Yorumları: 8
Konuları: 1
28-04-2011, 14:40
(Son Düzenleme: 29-04-2011, 16:49, Düzenleyen: pontevedra.)
hafta sonu tekne ile balık avına çıkacağız bu sefer rapala ile büyük balık avlamak istiyorum.bu yöntemi ilk defa deneyeceğim küçük balıklarla ve yemlerle uğraşmak istemiyorum.sabit duran tekneden el oltası ile rapala yı 50-60 metre derine batırarak at çek yapmak istiyorum. kaç gr kurşun bağlamalıyım?bu yöntem etkili olurmu tekneyi hareket ettiremem çünkü arkadaşlar yem ile avlanacaklar. teşekkür ederim.
yer Urla-Çeşmealtı
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
pontevedra yazdı:hafata sonu tekne ile balık avına çıkacağız bus efer rapala ile büyük balık avlamak istiyorum.bu yöntemi ilk defa deneyeceğim küçük balıklarla ve yemlerle uğraşmak istemiyorum.sabit du tekneden el oltası ile rapala yı 50-60 metre derine batırarak at çek yapmak istiyorum. kaç gr kurşun bağlamalıyım?bu yöntem etkili olurmu tekneyi hareket ettiremem çünkü arkadaşlar yem ile avlanacaklar. teşekkür ederim.
yer Urla- çeşmealtı
bu şekilde bir avı harun narlıda yapmıştı tekneden at çekle rapala kullanarak lüfer yakalamıştı,bunun için çeşitli ağırlıklarda kurşunlar kullanıyordu,derinlik akıntı hızına göre ağırlık kullanmak gerekiyor.size rastgele.
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
LeVrEkCi yazdı:bu şekilde bir avı harun narlıda yapmıştı tekneden at çekle rapala kullanarak lüfer yakalamıştı,bunun için çeşitli ağırlıklarda kurşunlar kullanıyordu,derinlik akıntı hızına göre ağırlık kullanmak gerekiyor.size rastgele.
Nihat bu derinlikte..Rauf abinin yaptigi sekilde jigging ile av yapabilir bence..cakarsa da guzel balik alir....
asagidaki Rauf kaptanin konularina bir goz at derim...
Rauf Kaptan Köşesi - Amatör Balıkçı
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Albatros-gr yazdı:Nihat bu derinlikte..Rauf abinin yaptigi sekilde jigging ile av yapabilir bence..cakarsa da guzel balik alir....
asagidaki Rauf kaptanin konularina bir goz at derim...
rastgele
evet buda mümkün tabiii.
bu sene kısmetse jig avını deneyeceğim ama adres bulmadan rastgele açılıp birkaç yerde deneyeceğim bakalım kısmete ne gelirse artık.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
''Jigging'' denilen bir teknikle ve kullanılan özel sahtelerle (jig) iri balıklar avlanmakta.Kullanımı tam yaygın olmasa da net'te bu teknikle ilgili hem olumsuz hemde olumlu eleştiriler var..
Bu teknikle yapılmış av raporları (Forumumuzdan) :
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
bende faruk abiye aynen katılıyorum.çeşme taraflarında arkadaşlarınız yemli avlanıyorken bencede jig ile denemeler yapılabilir,bencede o taraflarda jigging iyi sonuçlar verir.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Sevgili Cem,sabit duran bir teknededen rapala ile av bence zor iş bunun yerine küçük canlı balık kullan daha avantajlı olacaktır.Rastgele.
Bornova - izmir
Yorumları: 2,222
Konuları: 70
Abi yanlıs anlamayında ben bu jigging olayına karşıyım resmen kıyım
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ
KemalİZM'İR !
Yorumları: 4,661
Konuları: 111
Can kardeş ben bu sevdadan vazgeç derim..tekne 4-6 kişilikse mutlaka arkadaşların rahatsız olucaktır.jig.tede at-çektede aksiyon halinde olduğundan yemli avlananları bozarsın.
bence normal takıl,eğer orta suda balık varsa ,istavrit kolyoz gibi balıklar yakalanırsa at-çek dene.
bol şanslar.
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Bence arkadaşlarına uysan daha hayırlı olur Cem kardeş.Ama yinede sen bilirsin.Rauf abiyi örnek almak iyi fikir.Şimdiden rast gelsin.