Yorumları: 6,533
Konuları: 144
orhanekmekci yazdı:Harun kardeşim öncelikle bilmemiz gereken konu alternatif tıpa takılıp kalmamak.Sorunun en önemli konusu taşın kimyasal yapısıdır.Bu nedenledirki öncelikle üroloji(bevliye)hekimine gidilmesi taşın yeri büyüklügüne göre davranılması,Allah korusun böbrek yolunu tıkayan taş böbreğin çalışma fonksiyonu durduracağından istesen tonla su iç,istersen kiloyla eşkina taşı kullan hiç bir faydası olmayacakdır.Herkese sağlıklı günler dilerim.
Orhan abi o konuda kesinlikle haklısın. Ben sadece bu konuyu aydınlatayım veya öğreneyim gerisi tabiiki insanların tercihi buda bir nevi yelpazenin içinde bir renk
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
bende bildiklerimi paylaşayım
çay bardağına yarısı kadar limon suyu bunun yerine zeytinyağıda olabilir eşkina taşı hafif parçalanıyor bardağa bırakılıyor eridikten sonra sabah aç karnına taşların erimesine göre birinci erimesine yakın ikinci hazırlanacak
Yorumları: 239
Konuları: 58
Suyun adı : Dümbüldek suyu, eski izmit yolundan gidiliyormuş. Denizli köyü ve Kıyırlı köyünü geçince kime sorsanız yerini biliyorlarmış. Formula-1 Pistinin oradan giriliyormuş izmit yoluna.
Yorumları: 4,310
Konuları: 155
herkez bildiği kadar anlatmış bende bilgim dahillinde anlatayım bende 2 sene önce 12-13 tane düşürmüştüm benim kullandığım tarif budur.
4 adet eşkina taşı bi çay bardağının içerisine konulur üzerine elde sıkılmış yarım çay baydağı limon ilave edilir sabah kahvaltıdan 1 saat önce aç karına içilir bu işlem içindeki taşlar eriyinceye kadar devam edilir .
faydası bazı böbrek taşları yıldız biçiminde imiş limonla eşkina taşı kullanı mında bu yıldız kenar ların erimesine yardımcı olup yuvarlak bi şekil almasına sebep oluyormuş böyle oluncada idrar yollarından dışarı atılmasıda daha kolay oluyormuş.
ben bu işlemi küçük taşlar için uyguladım ama büyük taşlarda damar tıkanmasına yol açılabilir gibime geliyor taş büyük olduğu için .
genede herşeyin en iyisini gerçek doktorlar bilir saygılarımla.
Yorumları: 3,046
Konuları: 26
google ye dinimiz islam yaz ordanda eşkina taşı deyince tarif çıkıyor.
Yorumları: 101
Konuları: 6
bende bildiklerimi aktarayım..eşkina taşı mesaneye düşen taşın atılmasında yardımcı oluyor..hıdır hocanın dediği gibi 2-3 adet taş kırılıp 1 adet saf limon suyu ve limon suyu kadarzeytin yağı ilave edilip erimesi beklenir..en az 1 hafta devam edilmesi gerekiyor..zararı olmadığına göre denemekte fayda vardır diye düşünüyorum..herkese sağlıklı günler..ha bu arada günün moda deyimiyle alternatif tıpa inananlardanımm..tabiki doktor kontrolünde..
Yorumları: 1
Konuları: 0
merhabalar benım sol bobregımde 7 mılım tas var numune hastanseınde muayne oldum buradakı dr lar tas yola gelmıs bu ıdrar vede suyla olmaz kesınlıkle lazer veya amelıyat la lamamı z gerek dedı yalnmız yolda oldugu ıcın hoca mızada gosterelı m dedıler nıtekım 1 gun sonra hoca ya gorundum ve bashekım bey hemen almaya gırmeyelım 1 ay boyunca su ıcılsın dusmesse bakarız dedıler ve bır aıle dostumuzun tavsıyesıyle dumbuldek suyunu bulduk ve sıze sunu soyluyorum yemek te cay da ve tum vucut ıhtıyacımız bu suyla karsıladık 1.5 ay sonra dr gıttıgımde tasın erımız oldugunu gorduk flm lerde kesın ve kesın bu suyun faydası var suyu satan arkadas nereden gelıyosrnuz dedı ıst deyınce hee surası dedı sasrıdık adamlar urfadan elazıgdan gelıyolarmıs su ıcın egerkı bı sorununuz varsa kesın ve kesın bu suu yu tavsıye edıyorum arkadaslar canı gonulden suanda ytedavı goruyorum ve tas kum gıbı oldu ctesı yıne gıdecegım heee unutmadan gelırken taze yumurta sut almayı unutmayın oradan
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
byrove yazdı:merhabalar benım sol bobregımde 7 mılım tas var numune hastanseınde muayne oldum buradakı dr lar tas yola gelmıs bu ıdrar vede suyla olmaz kesınlıkle lazer veya amelıyat la lamamı z gerek dedı yalnmız yolda oldugu ıcın hoca mızada gosterelı m dedıler nıtekım 1 gun sonra hoca ya gorundum ve bashekım bey hemen almaya gırmeyelım 1 ay boyunca su ıcılsın dusmesse bakarız dedıler ve bır aıle dostumuzun tavsıyesıyle dumbuldek suyunu bulduk ve sıze sunu soyluyorum yemek te cay da ve tum vucut ıhtıyacımız bu suyla karsıladık 1.5 ay sonra dr gıttıgımde tasın erımız oldugunu gorduk flm lerde kesın ve kesın bu suyun faydası var suyu satan arkadas nereden gelıyosrnuz dedı ıst deyınce hee surası dedı sasrıdık adamlar urfadan elazıgdan gelıyolarmıs su ıcın egerkı bı sorununuz varsa kesın ve kesın bu suu yu tavsıye edıyorum arkadaslar canı gonulden suanda ytedavı goruyorum ve tas kum gıbı oldu ctesı yıne gıdecegım heee unutmadan gelırken taze yumurta sut almayı unutmayın oradan
abim ilk önce hoş geldin hastalığın için çok ama çok geçmil olsun
![Affet Affet](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/affet.gif)
inşallah bir an evel halledersin ben bilmiyorum ama bu konuda yazı yazan abilerime bir özel mesaj atarsan yarımcı olanlara eminim allah yardımcın olsun
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Levent,doktorunun kontrolünde en doğrusunu yapıp bu taşı atmışsın suya devam ediyorsundur herhalde geçmiş olsun Allah tekrarını göstermesin.Aramızada hoş geldin
Bornova - izmir
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
levent aramıza oşgeldin geçmiş olsun.