Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fırında sazan
#1
genelde kızartması yapılır ama bu da gerçekten çok güzel oluyor

Malzemeler (4 kişilik):

2-3 kiloluk sazan
yarım kilo domates
3-4 tane orta boy soğan
su
tuz
sıvı yağ

Yapılışı:

sazanı halkalar halinde dilimleyip fırına dizin
domatesi ve soğanları halkalar halinde dilimleyip üstüne ilave edin
bir bardak suyu, biraz yağı ve tuzu ilave edin
fırına göre 1 saat kadar pişirin

afiyet olsun
Bul
Cevapla
#2
Tarif için teşekkürler Egemen.Bu bahar Çatalca'ya tatlı su avına gideceğiz inşallah.O zaman deneyeceğim bu tarifini...
Bul
Cevapla
#3
Eline saglık eğemen.Sanki su an bu tarifi yiyor gibi oldum.Sazan dedinmi akar sular durur bende.
Bul
Cevapla
#4
kardeşim sağol deniycem.
Bul
Cevapla
#5
..........
Bul
Cevapla
#6
yalnız hatırlatma yapayım sazan mümkünse tek olsun (2-3 kiloluk) kılçığı daha az oluyor ama fırında olduğu için kılçıkları erimiyor pek
Bul
Cevapla
#7
tarif için teşekkürler bigün deneriz inşallah 89
Bul
Cevapla
#8
Ege yazdı:yalnız hatırlatma yapayım sazan mümkünse tek olsun (2-3 kiloluk) kılçığı daha az oluyor ama fırında olduğu için kılçıkları erimiyor pek

Eğemen sen hiç merak etme ben 3 kg lık sazanı bulayım onun kılçıklarını bile yerim bırak fırın eritmesin ben eritirim onu.Wink
Bul
Cevapla
#9
abi insallah bulursun yaa burada sezonu kapattık artık yaza kaldığı yerden devam ederiz bu seneyi ufak sazanla geçiştirdik yapamadık fırında sazanı bu sene Sad(
Bul
Cevapla
#10
Ege
Degerli Arkadasim
Verdigin yemek tarifi icn cok Tesekkürler.
Kendime not ettim.
Zira ara da sirada burada alabalik avina gittigimiz göletlerde,oltamiza takiliyor(sadece gece avinda) bende hayatimda hic yemedigim bir balik,o anda yanimda balik tutan vatandaslar arasinda Polonyali varsa ona hediye ederim ve o polonyali arkadasta cok sevinir.
Ama onlar duyduguma göre baska türlü yapiyorlar,sazani pisirmeden bir seyin icerisine daldirip birakiyorlar daha sonra sazan oluyor masmavi bir balik ondan sonra pisiriyorlar cok lezzetli oldugunu söylüyorlar ama malesef ben simdiye kadar hic yemedim.

Neyse belki bir gün diyelim...

Paylasimin icin Tesekkürler.

Adanali
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  6 Aralık Özel Sazan Tarifi Woiwodia 16 3,730 14-12-2012, 09:45
Son Yorum: yycolak
  Şarapta marine edilmiş fırında levrek tarifi Woiwodia 12 4,944 11-10-2012, 16:34
Son Yorum: fish or die
  fırında kaşarlı levrek LeVrEkCi 23 10,462 05-12-2010, 14:27
Son Yorum: LeVrEkCi
  Fırında levrek ben yaptım.. bucalı 19 3,361 27-01-2009, 20:18
Son Yorum: MaVrUşGiL
  sazan kızartma araphüso26 49 7,751 16-01-2009, 15:35
Son Yorum: araphüso26
  fırında lüfer levrek karışık LeVrEkCi 21 4,677 13-01-2009, 16:52
Son Yorum: manisalıdeli
  fırında ispari LeVrEkCi 10 3,174 16-08-2008, 16:41
Son Yorum: doktor
  HAMSİ FIRINDA (Fotolarla) kılçık 31 5,194 16-12-2007, 16:20
Son Yorum: Ege
  fırında sazan dolma-böylesini duydunuzmu :) maceratorr 12 3,499 27-09-2007, 10:07
Son Yorum: H.A.R.U.N
  FıRıNDA PALAMUT esaka 6 2,138 30-06-2007, 23:19
Son Yorum: ALİCO

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi