29-09-2011, 17:56
hus213 yazdı:cihancığım araphuso'nun facede paylaşmak üzere yazdığı bir yazı var ''
Balık tutmak merakla başlar,hevese dönüşür sonra bağımlılık yapar ''bunu bu şekle sokarsan yine araphuso' yazdığını gerçekleştirir işi ekersen, şimdi benim sözüm ''işi olmayanın eşi olmaz.eşi olmayanın hiç bir şeyi olmaz'' bak sen manisalısın meyve vermiyen ağacı ne yaparlar bunuda sen bana yaz.Balık işi hobiden öteye geçerse meslek şeklini almalıdır mesleği balıkçı olanın dertlerini dinlemek için onlarla birlikte olmak gerekir. burada yine araphuso'un bir sözüne değineceğim 39 güm taban eti 1 gün av eti bu deyim bütün avcıların baş tacı ettikleri bir sloganıdır.kıyı balıkçılığından hoşlandığını yazıyorsun benim kendi teknem vardı sattım kurtuldum ama 2-3 günde bir muhakkak izmiri bilirsin sanırım konak'a gider konak vapur iskelesinden göztepe vapur iskelesinin mesafesi yaklaşık 5 km cıvarında burayı yayan olarak gider gelirim hem spor oluyor hemde bütün millet balık avlarken ben taşlara oturup ben balık avladım diyerek avunuyorum ha içim gitmiyormu yukarıda dedim ya bu güzergah üzerinde bir sürü balık avlıyanlar var içlerinden bir veya iki kişi küçücük isparozları balık tuttum diye evlerine götürüyorlar tpoller gırgırlar bizim değil çocuklarımızın torunlarımızın hayatlarını kararttırıyorlar denizlerimizde balık bırakmadılar sahilden 30-40 ileriye ağ seriyorlar isparozu bırak hiç birimizin evine götürmeyi bırak tuttuğumuz zaman geriye attığımız kaya balığnı bile yok ediyorlar ha hüseyin amca veye abi bu kadar karamsar olmaya gerek varmı hayır ben yönetime yazdım bu konu hakkında gerekli araştırmayı yapın 7500 zün üzerine çıktık dahada fazlalaşacağımızdan eminim bunu sesimizi duyurabileceğimiz bir şekle solkalım bu katliama son verdirmeye çalışalım benim ev bornova evka 4 de güzelbahçeye 35 km arasıra oraya balığa giderim birde benim tekne ikinci limanda idi birkaç arkadaş kalmış onlarıda ziyaret ederim balık çıkıyormu çıkıyor dedik ya avcılık 39 gün taban eti 1 gün av eti kısmetin varsa hintten yemenden kısmetin yoksa ne gelir elden denir ama sakın karamsar olma kısmet kesilmez kesilirse ''??????'' en iyi günler senin olsun şansın açık kısmetin bol sağlık ve esenlikler dilerim.
Hüseyin abi öncelikle verdiğin öğütler için teşekkür ederim zaten işi astığım yok makara olsun diye yazdım acayip bir hırsla gidiyordum balığa ama bugünden sonra sadece keyif için gideceğim
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin