Yorumları: 8
Konuları: 1
uyarılarınız için teşekkür ederim ama kurşun ne kadar bağlanır kimse yazmamış bu arada teknede 4 kişi olucaz. şu nu da sormak isterim hava poseidona göre 3-4 deniz mili karayel,meteorolojiye göre satte 20-25 km karayelden esecek sizce küçük tekne için uygunmudur ?
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
29-04-2011, 17:10
(Son Düzenleme: 29-04-2011, 17:12, Düzenleyen: LeVrEkCi.)
LeVrEkCi yazdı:bu şekilde bir avı harun narlıda yapmıştı tekneden at çekle rapala kullanarak lüfer yakalamıştı,bunun için çeşitli ağırlıklarda kurşunlar kullanıyordu,derinlik akıntı hızına göre ağırlık kullanmak gerekiyor.size rastgele.
can bey bunu yukarıdada yazdığım gibi siszin ayarlamanız gerekiyor,derinlik ve akıntıya göre ve makine kamış misina takımınıza göre ve tabiiki bleğinize göre ayarlayacaksınız.heryerde bu değişiklik gösterir.ayrıca tekneden kamış atmak karaya göre daha zordur.kısacası at çek denemelerle bulacaksınız doğru ağırlığı.
yada direk jigging deyeyin diyeceğim.
havaya gelince egede 3-5 lodos ne yapar bilemiyorum,marmarada 3-5 lodosta pek denize çıkamayız.deniz bilginiz yoksa kıyıdan fazla uzaklaşmayın.rastgele.
LeVrEkCi yazdı:can bey bunu yukarıdada yazdığım gibi siszin ayarlamanız gerekiyor,derinlik ve akıntıya göre ve makine kamış misina takımınıza göre ve tabiiki bleğinize göre ayarlayacaksınız.heryerde bu değişiklik gösterir.ayrıca tekneden kamış atmak karaya göre daha zordur.kısacası at çek denemelerle bulacaksınız doğru ağırlığı.
yada direk jigging deyeyin diyeceğim.
havaya gelince egede 3-5 lodos ne yapar bilemiyorum,marmarada 3-5 lodosta pek denize çıkamayız.deniz bilginiz yoksa kıyıdan fazla uzaklaşmayın.rastgele.
lodos değil kardeşim karayeli sormuştum.
29-04-2011, 18:26
(Son Düzenleme: 29-04-2011, 18:30, Düzenleyen: LeVrEkCi.)
pontevedra yazdı:lodos değil kardeşim karayeli sormuştum.
meteroloji lodos vermiş gördüm cumartesi ve pazar gününe o nedenle lodos dedim.şimdi baktım cumartesi değişik pazar değişik rüzgar vermiş.
denize açılacağınız tekne ne ebatlarda?
LeVrEkCi yazdı:meteroloji lodos vermiş gördüm cumartesi ve pazar gününe o nedenle lodos dedim.şimdi baktım cumartesi değişik pazar değişik rüzgar vermiş.
denize açılacağınız tekne ne ebatlarda?
3 m lik ahşap kayık.
3 metrelik ahşap kayıkla 2 kişiden fazla kişi olursanız risk almış olursunuz.denizin şakası yoktur 3 metrelik ahşap sandalla aman fazla açılmayın derim.bol balıklı avlarınız olsun rastgele.
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
Yorumları: 1,011
Konuları: 12
LeVrEkCi yazdı:3 metrelik ahşap kayıkla 2 kişiden fazla kişi olursanız risk almış olursunuz.denizin şakası yoktur 3 metrelik ahşap sandalla aman fazla açılmayın derim.bol balıklı avlarınız olsun rastgele.
nihat kardeşe katılıyorum 3 metrelik tekne için 4 kişi biraz kalabalık olur , dikkatli olun