Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sahte Yem Hakkında Amatör Bilgiler
[COLOR="Purple"]Merhaba değerli forum üyeleri ve deniz tutkunları.Siteye daha yeni dahil oldum şimdiden pek çok şey öğrendim ve faydalı buldum.Alkis

Gerçekten olta balıkçılığın bir bilim kadar çok ayrıntısı olduğunu görüyorum kimi yazılanlarda kafam karıştırmadı değil.

Faydalı birkaç bilgi almak istiyorum sizlerden.Yardımcı olursanız sevinirim henüz benim kadar yeni ve amatör balıkçılara da faydalı olacağını düşünüyorum.
İlk önce şunu belirteyim LEVREK avcılığı için birkaç sorum olacak.[/COLOR]

[COLOR="Red"]1)Sahte yemler çok pahalı ve taşlara takılmasından korkuyorum.Affet

[COLOR="Sienna"]Bu sene karadenizin taşlı ve sahil yollu kıyılarından ilk 1 saatlik denemem sonucunda 30 tl lik 4 parçalı sahte balığımı taşların arasına taktım. Şuan da ikinci bir sahte yem daha aldım ama takılacak korkusuyla rahat olamıyorum.
Okuduğum kadarıyla gagasını kırmak veya yontmak balığın dibe batmasını engelliyor ve taşlara takılma olasılığını azaltıyormuş.Fakat bu gagasız sahte yemin verimi nasıl olur levrek avında suda ki aksiyonu bozulur mu?

Bir ikincisi sahte yemin yapıldığı malzeme de çok önemli sanıyorum içi hava dolu olanlar daha hafif malzemeden yapılanlar var. İçi hava dolu olan takılsa bile misinayı serbest bırakmakla hemen suyun üzerine çıkıyor Siz değerli balıkçı arkadaşlarım sahte yemin takılmaması için hangi önlemleri alıyorsunuz.
[/COLOR][/COLOR][/COLOR]

2)Parçalı sahte yem ile sabit sahte yem arasında fark var mı?İkincisi levrek avı daha çok akşam hava batmadan ya da sabah erkenden yapılmasının daha verimli olduğunu duymuştum.Bunun için ''Fosforlu sahte yem'' mi kullanmak gerekiyor.

3)Bizim burada hangi balıkçıya sorsam canlı kefal ile avlanmanın daha faydalı olacağını söylüyorlar fakat kefal yakalamak benim için o kadar kolay değil sizcede canlı yem ile daha çok mu verim alınır? İkincisi Karadeniz de hangi renk rapala kullanmak daha faydalı olur?[B][B][/B][/B]

Kusura kalmayın biraz uzun oldu şimdiden sağolun rastgele arkadaşlar...76
Bul
Sefa bey, güzel paylaşımlar dileğiyle aramıza hoşgeldiniz. aradığınız her şeyi bulabileceğiniz umuduyla rastgele.
Bul
Sefa bey aramıza hoşgeldiniz.
Sorunuza gelince; oldukça geniş bir konu olduğunu söylemeliyim öncelikle.
Sahte yemler pahalıdır haklısınız ama ucuz olanları da var tabi.Avlanacağınız merada dipteki ilişkenleri dikkate almalısınız.Örneğin: derinlik kaç metre yada kaç cm? Kullandığınız rapala(sahte yem)nın dalma derinliği kaç cm yada kaç metre?Bütün bunları bilmeniz gerekir ki dipteki ilişkenlere sahte yemi taktırma ihtimaliniz azalsın.Ayrıca pahalı rapalalar yerine bu tür durumlarda ucuzlarını da kullanmak mümkün tabi.Zaman zaman bizlerin yaptığı gibi.
Gagaları koparma konusunda ise bu durum sahtenin yüzüşünü bozabilir.Hem buna gerek yok bence.Neden derseniz su üstünde yüzen rapalalar var.Onları kullanın böyle durumlarda.Daha derin meralarda batan rapalalaı kullanın bence.Zaten zamanla bu dediklerimi daha iyi anlayacaksınız ve farklı yeni tecrübeler kazanacaksınız.
Keyifli paylaşımlar dilerim.Rastgele..Gulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
Sefa bey öncelikle sitemize hoşgeldiniz,
Umarım işinize yarayacak cevaplar gelecektir, şimdiden rastgele...
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Sefa bey hoş geldiniz burada sizlere yardımcı olacaklardır. Tekrar hoş geldiniz.

