Yorumları: 649
Konuları: 57
parazitleri arkadaşlar çok güzel açıklamışlar.
BENİM BİR BAŞKA SORUM OLACAK;
Baraj, göl veya akarsularda tuttuğumuz balıklarda(sazan, kefal, gümüş, yayın);
bir takım yaralar, derin delikler, doku kaybı veya farklı böilgelerinde kanamalar görüyoruz.
Doğal olarak bu görüntüler bize iğrenç geliyor Ve bu balıkları yemiyoruz.
BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM.
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
avcıhakan yazdı:Baraj, göl veya akarsularda tuttuğumuz balıklarda(sazan, kefal, gümüş, yayın);
bir takım yaralar, derin delikler, doku kaybı veya farklı böilgelerinde kanamalar görüyoruz.
Doğal olarak bu görüntüler bize iğrenç geliyor Ve bu balıkları yemiyoruz.
Banada defalarca rast geldi ama nedendir bu oluşumun sebebi yada zararlı mıdır bilmiyorum faydalı olacak her türlü bilgiyi paylaşalım lütfen
Yorumları: 1,650
Konuları: 117
o şekilde bana denk geldiği zaman ben geri atıyorum ne olur ne olmaz sağlığımdan önemli değil vallaa
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
harslan1978 yazdı:o şekilde bana denk geldiği zaman ben geri atıyorum ne olur ne olmaz sağlığımdan önemli değil vallaa
elbette sağlığından önemli değil ama neden oluyor böyle bu balıklar yaşıyormu acaba belkide suya atmak daha tehlikeli hastalığın yaygınlaşmasına sebep oluyorsun bilmeden.Atmayan yoktur elbette ama önemli olan bu hastalık neden oluyor
Yorumları: 649
Konuları: 57
sizlere katılmamak elde değil.
insanı olumsuz etkiliyor.
artık o bölgede avlanmak ta istemiyorum.
doğru mu yanlış mı yapıyorum acaba
o nedenle merak ediyorum.
Yorumları: 240
Konuları: 35
balığın üzerindeki izler nasıl acaba...dikkatli inceledinizmi?bence başka balığın saldırısına maruz kalabilir...bu balıkların yenmesinde bir sakınca yok diye düşünüyorum...fakat delik gibi sedef gibi yaralar ve izler varsa yememenizi tavsiye ederim...hatta yapabiliyorsanız o bölgeden su alıp analize yollamanızdır...bu balıkları tehtid ettiği gibi diğer canlılarıda tehtid edebilir...konuyla ilgili uzman yeni bir arkadaş katılmıştı aramıza...sanırım o gerekli açıklamayı yapacaktır...saygılarımla
Yorumları: 2,401
Konuları: 20
arkadaşlar bu konuda fazla bilgim yok fakat birara bahçeköy orman işletmesinin kömürçü bendinde alabalık yetiştirme çifliginde alabalıkların hastalandıgını görmüştüm balıkların vucutlarında yaralar oluşup ve mantara benzer oluşmalar olmuştu sordugumdada pas hastalıgı denmişti oluşumu ise suyun biriktigi yerde meşe ve gürgen ağaçlarından düşen yaprakların orada birikip zamanla bu yaprakların çürümesinden dolayı balıklarda bu tür hastalıkların olabidigini söylediler bu hastalıklı balıkları ayırıp hemen telef ediyorlardı tabiki bunun dogrusunu su ürünleri daha iyi açıklayabilir saygılarımla
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Özellikle Gölde yapılan avlanmalarda karşılaşılan bu durum mutlaka ilgililere bildirilmeli ve yenmemeli diye biliyor ve bu görüşü destekliyorum. Riske sakın girmeyin daha düne kadar kuş gribini kaç kişi biliyordu. Selamlar
Yorumları: 1,196
Konuları: 90
beyler benim akvaryum ve kuş dükkanım var ....balıklarda bu anlattığınız olay mantar hastalığıdır.. suyun sağlıklı olmadığını gösterir bu nedenden dolayı balıkların yenmesi sakıncalı olarak biliyorum...taktir sizlerin saygılar.....
Yorumları: 443
Konuları: 61
bana gore suya karisam zehirli karisimar baliklarda farkli hastaliklara yol actigini duymustum.bir zamanlar tanidiklar,kaysi yapragini,ve ceviz yapragini ekmekle ezip,karisimindan sonra denize atip 30 dakka sinra dipteki baliklari zipkinla icerden avliyorlar idi,,,