Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balık kılçığı boğaza batması...
bu akşam istavrit balık yerken boğazıma balık kılçığı battı.yutkunurken acı hiisi veriyor ne yapmam lazım...bu işde ilk oldu kaç senedir ve çok balık yememe ragmen...
Bul
ssevdim yazdı:bu akşam istavrit balık yerken boğazıma balık kılçığı battı.yutkunurken acı hiisi veriyor ne yapmam lazım...bu işde ilk oldu kaç senedir ve çok balık yememe ragmen...

Yırtıp çıkma ihtimali olabilir ama eğerki yarında sorun devam ederse tıbbi yardım almanı tavsiye ederim.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
başımıza geldiği zaman iri parçalar halinde ekmek içi yutmamızı söylerlerdi ve genelde işe yarıyordu,iriliğinin ayarlamasını dikkatli yapmak gerekiyor ekmeğin, sakata gelmeyede lüzum yok..inşallah sende de işe yarar..Affet
Bul
Ben de merak edip araştırdım aslında pek de küçümsencek bir sorun değilmiş.
Bosphorus International KBB Hastanesi uzmanlarından Doç. Dr. Halil İbrahim Erol, sonbahar ve kış mevsimlerinde boğaza kılçık takılması vakalarının arttığını söyledi. Dikkatsizce yenen balıktaki büyüklü küçüklü kılçıkların çoğunlukla bademcikler ve çevresine battığını ifade eden Erol, "Kılçıklar bazen soluk borusuna yakın bölgelere, bazen de daha alt kısımlara da batabiliyor." dedi. Kılçığın çıkarılmadığı takdirde, yutkunma hareketiyle iç bölgelere doğru ilerlediğini bildirdi. Boğazdaki kılçığın hastayı çok rahatsız ettiğini vurgulayarak, "Genellikle ağrı ve bulantı da yapar. Kısa sürede çıkarılmazsa battığı yerde ve çevresinde enfeksiyona neden olur." diye konuştu. Balık kılçığının aslında organik bir madde olduğu için vücutta zamanla eridiğini hatırlatan Halil İbrahim Erol, "Ancak bu dönem uzun sürüyor. Her ne kadar organik bir madde olsa bile vücut, kılçığı yabancı bir madde olarak algıladığı için koruma sistemlerini devreye sokuyor. Bu nedenle kılçığın olduğu bölgede iltihap oluşuyor." açıklamasını yaptı. Erol, iltihaplanan bölgenin aynı zamanda şiştiğine de dikkat çekerek, zaman zaman solunumu da güçleştirdiğini kaydetti. Kılçık batması vakalarında vakit geçirmeden doktora başvurulmasını isteyen KBB uzmanı Erol, "Hızlı davranıldığında kılçığı çıkarmak çok basit. Ancak geç kalınırsa içerilere doğru ilerlediği için hem biz zorlanıyoruz hem de hasta daha çok sıkıntı çekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Bul
Gulumse
tedirgin SaZaN yazdı:başımıza geldiği zaman iri parçalar halinde ekmek içi yutmamızı söylerlerdi ve genelde işe yarıyordu,iriliğinin ayarlamasını dikkatli yapmak gerekiyor ekmeğin, sakata gelmeyede lüzum yok..inşallah sende de işe yarar..Affet

Görünür bir kısımdaysa doktorların kullandığı uzun cımbız işe yarayabilir. Bademciklerimin yanında saplı kalan kılçık 2 gün içinde kendi kendine çıkmayınca ben o şekilde bir operasyon yapmıştım kendime. HAşlanmış patates falan da derler ama bilemiyorum. Kuru ekmek aşırı zorlamalardan dolayı boğazda tahrişlere, yırtılmalara neden olabilir çıkartayım derken. Dikkatli olmakta fayda var... En iyisi tıbbı müdahale... Acil serviste hemen halledebilirler... Mümkünse de devlet hastanesi olsun masrafsız tarafından. Özel hastaneye giderseniz kan tahlilinden MR'a kadar bi ton şey isterler bi kılçığı çıkartmak için için Gulumse
Bul
en yakın sağlık ocağı yada acile gidince uzun cımbızla alıyorlar,geçmiş olsun.
Bul
en basiti tıbbı mudahale.. ama yok balıkta merkezden çok uzak yerlerde isek ekmeğin sert yerii .
ha bu müdahaleyide uzmanı yapması lazımm yani bide onada dikkat gerektiriyor.Affet

geçmiş olsun.acil şifalar.Affet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
En güzeli büyük balık yicen büyük balığın kılçığını yutmak zorSmile
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
ekmek kılçığı alıyor başıma gelmişti denedim Alkis
Bul
bu akşam acile gittim beni üst kata kollladılar kbb orada uzun bir cımbızla aldılar çok ufak olduğu için biraz uzun sürdü ama geçti.aslında dün akşam gitseydim daha çabuk alınırdı.dün yukardaydı bugün bira aşağı indiğini farkettim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  neden balık yemek lazım LeVrEkCi 13 5,393 28-11-2013, 17:16
Son Yorum: Sensei1903
  Zehirli Balık Çarpmalarında Yapılması Gerekenler Woiwodia 19 4,158 11-05-2013, 21:42
Son Yorum: Antepli 27
  balık zehirlenmesi LeVrEkCi 9 2,707 26-11-2011, 14:50
Son Yorum: HAŞİM77
  Balik saĞliktir Bahadır Sarıca 13 2,985 13-05-2010, 10:31
Son Yorum: Tropheus
  Balık Yağının Faydaları tedirgin SaZaN 20 5,820 01-05-2010, 16:32
Son Yorum: orhanekmekci
  çocuğa haftada 2-3 kez balık LeVrEkCi 35 5,504 28-11-2008, 02:40
Son Yorum: adem77
  Balık avı kazaları; murki 11 3,106 18-07-2008, 09:55
Son Yorum: fotokopici
  Tatlısu balık havyarı; murki 23 6,442 21-12-2007, 00:49