15-08-2008, 20:08
herkesin yapabileceği bir tarif göndermek istiyorum bunu levrek olmadığı zamanlarda yapmak çok kolay.
benim levrek tarifinin aynısı ben bunu levrekle yapıyorum birgün kalabalıkken araya isparilerde ekledim süper oldu tavsiye ederim.
---------------------------------------------------------------------
-tencereye 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ konulacak,
-3 adet orta boy soğan ince ince doğranıp kavurulacak
-5 diş sarmısak eklenecek
-isteğe bağlı mantar ben marketlerde satılandan 1 paket ekliyorum
-isteğe bağlı karedes marketlerde satılandan tek olarak 30 tane
-tuz
-karabiber
-3 yaprak defne yaprağı
-1 kutu krema
-4 orta boy domates rendelenip eklenecek
-kırmızı pul biber (acı sevenler isterse eklesin)
bu karışım içine 1 su bardağı su katılarak kısık ateşte 45 dakika kaynamaya bırakılacak.
temizlenmiş balıklar borcam yada tepsiye dzilecek ve üstüne karışım dökülüp folyo ile kapatılıp fırında pişmeye bırakılacak 45 dakikada fırında kaynadıktan sonra balıkların üstüne kaşar peyniri örtüp mümkünse fırının ızgara kısmı açılıp kaşarların üstü kızartılacak ve sonrada servis yapılacak.
püf noktası su çok konmamasıdır çok kondugu zaman yemek tadı kaçıyor çorba gibi oluyor su az oldumu daha katı bir kıvam oluyor.
bu yemek levrek,ispari,izmarit,lüfer,palamut ile denenmiştir birçok kişi tarafından beğenilmiştir sanıyorum her balıkla güzel olacaktır.tamamen kendi eklemelerimle bulduğum bir tariftir.
çok basittir zevkle yapın ve yiyin mutlaka.
afiyet olsun
benim levrek tarifinin aynısı ben bunu levrekle yapıyorum birgün kalabalıkken araya isparilerde ekledim süper oldu tavsiye ederim.
---------------------------------------------------------------------
-tencereye 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ konulacak,
-3 adet orta boy soğan ince ince doğranıp kavurulacak
-5 diş sarmısak eklenecek
-isteğe bağlı mantar ben marketlerde satılandan 1 paket ekliyorum
-isteğe bağlı karedes marketlerde satılandan tek olarak 30 tane
-tuz
-karabiber
-3 yaprak defne yaprağı
-1 kutu krema
-4 orta boy domates rendelenip eklenecek
-kırmızı pul biber (acı sevenler isterse eklesin)
bu karışım içine 1 su bardağı su katılarak kısık ateşte 45 dakika kaynamaya bırakılacak.
temizlenmiş balıklar borcam yada tepsiye dzilecek ve üstüne karışım dökülüp folyo ile kapatılıp fırında pişmeye bırakılacak 45 dakikada fırında kaynadıktan sonra balıkların üstüne kaşar peyniri örtüp mümkünse fırının ızgara kısmı açılıp kaşarların üstü kızartılacak ve sonrada servis yapılacak.
püf noktası su çok konmamasıdır çok kondugu zaman yemek tadı kaçıyor çorba gibi oluyor su az oldumu daha katı bir kıvam oluyor.
bu yemek levrek,ispari,izmarit,lüfer,palamut ile denenmiştir birçok kişi tarafından beğenilmiştir sanıyorum her balıkla güzel olacaktır.tamamen kendi eklemelerimle bulduğum bir tariftir.
çok basittir zevkle yapın ve yiyin mutlaka.
afiyet olsun