Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yardım rapala ile dipten?
hafta sonu tekne ile balık avına çıkacağız bu sefer rapala ile büyük balık avlamak istiyorum.bu yöntemi ilk defa deneyeceğim küçük balıklarla ve yemlerle uğraşmak istemiyorum.sabit duran tekneden el oltası ile rapala yı 50-60 metre derine batırarak at çek yapmak istiyorum. kaç gr kurşun bağlamalıyım?bu yöntem etkili olurmu tekneyi hareket ettiremem çünkü arkadaşlar yem ile avlanacaklar. teşekkür ederim.
yer Urla-Çeşmealtı
Bul
pontevedra yazdı:hafata sonu tekne ile balık avına çıkacağız bus efer rapala ile büyük balık avlamak istiyorum.bu yöntemi ilk defa deneyeceğim küçük balıklarla ve yemlerle uğraşmak istemiyorum.sabit du tekneden el oltası ile rapala yı 50-60 metre derine batırarak at çek yapmak istiyorum. kaç gr kurşun bağlamalıyım?bu yöntem etkili olurmu tekneyi hareket ettiremem çünkü arkadaşlar yem ile avlanacaklar. teşekkür ederim.
yer Urla- çeşmealtı

bu şekilde bir avı harun narlıda yapmıştı tekneden at çekle rapala kullanarak lüfer yakalamıştı,bunun için çeşitli ağırlıklarda kurşunlar kullanıyordu,derinlik akıntı hızına göre ağırlık kullanmak gerekiyor.size rastgele.
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu şekilde bir avı harun narlıda yapmıştı tekneden at çekle rapala kullanarak lüfer yakalamıştı,bunun için çeşitli ağırlıklarda kurşunlar kullanıyordu,derinlik akıntı hızına göre ağırlık kullanmak gerekiyor.size rastgele.

Nihat bu derinlikte..Rauf abinin yaptigi sekilde jigging ile av yapabilir bence..cakarsa da guzel balik alir....
asagidaki Rauf kaptanin konularina bir goz at derim...

Rauf Kaptan Köşesi - Amatör Balıkçı

rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:Nihat bu derinlikte..Rauf abinin yaptigi sekilde jigging ile av yapabilir bence..cakarsa da guzel balik alir....
asagidaki Rauf kaptanin konularina bir goz at derim...

rastgele

evet buda mümkün tabiii.
bu sene kısmetse jig avını deneyeceğim ama adres bulmadan rastgele açılıp birkaç yerde deneyeceğim bakalım kısmete ne gelirse artık.
Bul
''Jigging'' denilen bir teknikle ve kullanılan özel sahtelerle (jig) iri balıklar avlanmakta.Kullanımı tam yaygın olmasa da net'te bu teknikle ilgili hem olumsuz hemde olumlu eleştiriler var..
Bu teknikle yapılmış av raporları (Forumumuzdan) :
Bul
bende faruk abiye aynen katılıyorum.çeşme taraflarında arkadaşlarınız yemli avlanıyorken bencede jig ile denemeler yapılabilir,bencede o taraflarda jigging iyi sonuçlar verir.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Sevgili Cem,sabit duran bir teknededen rapala ile av bence zor iş bunun yerine küçük canlı balık kullan daha avantajlı olacaktır.Rastgele.
Bornova - izmir
Bul
Abi yanlıs anlamayında ben bu jigging olayına karşıyım resmen kıyım Hadiordan
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ

KemalİZM'İR !
Bul
Can kardeş ben bu sevdadan vazgeç derim..tekne 4-6 kişilikse mutlaka arkadaşların rahatsız olucaktır.jig.tede at-çektede aksiyon halinde olduğundan yemli avlananları bozarsın.
bence normal takıl,eğer orta suda balık varsa ,istavrit kolyoz gibi balıklar yakalanırsa at-çek dene.
bol şanslar.Gulumse
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Bence arkadaşlarına uysan daha hayırlı olur Cem kardeş.Ama yinede sen bilirsin.Rauf abiyi örnek almak iyi fikir.Şimdiden rast gelsin.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  olta ve makina hakkinda yardim sinan35 3 1,577 14-01-2015, 09:43
Son Yorum: yaser2sultan
  Rapala Takımının yapılması canervz 3 1,387 13-10-2012, 16:14
Son Yorum: yycolak
  Palamut avı hakkında yardım 34lonely 10 2,771 07-10-2012, 22:14
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Avlak için yardim OZGUR__C 10 2,161 14-08-2012, 23:59
Son Yorum: monawar
  Zargana yardım. muhammed tr 5 1,252 07-06-2012, 23:56