Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalkan Buğulama (2 Kişilik)
#1
Kalkan Buğulama (2 Kişilik)


Malzemeler
800 gram kalkan balığı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivribiber
7-8 adet mantar
1 diş sarmısak
1 adet orta boy domates
Yarım su bardağı beyaz şarap
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri


Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş kalkan balığını ince dilimleyin, 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya aktarın. Kızdırdıktan sonra küçük kesilmiş sivribiberi, mantarları, sarımsağı ve domates ekleyin.
Birkaç dakika kısık ateş soteleyin. Yarım su bardağı beyaz şarabı ve 2 çorba kaşığı krema ilave edin.
Güveç kabına dilimlenmis kalkan balığını koyun. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün, çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini de serpin. Orta derecede ısılı fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
alıntı:nepişirsem
Bul
Cevapla
#2
Kalkan balığı benim en sevdiğim balıklardan birisi.Kırklareli İğneada"da birkaçdefa yakalamıştım 3-4 sene kadar önce 3-3,5 kg kadar vardı,arkadaşlarda şaşırmıştı böyle irisinin rastgelmesine ,eve getirdiğimde çanakkaleli olan eşim bu balığı bir pişirmiştiki misafirlerimiz bile şaşırmıştı,balığın lezzeti karşısında.Ben bu tarifi ilk defa görüyorum ama mutlaka harika olacaktır mutlaka deneyeceğim bu tarifi.Teşekkür ederim paylaşım için.
Bul
Cevapla
#3
bence en lezzetli balık ama zamanında tabii kalkan balıgıdır süper olur eti
Bul
Cevapla
#4
Evet evet arkadaşlar süper...Alkis
Bul
Cevapla
#5
Güzel tarif ama bence bu tek kişilik BoboBoboBobo
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alabalık buğulama nasıl yapılır nurideniz34 1 512 30-06-2016, 19:51
Son Yorum: tahsinmersin
  kaşarlı levrek buğulama LeVrEkCi 52 11,239 25-01-2012, 17:36
Son Yorum: YaKaMoZ
  Kalkan Balığı Nasıl Temizlenmeli ? mrs303 10 19,047 26-01-2007, 00:15
Son Yorum: ALTAYLI

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi