın tavadan alınırken dağılmasını önlemiş
olursunuz. Kızartma yapmak için mısırözü yağı gibi kokusuz bir yağ kullanmanızı tavsiye ediyoruz.