Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fırında ispari
#1
herkesin yapabileceği bir tarif göndermek istiyorum bunu levrek olmadığı zamanlarda yapmak çok kolay.
benim levrek tarifinin aynısı ben bunu levrekle yapıyorum birgün kalabalıkken araya isparilerde ekledim süper oldu tavsiye ederim.
---------------------------------------------------------------------
-tencereye 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ konulacak,
-3 adet orta boy soğan ince ince doğranıp kavurulacak
-5 diş sarmısak eklenecek
-isteğe bağlı mantar ben marketlerde satılandan 1 paket ekliyorum
-isteğe bağlı karedes marketlerde satılandan tek olarak 30 tane
-tuz
-karabiber
-3 yaprak defne yaprağı
-1 kutu krema
-4 orta boy domates rendelenip eklenecek
-kırmızı pul biber (acı sevenler isterse eklesin)
bu karışım içine 1 su bardağı su katılarak kısık ateşte 45 dakika kaynamaya bırakılacak.
temizlenmiş balıklar borcam yada tepsiye dzilecek ve üstüne karışım dökülüp folyo ile kapatılıp fırında pişmeye bırakılacak 45 dakikada fırında kaynadıktan sonra balıkların üstüne kaşar peyniri örtüp mümkünse fırının ızgara kısmı açılıp kaşarların üstü kızartılacak ve sonrada servis yapılacak.

püf noktası su çok konmamasıdır çok kondugu zaman yemek tadı kaçıyor çorba gibi oluyor su az oldumu daha katı bir kıvam oluyor.

bu yemek levrek,ispari,izmarit,lüfer,palamut ile denenmiştir birçok kişi tarafından beğenilmiştir sanıyorum her balıkla güzel olacaktır.tamamen kendi eklemelerimle bulduğum bir tariftir.
çok basittir zevkle yapın ve yiyin mutlaka.
afiyet olsun
Bul
Cevapla
#2
Paylaşım için teşekkürler Nihat, böyle güzel tarifler çoğalmaya başladı.Benim ise en yeteneksiz olduğum şey mutfak işi.Ben en iyisi bu tarifleri word dokümanı olarak kaydedip eşime havale edeyim..Gulumse
Bul
Cevapla
#3
Lakerda yazdı:Paylaşım için teşekkürler Nihat, böyle güzel tarifler çoğalmaya başladı.Benim ise en yeteneksiz olduğum şey mutfak işi.Ben en iyisi bu tarifleri word dokümanı olarak kaydedip eşime havale edeyim..Gulumse
mehmet abi tutulması en kolay balık ispari en kısa zamanda dene bu tarifi inan samimi söylüyorum daha beğenmeyen olmadı kesin beğeneceğine eminimGulumse
Bul
Cevapla
#4
İsparinin irisine denk gelirsem deneyebilirim de ufakları için kılçık problemi olabilir diye düşünüyorum..Mırmır için de bu tarif düşünülebilir..
Bul
Cevapla
#5
teşekkürler nihat ilk ispari avımda deneyeceğim gecenin bu vakti canım çektiSiyirdim
hürriyet elçin
A rh+
kocaeli
Bul
Cevapla
#6
paylaşım için tşklr nihat.ellerine sağlıkAlkis
Bul
Cevapla
#7
Ellerinize sağlıkAlkiskesinlikle deneyeceğim
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
Cevapla
#8
nihat bey gerçekten güzel olur.ben aynı tarifi kupa balığın da yapıyorum.eşim ve çocuklar çok beğeniyorGulumse
Bul
Cevapla
#9
nihatım emeğine sağlık deneriz AlkisBobo gerçi her balıkta yapılabilir zevk Wink
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET
**********


[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Cevapla
#10
Paylaşım için teşekkürler Nihat.
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Şarapta marine edilmiş fırında levrek tarifi Woiwodia 12 4,943 11-10-2012, 16:34
Son Yorum: fish or die
  fırında kaşarlı levrek LeVrEkCi 23 10,461 05-12-2010, 14:27
Son Yorum: LeVrEkCi
  Fırında levrek ben yaptım.. bucalı 19 3,356 27-01-2009, 20:18
Son Yorum: MaVrUşGiL
  fırında lüfer levrek karışık LeVrEkCi 21 4,674 13-01-2009, 16:52
Son Yorum: manisalıdeli
  HAMSİ FIRINDA (Fotolarla) kılçık 31 5,190 16-12-2007, 16:20
Son Yorum: Ege
  fırında sazan dolma-böylesini duydunuzmu :) maceratorr 12 3,499 27-09-2007, 10:07
Son Yorum: H.A.R.U.N
  FıRıNDA PALAMUT esaka 6 2,138 30-06-2007, 23:19
Son Yorum: ALİCO
  Fırında Balık Köfte ışıksal 0 1,397 22-04-2007, 14:14
Son Yorum: ışıksal
  fırında levrek harslan1978 15 3,923 18-03-2007, 19:03
Son Yorum: kılçık
  fırında sazan Ege 11 6,853 22-12-2006, 16:03
Son Yorum: Ege

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi