Yorumları: 17
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 11-05-2011
11-05-2011, 00:17
(Son Düzenleme: 11-05-2011, 00:23, Düzenleyen: daggerunion.)
Öncelikle tüm foruma merhabalar. Öncelikle söylemeliyim ki daha bu işe yeni merak saldım ve fazla birşey bilmiyorum. Ana hatlarıyla olta balıkçılığını, terimleri vs. araştırmaya, anlamaya çalıştım diyebilirim. Biz birkaç arkadaşla beraber merak saldık bu işe. Herşeyi içinde bir set almak istiyoruz başlangıç için. Ancak belirtmeliyim ki bütçe 70 TL'ye kadar. Ben bir forumda daha bu konuda yardım istedim ancak açıkcası yardım yerine hep tavsiye aldım. Ben fiyatları uygun ve herşey içinde set olduğu için Mobydick, Cosfer vb. ürünler için bilgi ve tavsiye istedim. Ancak önermediler. Tabi ki haklıdırlarda. Sonuçta işin ehli onlar. Ancak bizimde alabileceğimiz ürünler belli. Kısaca sizden ricam; Başlangıç için olabilecek, fiyatı 70 TL'ye kadar, akarsularda kullanacağımızı belirtmek isterim (bu yüzden yüksek mukavemetli balıklar için bir sete ihtiyaç görmüyorum), Herşeyi içinde bir set. (takdir edersiniz ki bu konuda bilgi sahibi olmadığımız için kendi kendimize ürün seçip toplamamız çok zor)
Konu hakkında görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum..!
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
daggerunion yazdı:Öncelikle tüm foruma merhabalar. Öncelikle söylemeliyim ki daha bu işe yeni merak saldım ve fazla birşey bilmiyorum. Ana hatlarıyla olta balıkçılığını, terimleri vs. araştırmaya, anlamaya çalıştım diyebilirim. Biz birkaç arkadaşla beraber merak saldık bu işe. Herşeyi içinde bir set almak istiyoruz başlangıç için. Ancak belirtmeliyim ki bütçe 70 TL'ye kadar. Ben bir forumda daha bu konuda yardım istedim ancak açıkcası yardım yerine hep tavsiye aldım. Ben fiyatları uygun ve herşey içinde set olduğu için Mobydick, Cosfer vb. ürünler için bilgi ve tavsiye istedim. Ancak önermediler. Tabi ki haklıdırlarda. Sonuçta işin ehli onlar. Ancak bizimde alabileceğimiz ürünler belli. Kısaca sizden ricam; Başlangıç için olabilecek, fiyatı 70 TL'ye kadar, akarsularda kullanacağımızı belirtmek isterim (bu yüzden yüksek mukavemetli balıklar için bir sete ihtiyaç görmüyorum), Herşeyi içinde bir set. (takdir edersiniz ki bu konuda bilgi sahibi olmadığımız için kendi kendimize ürün seçip toplamamız çok zor)
Konu hakkında görüşleriniz, tavsiyelerini bekliyorum..! engin öncelikle aramıza hoşgeldin,ben tatlısudan anlamam ama anlayan arkadaşların mutlaka bilgi paylaşımları olacaktır ayrıca sitede bazı malzemeci firmadan arkadaşlarımızda var sadece 48 saat beklemen yeterli yarın sabahtan itibaren gerekli bilgiler gelecektir.sana şimdiden rastgele.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Kayıt Tarihi: 14-01-2006
Engin öncelikle çoook geçmiş olsun kardeşim çünki amansız bir hastalığa yakalanmışsın ![Gulumse Gulumse](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/gulumse.gif) . 70 tl. bir bütçe çok kötü değil seni bu hastalığı damarlarına kadar işletecek süre için yeterlidir.
Şehir bilgine göre tatlı su avcısı görünüyorsun ondan dolayı bir kaç sorum olacak; avcılık yapacağın noktalar ağaçlıkmıdır? İleri atma zorunluluğun varmı yoksa derede kısa atışlaramı gerek vardır?
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Kayıt Tarihi: 01-01-2009
Engin ailemize hosgldin...
tecrubeli tatli su avcisi olan arkadslardan yardimlar gelecektir..
bizler sadece rastgele diyebiliyoruz..
iyi paylasimlar
[SIGPIC][/SIGPIC] [SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret![71 71](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/1/71.gif) [/SIZE]
Yorumları: 1,452
Konuları: 18
Kayıt Tarihi: 24-09-2006
engin kardeşim önce aramıza hoş geldin keyifli paylaşımlarını bekleriz, netür balık avlamayı düşünüyorsun yazmamışsın ilk etapta balığın cinsine göre olta çeşitlerini öğrenmelisin mesela sazanmı turnamı levrekmi ( malzemeler bölümünde oltalar çeşitli igneler ) belirtiliyor ilkönce onları öğrenmelisin faydalı olaçağından eminim kolay gelsin.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Yorumları: 5,558
Konuları: 55
Kayıt Tarihi: 03-05-2006
Erzurumda genelde çoruh nehri olsun diğer akarsular olsun alabalık avı yapılıyor,her ne kadar Erzurumlu olsamda tortum dışında bir göl adı bilmiyorum,
başlangıçta sana direkt marka olarak tavsiyem olamaz, ama sırık boyu 3m. idealdir,ağaçlık durumu falan varsa avlağın dahada kısalabilir sırık boyu,makaralarda ucuza alabileceğin en ucuz ama en dayanıklısını isteyip orada alışveriş yapacağın kişinin insafını beklemen gerekebilir, çünkü iyi markaların çakmalarını çok ucuz diye itikliyorlar sonra ilk avında makina içindeki dişli kısımlar çevirirken toz halinde dışarı dökülüyorlar,(başıma geldi acemiyken ![Siyirdim Siyirdim](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/siyirdim.gif) ) makina ve sırığı denk gelirse alba star ucuzlarından ayarlayabilirsin,nadir de olsa bu markanın ucuz modelleri denk geliyor malzemecilerde.tabi yarın tatlı su ustaları daha detaylı bilgi verirler muhakkak ,ben kendimden anlattım,hade rastgele.
