Değerli Arkadaşlar…
Yağmurlu ve gök gürültülü bir havanın hakim olduğu bu gün , en güzel meşguliyet harika bir yemek denemesi yapmak olur diye işe başladım.
Önce Alabalıklarımızı çıkardım.Elimizdeki malzemelere şöyle bir göz attım.Bir kaç tane tatlı su ıstakozu ile bir kırmızı portakal gözüme ilişti.Daha sonra bahçeye çıktım.Bahçede en çok gözüme görünen kabak çiçekleri ile taze cevizler oldu..
Bu malzemeler ile ne yapılabilir diye düşündüm.Hiç birini dışarıda bırakmaya gönlüm razı olmadığı için çok seçenekli düşünmeye çalıştım
Sonunda kararımı verdim.Taze cevizli ve tatlı su ıstakozlu kabak çiçeği dolması ile beraber pişen Alabalık yapmaya karar verdim.Daha önce böyle bir şey duymadığım için tereddütlü olarak işe başladım.
Istakozları haşlayıp ayıklayarak bir kenara koydum.Taze cevizleri de ayıklayıp içini ufak parçalara ayırıp kenara bıraktım.Bildiğimiz dolma içinden hazırlayıp ,içine ayırdığımız ıstakoz etlerini de katarak önceden dişi organını kopardığımız kabak çiçeğinin içine biraz boşluk bırakacak şekilde doldurup ağızlarını kapadım ve sıkıca bir kaba yerleştirdim.Az miktarda ıstakozları haşladığımız sudan ve biraz daha fazla temiz su ilave ederek 10 dakika kadar haşlayıp dolmaları biraz pişirdim.
Daha sonra yanmaz bir fırın torbasının içine biraz tereyağı , Alabalıkları ,kabak çiçeği dolmalarını ,birkaç diş sarımsak ,bir kırmızı portakal diliminin üstüne kuru dereotu ve az maydanoz koyarak torbanın ağzını hava kaçırabilecek şekilde kapatarak önceden 200 derece ısıttığımız fırına verdim.
On dakika sonra daha önce fırına verdiğimiz torbayı çıkarıp kabuğu alınmış ekmek dilimlerinin üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ve yarım kesilmiş ufak domates koyarak peynir eriyene kadar fırında tuttum.
Sonra bu ekmek dilimlerini tabağa düzgünce koyup üstlerine kabak çiçeği dolmalarını yerleştiriyor ve Alabalıkları ortalarına gelecek şekilde düzenliyoruz. Servisten önce az tereyağında kızarttığımız rende taze cevizleri de sıcak olarak dolmaların üstüne dökerek servis yapıyoruz.
Tabaktaki ıstakoz ne işe mi yarıyor….
Ben yediğim her şeyi tabakta net olarak görmek isterim.Fark edildiği gibi Alabalığın renklerinin ve görünümünün bozulmasını dahi istemem.Sanki içlerinden bir şey kaçacakmış gibi sarıp sarmalayarak pişiririm.Bu tamamen göz zevkim için tabağa konulmuştur.
Yemeğin nasıl olduğunu lütfen sormayın. Çünkü Türkçeyi iyi kullanmama rağmen bu güzelliği ifade edemiyorum.
Sevgiler…
Yağmurlu ve gök gürültülü bir havanın hakim olduğu bu gün , en güzel meşguliyet harika bir yemek denemesi yapmak olur diye işe başladım.
Önce Alabalıklarımızı çıkardım.Elimizdeki malzemelere şöyle bir göz attım.Bir kaç tane tatlı su ıstakozu ile bir kırmızı portakal gözüme ilişti.Daha sonra bahçeye çıktım.Bahçede en çok gözüme görünen kabak çiçekleri ile taze cevizler oldu..
Bu malzemeler ile ne yapılabilir diye düşündüm.Hiç birini dışarıda bırakmaya gönlüm razı olmadığı için çok seçenekli düşünmeye çalıştım
Sonunda kararımı verdim.Taze cevizli ve tatlı su ıstakozlu kabak çiçeği dolması ile beraber pişen Alabalık yapmaya karar verdim.Daha önce böyle bir şey duymadığım için tereddütlü olarak işe başladım.
Istakozları haşlayıp ayıklayarak bir kenara koydum.Taze cevizleri de ayıklayıp içini ufak parçalara ayırıp kenara bıraktım.Bildiğimiz dolma içinden hazırlayıp ,içine ayırdığımız ıstakoz etlerini de katarak önceden dişi organını kopardığımız kabak çiçeğinin içine biraz boşluk bırakacak şekilde doldurup ağızlarını kapadım ve sıkıca bir kaba yerleştirdim.Az miktarda ıstakozları haşladığımız sudan ve biraz daha fazla temiz su ilave ederek 10 dakika kadar haşlayıp dolmaları biraz pişirdim.
Daha sonra yanmaz bir fırın torbasının içine biraz tereyağı , Alabalıkları ,kabak çiçeği dolmalarını ,birkaç diş sarımsak ,bir kırmızı portakal diliminin üstüne kuru dereotu ve az maydanoz koyarak torbanın ağzını hava kaçırabilecek şekilde kapatarak önceden 200 derece ısıttığımız fırına verdim.
On dakika sonra daha önce fırına verdiğimiz torbayı çıkarıp kabuğu alınmış ekmek dilimlerinin üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ve yarım kesilmiş ufak domates koyarak peynir eriyene kadar fırında tuttum.
Sonra bu ekmek dilimlerini tabağa düzgünce koyup üstlerine kabak çiçeği dolmalarını yerleştiriyor ve Alabalıkları ortalarına gelecek şekilde düzenliyoruz. Servisten önce az tereyağında kızarttığımız rende taze cevizleri de sıcak olarak dolmaların üstüne dökerek servis yapıyoruz.
Tabaktaki ıstakoz ne işe mi yarıyor….
Ben yediğim her şeyi tabakta net olarak görmek isterim.Fark edildiği gibi Alabalığın renklerinin ve görünümünün bozulmasını dahi istemem.Sanki içlerinden bir şey kaçacakmış gibi sarıp sarmalayarak pişiririm.Bu tamamen göz zevkim için tabağa konulmuştur.
Yemeğin nasıl olduğunu lütfen sormayın. Çünkü Türkçeyi iyi kullanmama rağmen bu güzelliği ifade edemiyorum.
Sevgiler…