Alkis Gulumse
Bul
Teşekkür ederim değerli arkadaşlar.Alkis
[COLOR="Indigo"]UFUKTAN 26, Ufuk Bey rapala alırken bu hususlara dikkat etmeye çalışacağım.Bizim burada ki meralar daha çok dere ağızı taşlık ve sığ ve dalgalı koylar oluyor ve yosunlarda cabası.
Şimdi aslında bu modern yöntemleri pek burada bilmiyorlar av bayine gitsem zaten 4 veya 5 tane rapala oluyor ve bu konuda bu malzemeyi satan kişilerde çok az şey biliyor dedim ya bizim burada daha çok canlı kefal yavrusuyla atıyorlar.
Benim şuanda kullandığım rapala 13-15 santim civarında kefal imitasyonlu içi hava dolu ve içinde metal misketler var tabi gagasını baya bir yonttum 20 veya 30 santim kadar dalabiliyor.Şuanda 1 veya 2 defa taşlara takıştı ancak içinde ki hava sayesinde suyun üzerine çıktı.İlk denediğim rapalanın gagası yoktu fakat takıştırdığım vakit bir türlü alamadım biraz ağır materyalden yapılmıştı fakat kaliteli bir rapalaydı.Yani gagasız rapalalar biraz ağır oluyor burada gagasız rapala almak ağır olduğundan dibe batmaya daha elverişli.
Ufuk bey sizin önerebileceğiniz sığ taşlı sularda levrek avı için uygun rapala var mı?
Teşekkürler...[/COLOR]
Bul
sefa bey aramıza hoşgeldiniz,
batmayan tip rapalalar vardır onların gagası farklıdır daha kısadır bu konuda sitede biraz dolaşırsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Rapalalar - Amatör Balıkçı

rapala çeşitleri gün geçtikçe o kadar çoğalıyorki bir malzemecide 1000 çeşit rapala görür olduk o nedenle bu işin sonu yok fakat izlediğim takip ettiğim kadarıyla levrek olan yerde hemen hemen her rapala iş yapıyor her rapalaya balık geliyor yeterki sabırla at çek yapın sonuca ulaşırsınız.tabiki en ince ama en sağlam yani flurocarbon misinanız olsun ve rapala düzgün yüzsün.rastgele.
Bul
sefa bey hoşgeldiniz.bizim buralarda zargana topunun 1-1,5 m. arkasına ragot takıp avlanıyorlar.

yada suüstü rapalalarının mavi rengini görüyorum genelde

ama nihat bey(levrekçi) size daha ayrıntılı bilgi vereektir

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Başka bir örnekte bunlar olabilir.Ağız yapısının özelliği olarak su sıçratarak gelen bir rapala tipidir.Balığın dikkati çeker.Merada levrek varsa mutlaka denenmeli derim.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Levrek icin sahte karides Umit KsK 66 10,175 17-05-2013, 23:26
Son Yorum: Umit KsK
  Levrek için kauçuk borudan sahte yem yapımı Salih Reis 26 7,674 07-01-2013, 19:02
Son Yorum: ufuktan26
  Yamashita sahteler hakkinda Albatros-gr 57 10,800 10-07-2012, 19:29
Son Yorum: araphüso26
  Sahte batırma duskorc 10 3,842 17-08-2011, 21:10
Son Yorum: duskorc
  Sakızla Sahte :) Rasgele 11 3,345 24-01-2011, 00:25
Son Yorum: Rasgele
  Zargana Cam Sahte seabasshunter 31 8,937 17-01-2011, 01:19
Son Yorum: seabasshunter
  sahte kutum tomy77 36 6,297 23-12-2008, 00:19
Son Yorum: orhanekmekci
  Raglou Hakkında Bilgi balıkoltası 8 6,724 12-07-2007, 20:44