Siz ustalara bir sorum olacak.Zargana ipeği diye bir şey varmış aldım merak ettim turuncu renkte ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum.aldığım yer kalabalık olduğu içinde soramadım ama içimde kaldığı için aldım.Acaip merak ediyorum acaba nasıl avlanılıyor?Yardım ederseniz sevinirim.
muhammed tr yazdı:Siz ustalara bir sorum olacak.Zargana ipeği diye bir şey varmış aldım merak ettim turuncu renkte ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum.aldığım yer kalabalık olduğu içinde soramadım ama içimde kaldığı için aldım.Acaip merak ediyorum acaba nasıl avlanılıyor?Yardım ederseniz sevinirim.
muhammet kıyıdan av yapacaksan sıyırtma kurşun ucuna 2 metre inca 20 numara misina ağlayıp ucuna düğümünü sıkıştırmadan ufak bir halka kalacak şekilde zargana ipeğini bağlıyorsun at çek yapıyorsun.
Zargana avında hiç kurşun ya da ağırlık kullanmadım. Zarganayı (AKYA-KILIÇ-TORİK*ORKİNOS) büyük diye adlandırdığımız balıklar için avlarım ve gagasını kırıp canlı kalmasnı sağlayarak sırtıda yem yaparım. İpek malzemenin en çok turuncusu ve kırmızısı iş yapmıştır. Yeterki zargana kendini göstersin. Şu aralar ve TEMMUZ sonuna kadar oldukça verimli av verirler.