Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yardım rapala ile dipten?
uyarılarınız için teşekkür ederim ama kurşun ne kadar bağlanır kimse yazmamış bu arada teknede 4 kişi olucaz. şu nu da sormak isterim hava poseidona göre 3-4 deniz mili karayel,meteorolojiye göre satte 20-25 km karayelden esecek sizce küçük tekne için uygunmudur ?
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu şekilde bir avı harun narlıda yapmıştı tekneden at çekle rapala kullanarak lüfer yakalamıştı,bunun için çeşitli ağırlıklarda kurşunlar kullanıyordu,derinlik akıntı hızına göre ağırlık kullanmak gerekiyor.size rastgele.

can bey bunu yukarıdada yazdığım gibi siszin ayarlamanız gerekiyor,derinlik ve akıntıya göre ve makine kamış misina takımınıza göre ve tabiiki bleğinize göre ayarlayacaksınız.heryerde bu değişiklik gösterir.ayrıca tekneden kamış atmak karaya göre daha zordur.kısacası at çek denemelerle bulacaksınız doğru ağırlığı.
yada direk jigging deyeyin diyeceğim.
havaya gelince egede 3-5 lodos ne yapar bilemiyorum,marmarada 3-5 lodosta pek denize çıkamayız.deniz bilginiz yoksa kıyıdan fazla uzaklaşmayın.rastgele.
Bul
LeVrEkCi yazdı:can bey bunu yukarıdada yazdığım gibi siszin ayarlamanız gerekiyor,derinlik ve akıntıya göre ve makine kamış misina takımınıza göre ve tabiiki bleğinize göre ayarlayacaksınız.heryerde bu değişiklik gösterir.ayrıca tekneden kamış atmak karaya göre daha zordur.kısacası at çek denemelerle bulacaksınız doğru ağırlığı.
yada direk jigging deyeyin diyeceğim.
havaya gelince egede 3-5 lodos ne yapar bilemiyorum,marmarada 3-5 lodosta pek denize çıkamayız.deniz bilginiz yoksa kıyıdan fazla uzaklaşmayın.rastgele.

lodos değil kardeşim karayeli sormuştum.
Bul
pontevedra yazdı:lodos değil kardeşim karayeli sormuştum.

meteroloji lodos vermiş gördüm cumartesi ve pazar gününe o nedenle lodos dedim.şimdi baktım cumartesi değişik pazar değişik rüzgar vermiş.
denize açılacağınız tekne ne ebatlarda?
Bul
LeVrEkCi yazdı:meteroloji lodos vermiş gördüm cumartesi ve pazar gününe o nedenle lodos dedim.şimdi baktım cumartesi değişik pazar değişik rüzgar vermiş.
denize açılacağınız tekne ne ebatlarda?

3 m lik ahşap kayık.
Bul
3 metrelik ahşap kayıkla 2 kişiden fazla kişi olursanız risk almış olursunuz.denizin şakası yoktur 3 metrelik ahşap sandalla aman fazla açılmayın derim.bol balıklı avlarınız olsun rastgele.
Bul
blue_zaire yazdı:Abi yanlıs anlamayında ben bu jigging olayına karşıyım resmen kıyım Hadiordan

AlkisAlkisAlkis
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
LeVrEkCi yazdı:3 metrelik ahşap kayıkla 2 kişiden fazla kişi olursanız risk almış olursunuz.denizin şakası yoktur 3 metrelik ahşap sandalla aman fazla açılmayın derim.bol balıklı avlarınız olsun rastgele.

nihat kardeşe katılıyorum 3 metrelik tekne için 4 kişi biraz kalabalık olur , dikkatli olun
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  olta ve makina hakkinda yardim sinan35 3 1,532 14-01-2015, 09:43
Son Yorum: yaser2sultan
  Rapala Takımının yapılması canervz 3 1,342 13-10-2012, 16:14
Son Yorum: yycolak
  Palamut avı hakkında yardım 34lonely 10 2,669 07-10-2012, 22:14
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Avlak için yardim OZGUR__C 10 2,072 14-08-2012, 23:59
Son Yorum: monawar
  Zargana yardım. muhammed tr 5 1,202 07-06-2012, 23:56