Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sahte yemlem Levrek avi
Merhaba arkadaslar size belki bir yardimim dokunabilir diye bunlari yaziyorum.
Benden size sahte yemlen levrek avi nasil olur anlatmaya calisacagim.
Bastan lazim olan tabii ki bir olta bunun seciminde 3.30----3.60metre boyunda ve fazla yumusak olmamasini dikkate alip secmemiz lazim,tabiiki buna da bir makara sart bunun secimi de biraz bucceye baktigi icin orta yollu diyeyim bir makara alin bana sorarsaniz 0.10mm Fireline sardirin bu orulmus bir ip dir yoksa 0.30 nylon ben sarilmis olan ana ipimin onune devamli 60cm on bir nylon 0.50mm bagliyorum niye derseniz onundeki ip nylondan kuvvetli oldugu icin devamli dugumden kopuyor ve ana ipime zarar vermiyorum bu durumda.
1*Bucktail =kancanin etrafina dokulen kursun ve tuylerlen kapli sarilmis
                kursun 18 len 36 gram arasi.
[attachment=396]
2 * Spinners =metaldan olusan kasiklar ve balik modelleri
[attachment=397]
3 * Plugs = bunlar ikiye ayriliyor bir batan cinsi bir te batmayan cinsleri
                var tabi bir de tek ve iki parca olani14 len 18 gramlar benim
                 favorilerim
[attachment=398]
4 * Twisters =bunlarda yaprak kursun arkasi kancaylan takilan solucan
                    modelleri
[attachment=399]
5 * Buldos =samandira yerine kullanilan ve kursunyerine gecen plastik
                 toplar bazilari acilip suylan bile dolabiliyor agirlik yapmasi icin
[attachment=400]
6 * Shads =Renkli renkli plastik balik modelleri
[attachment=402]
7 * Jig veya Twister kafalari= bunlar kursunlu kanca twister ve jig lere
                                         takiliyor
[attachment=401]
Bul
levrek de genelde canlı yem kullanıyorum ama olurda yem bulamassam veya cok sıg suya gireceksem shads dediginiz suni yem gezdiriyorum cokda etkili oluyor resimler ve bilgiler için teşekkürler rastgele
Bul
windsurfer yazdı:levrek de genelde canlı yem kullanıyorum ama olurda yem bulamassam veya cok sıg suya gireceksem shads dediginiz suni yem gezdiriyorum cokda etkili oluyor resimler ve bilgiler için teşekkürler rastgele
Burda canli yem yasak ondan bunlari tercih ediyoruz windsurfer
Bul
Burada demekle nereyi kasteddin dostum. merak ettim. ayrıca neden yasak?
Levrek bir düştür, hayaldir, salına salına korkusuzca gezerek kıyıların kralıdır, kabadayısıdır. Avcıları kıskandırırak baktırır kendini hoyratca gösterek , 32 yöntemi vardır tutmanın ama size gülerek bakar beni bugün hangi yöntemle yakalayabilirsin diye, bulmaca gibi çözmek zorundasın bulursan yöntemi seni fazlasıyla ödüllendirir.
Arkadaşlar bu forumda benim ilk yazım tahmin ettiğiniz gibi favorim balık kıyıların kralı levrek bu yazıyı yazmanın sebebi düngece levrek avına gittim bana 2 mt.ye yaklaşan levrekleri birtürlü yakalayamadım elimdeki imkanları hepsini denememe rağmen hiç vuruş alamadım ama yanımda senede 2 kere balığa çıkan bir adam daha levreği ilk defa gören adam yakaladı birkere daha şuna inandım levreği ancak ya acemi yada usta yakalar demekki daha usta olamamışım.
Armağan 1966 Tekirdağ/Antalya
Bul
Merhaba arm59,
Levrek yakalamada en güzel yem,yarali bir baligi canlandirmaktir o da
canli baligin takendisidir.
yapay yemlere ne kadar canliymis gibi sunarsan sun canli yem baligi
her zaman fazla ilgi ceker ve levrekleri tutarsin.
Sohbetcibaba Hollandadan aramiza katiliyor orada canli yem balik takmak
yasak,yakalanirsan büyük para cezasi var ve ruhsatini da kaybedebiliyorsun,cok siki konturol var.
Bizim türkiyemizde kanunlar var ama konturol yok,bu nedenle isteyen
istedigini kafasina göre yapiyor.
belki bizim de bilmedigimiz seyler vardir ama ögrendikten sonra kesinlikle
o hatayi tekrarlamiyoruz.