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Kayıt Tarihi: 21-02-2009
Engin kardeş hoş geldin.Daha tatlısucular teşrif etmemişler.Gelsinlerde seyret önerileri. ![Alkis Alkis](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/alkis.gif)
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Kayıt Tarihi: 26-03-2008
Engin kardeş öncelikle hoşgeldin,
Kamış ve makina konusuna gelince avlayacağın balığın cinsine vede avlanma bölgesine göre farklılıklar gösterecektir, bunlarıda açıklarsan sanırım daha makul cevaplar verilecektir, rastgele..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
Kayıt Tarihi: 31-07-2006
Öncelikle hoş geldin alabalık-kefal-sudak vb.balıklara 30-40'lık makine,0-50 gr arası atarlı iki parçalı veya teleskopik(İç içe Geçme) kamış 2m-3m arası alabilirsin.
Akarsuda veya gölde kullanacağım (yukardaki türler hariç)başka tür balıkta kullanmak istiyorum diyorsan 50'lik makara yeterli olur.50-200 gr arası atarlı 3m-4m kamış uygun olur.
Sazan,yayın vb.güçlü balıklarada 60'lık makine yeterlidir.100-300 gr atarlı uzak veya yakın atışlara göre 3m-4m arası kamış kullanabilirsin.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Yorumları: 17
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 11-05-2011
11-05-2011, 13:05
(Son Düzenleme: 11-05-2011, 13:07, Düzenleyen: daggerunion.)
MaVrUşGiL yazdı:Engin öncelikle çoook geçmiş olsun kardeşim çünki amansız bir hastalığa yakalanmışsın . 70 tl. bir bütçe çok kötü değil seni bu hastalığı damarlarına kadar işletecek süre için yeterlidir.
Şehir bilgine göre tatlı su avcısı görünüyorsun ondan dolayı bir kaç sorum olacak; avcılık yapacağın noktalar ağaçlıkmıdır? İleri atma zorunluluğun varmı yoksa derede kısa atışlaramı gerek vardır?
cilingoz yazdı:engin kardeşim önce aramıza hoş geldin keyifli paylaşımlarını bekleriz, netür balık avlamayı düşünüyorsun yazmamışsın ilk etapta balığın cinsine göre olta çeşitlerini öğrenmelisin mesela sazanmı turnamı levrekmi ( malzemeler bölümünde oltalar çeşitli igneler ) belirtiliyor ilkönce onları öğrenmelisin faydalı olaçağından eminim kolay gelsin.
Uzun_ahmet yazdı:Engin kardeş öncelikle hoşgeldin,
Kamış ve makina konusuna gelince avlayacağın balığın cinsine vede avlanma bölgesine göre farklılıklar gösterecektir, bunlarıda açıklarsan sanırım daha makul cevaplar verilecektir, rastgele..
Köksal yazdı:Öncelikle hoş geldin alabalık-kefal-sudak vb.balıklara 30-40'lık makine,0-50 gr arası atarlı iki parçalı veya teleskopik(İç içe Geçme) kamış 2m-3m arası alabilirsin.
Akarsuda veya gölde kullanacağım (yukardaki türler hariç)başka tür balıkta kullanmak istiyorum diyorsan 50'lik makara yeterli olur.50-200 gr arası atarlı 3m-4m kamış uygun olur.
Sazan,yayın vb.güçlü balıklarada 60'lık makine yeterlidir.100-300 gr atarlı uzak veya yakın atışlara göre 3m-4m arası kamış kullanabilirsin.
Öncelikle bütün abilerime cevapları için teşekkür ederim.. Kısa süre içinde atılan cevaplara bakarak söyleyebilirim ki bu gerçek bir forum ![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png) .. Bu sizden çok şey öğreneceğim ve yardım alacağım anlamına geliyor ![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png) .
Şimdi soru sırasına göre bilgi vermeye çalışacağım;
Gitmeyi düşündüğümüz avlaklarda ağaçlık yok.. Konum olarak olta atımına müsait yerler olarak düşünüyorum.. Atacağımız mesafe akarsuda 5-10, gölde 10-20 metre arasını geçmez diye düşünüyorum..!
Öteki abimin sorusuna gelince; Daha çok üç tür balık tutmak istediğimiz.. Bunlar; Alabalık, sazan ve somon ( somonların ve sazanların çok gelişkin olmadığını belirtmek isterim, 4-5 kg. bizim imkansızımızdır heralde ![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png) . En kısa zamanda belirttiğiniz çeşitler hakkında detaylı bilgiler edineceğimden şüpheniz olmasın.. Bu aralar vizelerim olduğu için ard arda detaylı bakamıyorum.. Yakın zamanda daha aktif olacağım forumda..!
Ve Sadece Akarsu ve Gölde Kullanacağız..!
Tekrar tekrar bütüm abilerime teşekkürler..!
|