Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fırında sazan dolma-böylesini duydunuzmu :)
#1
bunun için balık büyüklüğümüz ortalama 4-5 kilo olmalı.balığı önce kafasını kesmeden karnını yarıyoruz içini temizleyebilecek kadar.pirincimizi ıslayıp tencereye atıyoruz.bikaç diş sarmsak,ince doğranmış soğan ve biber,isteğe göre baharat,rendelenmiş domates.bunları da içine boca edip bunları kavuruyoruz.kıvama gelince balığın içine bu karışımı dolduruyoruz.fazla da koymuyoruz ki balığı patlatmasın.yanmayacak bir iple balığın içini doldurunca dikiyoruz.fırın tepsisinin altına ayva dalları diziyoruz.özellikle ayva.balığı bu ince dalların üstüne yatırıyoruz.eğer yatırırsak arada bir balığı ters çevirmemiz gerekecek ama dik oturtabilirsek sorun yok.bıçakla da balığın üstüne çentik atıyoruz.180-190 derecede pişiriyoruz.her 10 dk da bir balığın üstüne yağ fırçasıyla tereyağı sürüyoruz.son olarak içine kattığımız sosun pirinç hariç aynısını balık pişmeye yakın tepsinin etrafına döküyoruz.pişince balığın yanında dikkat etmemiz gereken en önemli konu parmaklarımızı da yemememiz gerektiği Smile
Bul
Cevapla
#2
rıfat yemede yanında yat gibi oldu.akşama daha çok var.ama güzel bir yemek olabilir.deneyeceğim.ama aç kalacağımız kesin gibime geliyor çünkü sazanı ne zamandır tutamıyoruz.yayın olsa olurmu.hiç olmazsa kamil abide buzlukta var.bir yemek organizasyonu yaparız.
Bul
Cevapla
#3
ah ah çok ahım var bazı kimselere.kamil abi de bunlardan bi tanesi şu gözünü sevdiğimin yayınını ne tutabildik ne yiyebildik.adam atlıyor trene ta sivasa kimseye haber verdiği de yok.fabrikayı bir kereliğine astık bir kere daha asarız ucunda balık olsun yeter ki Smile hele 20 kilo-30 kiloluk yayınlar...inşallah kamil abiyle yayın da yakalarız yayın da yeriz Smile senle de elbette ilker.ankaraya sevgiler
Bul
Cevapla
#4
kamil abiden ses soluk yok.galiba yayınları tek başına götürecek gibi.biri yer biri bakar meselesi.o kadarda sivasa giderken rastgele dedik.tühhh tühhhh
Bul
Cevapla
#5
fırında sazanı biliyorum ama dolmasını bilmiyordum.paylaşım için teşekkürler..
Bul
Cevapla
#6
konuyu iyiki geç görmüşüm Smile) teşekkürler
Bul
Cevapla
#7
SerenaY66 yazdı:rıfat yemede yanında yat gibi oldu.akşama daha çok var.ama güzel bir yemek olabilir.deneyeceğim.ama aç kalacağımız kesin gibime geliyor çünkü sazanı ne zamandır tutamıyoruz.yayın olsa olurmu.hiç olmazsa kamil abide buzlukta var.bir yemek organizasyonu yaparız.

kardeş seni en kısa zamanda sazan avına götürmem lazım şu üstündeki kara bulutları dağıtalım ne dersin...71
Bul
Cevapla
#8
ben sazan konusunda sanırım ustalaştım epey..usulune göre pişirirseniz aslında tadı çok güzel olabiliyor sazanın...vaktim ve imkanım olsa ağrıya bile balığa giderim.balıkcılık bizler için ir tutku,bir yaşam biçimi Smile
Bul
Cevapla
#9
006 yazdı:
SerenaY66 yazdı:rıfat yemede yanında yat gibi oldu.akşama daha çok var.ama güzel bir yemek olabilir.deneyeceğim.ama aç kalacağımız kesin gibime geliyor çünkü sazanı ne zamandır tutamıyoruz.yayın olsa olurmu.hiç olmazsa kamil abide buzlukta var.bir yemek organizasyonu yaparız.

kardeş seni en kısa zamanda sazan avına götürmem lazım şu üstündeki kara bulutları dağıtalım ne dersin...71

ramazandan sonra inşallah dörtleyeceğiz.
sen ,ben,kamil ve serdar abi .
tuncer bizim ankara takımı(ankara team)logosunu gördünmü.

http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=3919


ha bide sen keşke daha önce üye olsaydın bizim tişörtlerden üstünde olurdu.neyse yaza bidaha tişört yaptırırız.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=4512
Bul
Cevapla
#10
ah elimde imkan olsa istemezmiyim Sad seneye inşallah ilker öyle bir organizasyon yapalım ki soluğu sivasta alalım.yada yayın nerde güzel yapıyorsa.senelik izin durumlarını falan ona göre ayarlayalım...
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  6 Aralık Özel Sazan Tarifi Woiwodia 16 3,729 14-12-2012, 09:45
Son Yorum: yycolak
  Şarapta marine edilmiş fırında levrek tarifi Woiwodia 12 4,943 11-10-2012, 16:34
Son Yorum: fish or die
  Kalamar dolma Albatros-gr 26 6,212 13-02-2012, 16:25
Son Yorum: ALTAYLI
  fırında kaşarlı levrek LeVrEkCi 23 10,461 05-12-2010, 14:27
Son Yorum: LeVrEkCi
  kalamar dolma brösi 27 6,200 09-01-2010, 21:39
Son Yorum: ufuktan26
  Fırında levrek ben yaptım.. bucalı 19 3,354 27-01-2009, 20:18
Son Yorum: MaVrUşGiL
  sazan kızartma araphüso26 49 7,746 16-01-2009, 15:35
Son Yorum: araphüso26
  fırında lüfer levrek karışık LeVrEkCi 21 4,674 13-01-2009, 16:52
Son Yorum: manisalıdeli
  Midye Dolma Tarifi balıkoltası 20 11,042 26-08-2008, 12:07
Son Yorum: fish or die
  fırında ispari LeVrEkCi 10 3,167 16-08-2008, 16:41
Son Yorum: doktor

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi