Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uskumru oltası nasıl olmalı YARDIM
selamlar uskumru olta takımı yapmak istemekteyim resimli veya ince detaylı olark belirtmenizi rica ederim TEKNEDEN SIRTI ÇEKEREK KULLANMAK İSTİORUM KAÇ KULAÇ SALLAMALIYIM ? DİP TEN KAÇ MT DE SÜRÜKLEMELİYİN ENGİN BİLGİLERİNİZİ BEKLERİM.KAÇ GR KURSUN RAPALA MARKASI SANTİMİ FIRDÖNDÜ MARKASI NE OLMALILAR
Bul
Sevgili bülent vereceğim bu linkte biraz olsun size faydası olacaktır daha sonra bilgi sahibi arkadaşlar online olunca size bilgi vereceklerdir.

http://www.amatorbalikci.net/showthread....u+oltas%FD
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
ladinkarel yazdı:selamlar uskumru olta takımı yapmak istemekteyim resimli veya ince detaylı olark belirtmenizi rica ederim TEKNEDEN SIRTI ÇEKEREK KULLANMAK İSTİORUM KAÇ KULAÇ SALLAMALIYIM ? DİP TEN KAÇ MT DE SÜRÜKLEMELİYİN ENGİN BİLGİLERİNİZİ BEKLERİM.KAÇ GR KURSUN RAPALA MARKASI SANTİMİ FIRDÖNDÜ MARKASI NE OLMALILAR

Bülentcim İzmirde en iyisi uskumru zokası yem hamsi,9 kulac mesafe en güzeli.capari bile bazen iş yapmıyor.Yinede sen bilirsin.
76
Bul
bence şeffaf simli raglou ile hem palamut levrek hemde uskumru tutarsınız.. su üstü ve orta sularda aranılmalı diye süşünüyorum.

çapariye gelecek kadar bol balığın kaldığını sanmıyorum ayrıca hayvan çok hareketli yerinde durmuyor yemliye biraz zor gibi bence
Bul
ilgi ve alakanız için teşekkür ederim de kullanacağım rapala ve olta takımı nasıl olacak rapala kç mm kç gr kurşun köstek boyları resimli olursa sevinirim
Bul
ben tekneden rölantide giderek rapalayla avlanmak istiorum
Bul
Bulent bey su asagidaki konuda sirti ile detayli bilgiler ben ve arkadaslar tarafindan verilmistir...

http://www.amatorbalikci.net/showthread....886&page=2
sadece balik bazen yuzeyde ,bazende orta sularda olabilir....bunu kursunlari sirtinin uzerinden alarak veya kursun ilave ederek sirtinin degisik derinliklerde seyretmesini saglayarak yapacaksiniz..bu sekilde avlamak istediginiz baligi,(ornek dipte sinagrit,yuzeyde uskumru v.s.)arayarak,uygun sahteleri sirtinin uzerine koyarak avlanabilirsiniz
rastgele

Salih Reis yazdı:Bülent bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz,
umarım aradığınız ortamı burada bulursunuz. Gulumse

sırtı çekerken gürültü çok önemli,
dıştan takmalı motor ile sırtı çekiyorsanız verdiğiniz mesafeler uygun olabilir ancak içten takmalı (gürültülü) motor kullanıyorsanız enaz 30 metre ve üzeri salmanızda fayda var.
balık olduğu zaman hemen her türlü sahteye atlıyor yeterki olsun ama benim özellikle önerilerim.
Rapala Husky Jerk GTR modeli,
Rapala xrap SB
River2sea 90 su, HD13,
strike pro 119F 302 ve R114OB
yukarıdaki modellerin hepsi ile balık yakaladım. (levrek, palamut, sinarit, akya ...... )
Bu arada Nihat kardeşimiz bu konuda bizlerden ustadır. Bende yavaş yavaş sırtıya dönüyorum. bütün kaynakları okuyor ve birseyler öğreniyorum.

sahte balık ne kadar iyi iş yaparsa yapsın canlı balığın yerini tutamayacağı kesin, mümkünse canlı balık ile sırtı çekmeyi denemeni tavsiye ederim. genelde trofe olarak nitelendirdiğimiz iri balıklar canlı balığa geliyor, daha küçük genç balıklar ise sahteye atlıyor.

