Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatlısu balık havyarı;
Tatlı su balık havyarını asla yemeyin!......
Bu bölümde cevap göremedim ama siz değerli arkadaşlarım benim ailem gibisiniz, sizlerin ve yakınlarınızın sağlığı açısından bir olayı paylaşmak istedim. 1992 yılında Eskişehir ili Sarıcakaya ilçesinde Sakarya Nehrinin doğduğu alanlara balığa gittik. yakaladığımız balıkların en ufağı 2 kg. en büyüğü 3.5 kg. altı beyaz olması gereken  kısmı sarı renkte.Aynı alabalığa benziyor. o civarda da sarı balık diye ismi geçiyor. gece eve döndüğümüzde benim payıma düşen  13,5 kg. balık. Ertesi akşam evimde yatılı misafirlerle 14 kişiyiz.tepsilere balıklar dilim dilim dizildi. içinden çıkan havyarlarla süslendi. domates, soğan, biber derken fırına. Fırından çıktıktan sonra manzara muazzam. Hayatında hiç balık yememiş bir insan bile reddedemez. Babam balıkla birlikte havyar pişirirdi, bizde yararlı diye severek yerdik. Bendeki cahillik 1 yaşındaki kızıma bol bol havyar yedirttirdim.  Aptalkafam Gece 03.30 herkes ishal ve istifra. Kızım karyolasına alabildiğince  istifra etmiş, kusmuklar içinde. Ortamı görünce aklım gitti.  Eve getirdiğim doktor balık havyarından zehirlendiğimizi söyleyerek hepimizin koluna iğne yaptı. Bir daha asla havyar yemedim. Deniz balığı için bir şey söyleyemeyeceğim ama yakınlarınıza kesinlikle tatlı su balık havyarını asla ve asla yememelerini söyleyin.
Bul
murat geçmiş olsun diyelim arkadaşım cok fazla yediniz galiba besin zehirlenmesi olmuşunuzdur tamın edıyorum doktorlar daha iyisini bilirler ...
Bul
Murat senin için herhalde kabus gibi bir gece olmuş geçmiş olsun
Peki bu rusyadaki kırmızı siyah havyar neyin nesi tatlı su değilmi acaba
Bul
Teşekkürler üstadım. Çok hızlısın. Ama yinede tedbirli olmak en iyisidir her halde.
Bul
geçmiş olsun murat ama bence bi araştırmak lazım acaba havyar azıda çoguda zehirlermi ögrenmek lazım.
geçmiş olsun tekrar
Bul
LeVrEkCi yazdı:geçmiş olsun murat ama bence bi araştırmak lazım acaba havyar azıda çoguda zehirlermi ögrenmek lazım.
geçmiş olsun tekrar
Teşekkürler, internetten biraz araştırmaya çalıştım ama formumuzdan başka bir yere girmediğim için pek bir şeye ulaşamadım. Şunu söyleyeyim, havyar yerken insanın ağzında lokum gibi erir, dağılır ve bir lezzet hissettirir. (siz deniz balıkçıları daha iyi bilirsiniz) Tatlısu balığı havyarları ise biraz daha iri taneli, plastik top gibi daha doğrusu ağzında erimeyip dişlerinle ısırarak dağılmasını sağladığın ve fazlada lezzet hissetmediğin şekilde. Bunlar tamamen deneyimimden yola çıktığım görüştür. Aksi de doğru olabilir. Ben yinede iddiamda ısrarlıyım.
Bul
evet murat doğru söyluyorsundur ben hiç tatlısu havyarı yemedım ve nasıl olduğunuda bılmıyorum daha doğrusu denız havyarınıda fazla sevmıyorum kızartma türü balıkta yemiyorum zaten.
Bul
geçmiş olsunnn murat abi kulağımda küpe kalcak ömür boyuu..
Bul
AFALA yazdı:evet murat doğru söyluyorsundur ben hiç tatlısu havyarı yemedım ve nasıl olduğunuda bılmıyorum daha doğrusu denız havyarınıda fazla sevmıyorum kızartma türü balıkta yemiyorum zaten.
Sağlık açısından elbette ızgara en güzelidir. Fakat Deniz balığıda olsa bazen kızartma yapmak zorunda kalabiliyoruz. Helede güzel bir salata ile eşleştiğinde mükemmel. Çocuklarımız için de gerekli.
Bul
muratçaka yazdı:geçmiş olsunnn murat abi kulağımda küpe kalcak ömür boyuu..
Sağolasın. zaten bir lokma alıp ağzında tadını hissetmeye çalışsan saman gibi bir şey diyeceksin. Balıkla birlikte pişiripte balığada bulaştırmak gereksiz herhalde.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  neden balık yemek lazım LeVrEkCi 13 5,392 28-11-2013, 17:16
Son Yorum: Sensei1903
  Zehirli Balık Çarpmalarında Yapılması Gerekenler Woiwodia 19 4,156 11-05-2013, 21:42
Son Yorum: Antepli 27
  balık zehirlenmesi LeVrEkCi 9 2,707 26-11-2011, 14:50
Son Yorum: HAŞİM77
  balık kılçığı boğaza batması... ssevdim 14 9,579 26-11-2011, 14:42
Son Yorum: HAŞİM77
  Balik saĞliktir Bahadır Sarıca 13 2,985 13-05-2010, 10:31
Son Yorum: Tropheus
  Balık Yağının Faydaları tedirgin SaZaN 20 5,820 01-05-2010, 16:32
Son Yorum: orhanekmekci
  çocuğa haftada 2-3 kez balık LeVrEkCi 35 5,504 28-11-2008, 02:40
Son Yorum: adem77
  Balık avı kazaları; murki 11 3,105 18-07-2008, 09:55