Selamlar Arkadaslar,

RASTGELE
Bul
arm 59 aramıza hoşgeldin levrek sabır işidir sabırla 7 saat bekledigim oldu 7 saat sonunda tuttugum oldu hiç tutmadan döndügümde oldu dogru yerde dogru yem ve oltayla dogru avcılıgı yapıyorsan gerisi rastgelme meselesidir haaa vurduktan sonra 7-8 kg luk levregi 35 numara misina ile cekmek işte o biraz tecrübe ister rastgeleee:0518:
Bul
windsurfer yazdı:arm 59 aramıza hoşgeldin levrek sabır işidir sabırla 7 saat bekledigim oldu 7 saat sonunda tuttugum oldu hiç tutmadan döndügümde oldu dogru yerde dogru yem ve oltayla dogru avcılıgı yapıyorsan gerisi rastgelme meselesidir haaa vurduktan sonra 7-8 kg luk levregi 35 numara misina ile cekmek işte o biraz tecrübe ister rastgeleee:0518:
Haklısın rastgelmesi çok önemli beni heyecanlandıran kendini göstermesi ve çok gizemli davranması bence levrek avı çok sabır istiyen fakat çok zevkli bir balık avı.
Armağan 1966 Tekirdağ/Antalya
Bul
arm59 yazdı:Levrek bir düştür, hayaldir, salına salına korkusuzca  gezerek kıyıların kralıdır, kabadayısıdır. Avcıları kıskandırırak baktırır kendini hoyratca gösterek , 32 yöntemi vardır tutmanın ama size gülerek bakar beni bugün hangi yöntemle yakalayabilirsin diye, bulmaca gibi çözmek zorundasın bulursan yöntemi seni fazlasıyla ödüllendirir.  
Arkadaşlar bu forumda benim ilk yazım tahmin ettiğiniz gibi favorim balık kıyıların kralı levrek bu yazıyı yazmanın sebebi düngece levrek avına gittim bana 2 mt.ye yaklaşan levrekleri birtürlü yakalayamadım elimdeki imkanları hepsini denememe rağmen hiç vuruş alamadım ama yanımda senede 2 kere balığa çıkan bir adam daha levreği ilk defa gören adam yakaladı birkere daha şuna inandım levreği ancak ya acemi yada usta yakalar demekki daha usta olamamışım.

levregi gerçekten ya usta yakalar yada acemi ikiside sabırlıdır usta sabrederse levrek yakalıyacagını bilir acemide balık tutmak için 2 gününü seve seve verdigi için tutar ama şurası kesin ki gercekten cok ama cok zevklidir levrek tutmak heleki 8-9 kg luk levregi çekmek ömre bedeldir hayat durur levrek konuşur tutupta geldinmi kolların kabarır millet seyreder sen konuşursun yerken zaten heryerin konuşur çok zevklidir cookkk74
Bul
selamlar
bu sunni yemlerle ilgili bilgi verirmisiniz örneğin hangi balığa hangi yem (rapala için ) rapalanın rengi ve ağırlığı ile ilgili

bu rapalayı lüfer ve çinekopta kullanabilirmiyim tecrubelerinizi yazarsanız beni ve arkadaşları aydınlatmış olursunuz
rasgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Levrek avinda kullanilan sahteler hangileridir? ercan1977 4 1,967 21-12-2013, 21:08
Son Yorum: orhanekmekci
  Levrek icin sahte karides Umit KsK 66 10,194 17-05-2013, 23:26
Son Yorum: Umit KsK
  öncelikle herkes rasgele konu LEVREK djgofret 17 3,264 18-03-2013, 15:59
Son Yorum: djgofret
  Levrek için kauçuk borudan sahte yem yapımı Salih Reis 26 7,676 07-01-2013, 19:02
Son Yorum: ufuktan26
  Sahte batırma duskorc 10 3,843 17-08-2011, 21:10
Son Yorum: duskorc
  Levrek-karagöz-mırmır için suni yem tavsiye duskorc 2 4,760 02-08-2011, 17:12
Son Yorum: duskorc
  Sahte Yem Hakkında Amatör Bilgiler Ruzgar_1 8 4,163 27-05-2011, 18:12
Son Yorum: ufuktan26
  Sakızla Sahte :) Rasgele 11 3,351 24-01-2011, 00:25
Son Yorum: Rasgele
  Zargana Cam Sahte seabasshunter 31 8,948 17-01-2011, 01:19
Son Yorum: seabasshunter
  sahte kutum tomy77 36 6,307 23-12-2008, 00:19