birgün tanışmak umuduyla, rastgele Seerf

LeVrEkCi yazdı:bülent bey rapalayı rapala düğümüyle 30 numara misinaya bağlayın(mümkünse %100 fluro arbon misina olsun)
11-12 kulaç kadar açın fırdöndü takın sonra fırdöndüyü bedene bağlayın ve 10-12 kulaç daha salın rolantide rapalanın pır pır ettiğini elinizde hissederek dolaşın balık vurdugunda balıgın büyüklügüne göre küçükse direk tekneye çekin büyükse kalama vere vere koparttırmadan ve kancayı açtırmadan yorarak kepçeleyin.
derin sularda derinliğe göre 12 kulaç ötedeki fırdöndüye klipsli kurşun takıp derine inebilirsiniz ama o zaman kurşundan sonraki bedeni daha fazla salmanız gerekir.
resimdeki gibi 2 fırdöndüde olur hatta daha iyi olur bedene yakın olana kurşunu takıyorsunuz,
4 kulaçı genelde lüfer avında kullanıyorum lüferi zamanında hissetmezseniz kopartır gider 4 kulaç daha hissedilir olur.levrekte hissetmemek bazen daha iyi oluyor yemi iyice yutması sağlanıyor.
[Resim: attachment.php?attachmentid=28249&stc=1&d=1281631662]
LeVrEkCi yazdı:bülent bey ben lüfer ve levrek için 1 metre derinliklerde 12 kulaça fırdöndü koyarak 10 kulaç daha salıyorum 12 kulaça koydugum fırdöndüye duruma göre derinlik arttıça klipsle kurşun takıyorum,
kullandıgım rapala genelde yozuri cristal mşnnow sarı turuncu altı gri renkli f serisi olan 9 cm lik rapaladır,ben bu rapalayla levrek,lüfer,sinarit,palamut ve birçok başka balık yakaladım.
rastgele.

Albatros-gr yazdı:[SIZE=3]Sirti ile sinagrit avi.[/SIZE]
Oncelikle sirit ile sinagrit avi dip zemini, taslik olan meralarda avlanilir.Sirti ile yapilan sinagrit avinda teknenin 3,5 mil ile seyretmesi gerekir.Bu surat rolantiden az daha fazla gaz actigimizda olur.Sadece surat... ruzgar ve akintilarin yonune gorede degisebilir.Burada bizlerde fazla derinlikler yok.Yaptigimiz sirti avlari en fazla 12 metreye kadar olan derinliklerde yapiyoruz.Sirti takimini asagidaki semada acikliyorum.Agirlik olarak 2 no (50gr)burgulu kursun kullaniyorum.Avlandigim derinlige gore 2 veya 3 kursun kullaniyorum.Derinlik 10 metre ve fazlasi oldugunda 3 no(85 gr)olan kursun da devreye giriyor.Sahtenin dibe yakin seyretmesi cok onemli.Salinan misine ,son kursundan sonra(3.kursun)12-15 kulac daha(Toplam salidigim misine 35 kulac kadar).Kullandigim ve iyi netice aldigim sahteleri asagida fotolarda gosteriyorum.Tabiiki sirtinin dibe akin seyretmesini saglamaya ugrasirken,sahteni dibe takilmasi olasiligida yuksek.Sahte kayiplarida bu sirti avinda cok olur,fakat sinagrit gibi bir baligi avlanmaya deger.

Trofe sinagritli avlar dilerim.

[Resim: attachment.php?attachmentid=28186&stc=1&d=1280948537]
[Resim: attachment.php?attachmentid=28184&stc=1&d=1280948537]
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
İşte son nokta.Budur.Daha ne olsun.Eline sağlık Farukcum.Alkis
Bul
denizin 50 km uzakta olması sorun değilde bir tekne olmaması beni Faruk abiye heveslendirmekten men ediyor,,üstadlık yakışır abime yawAlkis
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:denizin 50 km uzakta olması sorun değilde bir tekne olmaması beni Faruk abiye heveslendirmekten men ediyor,,üstadlık yakışır abime yawAlkis

Tek vasıta giderdin Ömercim.Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Acemi balikçilara yardim edicek abimiz var mi ? :) emresacak1994 15 2,300 19-04-2016, 20:46
Son Yorum: Lapsetur
  Kıyı balıkçılığı hakkında yardım Amedra 9 1,289 20-06-2015, 14:12
Son Yorum: Amedra
  Tasarım Konusunda Acil Yardım trenchtown 14 2,505 16-01-2015, 00:32
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Mersinden yardım edecekler var mı ? hsynbyr1453 2 1,529 08-10-2014, 08:27
Son Yorum: yaser2sultan
  İlk av için yardım KaanGultek 11 3,540 20-08-2014, 17:10
Son Yorum: yaser2sultan
  Birazcık Yardım :) ehlifurkan 7 2,321 20-09-2013, 17:40
Son Yorum: oguzcanagca
  Jig için Yardım mahmutbas 2 1,095 22-08-2013, 15:44