Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alabalık ile kabak çiçeği
#1
Değerli Arkadaşlar…

Yağmurlu ve gök gürültülü bir havanın hakim olduğu bu gün , en güzel meşguliyet harika bir yemek denemesi yapmak olur diye işe başladım.

Önce Alabalıklarımızı çıkardım.Elimizdeki malzemelere şöyle bir göz attım.Bir kaç tane tatlı su ıstakozu ile bir kırmızı portakal gözüme ilişti.Daha sonra bahçeye çıktım.Bahçede en çok gözüme görünen kabak çiçekleri ile taze cevizler oldu..

Bu malzemeler ile ne yapılabilir diye düşündüm.Hiç birini dışarıda bırakmaya gönlüm razı olmadığı için çok seçenekli düşünmeye çalıştım

Sonunda kararımı verdim.Taze cevizli ve tatlı su ıstakozlu kabak çiçeği dolması ile beraber pişen Alabalık yapmaya karar verdim.Daha önce böyle bir şey duymadığım için tereddütlü olarak işe başladım.

Istakozları haşlayıp ayıklayarak bir kenara koydum.Taze cevizleri de ayıklayıp içini ufak parçalara ayırıp kenara bıraktım.Bildiğimiz dolma içinden hazırlayıp ,içine ayırdığımız ıstakoz etlerini de katarak önceden dişi organını kopardığımız kabak çiçeğinin içine biraz boşluk bırakacak şekilde doldurup ağızlarını kapadım ve sıkıca bir kaba yerleştirdim.Az miktarda ıstakozları haşladığımız sudan ve biraz daha fazla temiz su ilave ederek 10 dakika kadar haşlayıp dolmaları biraz pişirdim.

Daha sonra yanmaz bir fırın torbasının içine biraz tereyağı , Alabalıkları ,kabak çiçeği dolmalarını ,birkaç diş sarımsak ,bir kırmızı portakal diliminin üstüne kuru dereotu ve az maydanoz koyarak torbanın ağzını hava kaçırabilecek şekilde kapatarak önceden 200 derece ısıttığımız fırına verdim.
On dakika sonra daha önce fırına verdiğimiz torbayı çıkarıp kabuğu alınmış ekmek dilimlerinin üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ve yarım kesilmiş ufak domates koyarak peynir eriyene kadar fırında tuttum.

Sonra bu ekmek dilimlerini tabağa düzgünce koyup üstlerine kabak çiçeği dolmalarını yerleştiriyor ve Alabalıkları ortalarına gelecek şekilde düzenliyoruz. Servisten önce az tereyağında kızarttığımız rende taze cevizleri de sıcak olarak dolmaların üstüne dökerek servis yapıyoruz.

Tabaktaki ıstakoz ne işe mi yarıyor….

Ben yediğim her şeyi tabakta net olarak görmek isterim.Fark edildiği gibi Alabalığın renklerinin ve görünümünün bozulmasını dahi istemem.Sanki içlerinden bir şey kaçacakmış gibi sarıp sarmalayarak pişiririm.Bu tamamen göz zevkim için tabağa konulmuştur.

Yemeğin nasıl olduğunu lütfen sormayın. Çünkü Türkçeyi iyi kullanmama rağmen bu güzelliği ifade edemiyorum.

Sevgiler…


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
           
Bul
Cevapla
#2
sözün bittiği an budur
sevgiyle yapılmış olan bu yemek için tebrik ederim Ahmet abi,

monitörü koklamak geldi içimden Smile
Bul
Cevapla
#3
Bu harika görünümlü alabalıklara daha bir lezzet katmışsınız ellerinize sağlık Ahmet beyAlkisbereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
Cevapla
#4
ahmet abi eline sağlık afiyet olsun bu akşam bizim menüde kabak çiçeği vardı yoğurtlu ...AlkisSeerf
Bul
Cevapla
#5
of ya abi ne yaptın sen bu ne güzel bir menü ellerine saglık yanlız resimin üstüne isim yaz istersen yarın bi tv kanalında görürsen şaşırma hhıhıhı.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Cevapla
#6
Ahmet abi cok guzel gorunuyorlar,kesin lezzetide oyledir..afiyet olsunSeerf
Bul
Cevapla
#7
meteor yazdı:sözün bittiği an budur
sevgiyle yapılmış olan bu yemek için tebrik ederim Ahmet abi,

monitörü koklamak geldi içimden Smile


Gerçekten sevgi var o yemeğin içinde..Bunu görmek te bir yetenek...Tebriklerine teşekkürler...

Selamlar...
Bul
Cevapla
#8
orhanekmekci yazdı:Bu harika görünümlü alabalıklara daha bir lezzet katmışsınız ellerinize sağlık Ahmet beyAlkisbereketli afiyet olsunSeerf


Teşekkürler Orhan Bey...

Selamlar...
Bul
Cevapla
#9
Ahmet abi, böyle yeni ve hiç yapılmamış bir yemek uygulaması cesaret ister AlkisAlkis tebrik ederim. Tadından bahsedemediğine göre yemeye doyamadın Seerf afiyet şeker olsun.
Bu arada bu konuyu ayın yemeğinde görmek isterim Smile.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Cevapla
#10
MaVrUşGiL yazdı:Ahmet abi, böyle yeni ve hiç yapılmamış bir yemek uygulaması cesaret ister AlkisAlkis tebrik ederim. Tadından bahsedemediğine göre yemeye doyamadın Seerf afiyet şeker olsun.
Bu arada bu konuyu ayın yemeğinde görmek isterim Smile.


Sevgili Serkan...

Daha önce de söylemiştim..Benim tüm resimlerim 2006 nın 1 ve 2 ayları çekilmiş görünmektedir.Dosya özellikleri böyledir.Çok resim çekerim ve çok sık akü değiştiririm.Her akü değişince tarih telefonun imal yılı olan 2006 ya atar.Ben de onlar ile uğraşmıyorum.Bu yemek dün yapıldı ve yendi.

Bu durum kurallara aykırı diye ayın yemeğine katılmadım.

Övgülerine teşekkürler...Selamlar...
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Alabalık buğulama nasıl yapılır nurideniz34 1 482 30-06-2016, 19:51
Son Yorum: tahsinmersin
  Yeni Alabalık yemeği denemesi aygroup 42 7,290 23-07-2010, 00:05
Son Yorum: aygroup
  Kiremitte alabalık; murki 37 8,530 09-01-2010, 01:54
Son Yorum: tepeli35
  Mantarlı Alabalık aygroup 28 5,019 31-12-2009, 13:40
Son Yorum: tepeli35
  sebzeli alabalık harslan1978 11 3,038 03-09-2007, 21:06
Son Yorum: tomy77
  fırında alabalık LeVrEkCi 0 2,319 02-01-2006, 20:13
Son Yorum: LeVrEkCi
  Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık eaktuna 0 1,964 21-12-2005, 09:58
Son Yorum: eaktuna

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi