Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
19-20.12.2009 aliağa ve gencerli balık avı
herkese selamlar hafta sonu balıksız bir av maceramızı sizlerle paylaşmak istedim. saat saat açıklayayım ki ne kadar yorulduğumu sizler anlayın.
19.12.2009 saat 08:00 cumartesi sabah iş çıkışından sonra evde olta takımını kontrol ettim ve eksikleri tamamladım.
öğlen 12-13 arası arkadaşlarla buluşup kararlaştırdığımız Aliağa balık seferine çıktık. yolda yem ve yiyecek ihtiyacını temin ettikten sonra saat 15:00 civarı avlığımıza vardık. hiç vakit kaybetmeden oltalarımızı su ile buluşturduk. ilk oltalar atıldıktan sonra küçük vuruşlar geldi. gelen küçük isparozlarda olsa ardından tuttuğum ıskorpit bizi heyecanlardırdı. gece almaya niyetli olduğumuz büyük çipuralar için bizi ateşledi. fakat havanın kararması rüzgarın hızını artırması ve soğuk gardımızı düşürdü. mangalımızı yaktık yemeğimizi yerkende ümitle beklemeye devam ettik. fakat en küçük bir vuruş bile olmadı. sonra avlığımızı değiştirmeye karar verdik. yeni foça güzargahında gencerlide karar kıldık. daha önce oradan çok güzel çipuralar alındığı bilgisi bizi dahada ateşledi. oltaları tekrar yemleyip gencerli sularına gönderdik. bu arada masamızıda ilk önceki gibi arabanın içinde değil güzel bir masa başına kurduk. sohbet tüm hızı ile devam etti fakat bizim oltalardan yine en ufak bir kıpırtı bile çıkmıyordu. her seferinde oltadaki yemlerin bitmiş olduğu düşüncesi ile yemleri tazeliyorduk ancak oltadaki tüm yemler olduğu gibi duruyordu.bu ateşle ekipten özay ve ben sabırla ve diğerlerinin pes etmiş olmasına aldırış etmeden sabahın 8 ini yaptık. ancak sabah sekizde bizim ateşimizde hava şartlarının dahada kötüleşmesi ile yavaştan köreldi. ancak biz hala sabah sekizde başka bir avlık aramak veya aramamak arsında gidip geldik. arkadaşlarımızın isteksiz olması üzerine ısrar etmeyip avımızı sonlandırıp dönüş yoluna koyulduk. bu arada ilk meramızda karşılaştığımız manisalı hemşerimiz zıpkın ile vurduğu balıkları mangalımızı ve sohbetimizi süslemesi için bizlere hediye etti. kendisine buradan çok teşekkür ederiz. bundan sonraki balık avımızın bol balıklı olması dileği ile herkese selamlar resimler bu kadar balıksız ancak hoş sohbetli havası soğuk muhabbeti sıcak bir av günüydü.

ekiptekiler: 6 kişiydik. ben ve özay(ogxman) haricinde diğer 4 arkadaş misafirimizdi.

olta takımı : klasik 3 lü takım
yem: sardalya+hamsi+madya+sülünez kullanıldı.
avlak: Aliağa ve Gencerli

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

balığa hasret yaşamak zor
Bul
diğer fotoğraflar

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
süper bir gün olmuş bence nekadar olumsuz olursa olsun gönüller bir olsun ortam şahane. rasgele.AlkisAlkisAlkisAlkis
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
İsmail yani size maşallah dememek çok yanlış olur bu ne azim bu ne istek böyle kardeşim vallahi helal olsun. Doğrusu ben bunu hayatta yapamazdım baktım iş yok süslenip dinlenirdim. Siz dinlenmeye bile zaman ayırmadan devam etmişsiniz. Hatta kendinizi hırpalamışsınız. Neyse bu güzel uğraşın böyle zorluklarıda olucakki tadı hep olsun ve bir dahakine diyebilelim. Bu arada neden sçlrn byzlşmş arkadaş söylendimi. Manisa'lıyı tebrik etmeden geçmeyelim helal olsun
Bul
İsmailim sen ve Özay ile arkadaşlar harika ortam yaratmışsınız. Balıksız desende zil sesi duyacak kadar balık var. soğukluğu duruşunuzdan hissedilsede hava o kadar kötü gözükmüyor. Ha birde dipçikleriniz harika hiç bir balık malzemecisinde görmediğim türden. SeerfAlkisÖnümüzdeki günlerde daha bol avlara rastgele.
Bul
murki yazdı:İsmailim sen ve Özay ile arkadaşlar harika ortam yaratmışsınız. Balıksız desende zil sesi duyacak kadar balık var. soğukluğu duruşunuzdan hissedilsede hava o kadar kötü gözükmüyor. Ha birde dipçikleriniz harika hiç bir balık malzemecisinde görmediğim türden. SeerfAlkisÖnümüzdeki günlerde daha bol avlara rastgele.

masa lambamıza da dikkat etmişsindir sanırım oda yeni bir buluş sayılır. el fenerinin üzerine plastik beyaz pet bardak geçirdik. floresan gibi oldu. Gulumse
Bul
İsmail abi, yorgunluksa tatlıdır üşümekse farklıdır. AlkisSeerfAlkis Allah herkese bu güzellikleri bu muhabbeti tatmayı nasip etsin.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Aynen şimdi dikkatimi çekti. Tebrikler.
Bul
İsmail böyle bir havada kısmet bukadarmış diyelim
yinede muhabbeti bol güzel zaman geçirmişsiniz
bundan sonraki avlarınızın bereketli olmasını dilerim rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Ismail...benden de buyuk ve gonulden bir masallah ..
bu ne azim,bu ne istek masallahAlkisAlkisAlkis
Manisa`li hemserinizede bizden de tesekkurlerSeerf
guzel muhabbetler olmus...birde balik olsaydi..cok ama cok-cok guzel olacakmis..
ama olsun,yine de degisik bir deneyim olmus..
sizde bu sabir ve istek varken ,cok -ama cok guzel baliklar alacaginizdan eminimSeerf
bir dahaki aviniz bol balikli gecmesi dilegim ile
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  balık yok keyif süperdi mordoğan'da bucalıfikret 37 13,099 17-03-2013, 11:58
Son Yorum: alicengizarda
  Balik az,ama olsun... Albatros-gr 40 4,549 25-03-2012, 20:54
Son Yorum: YaKaMoZ
  Aliağa,çakmaklı Cihan Deniz 44 6,254 14-01-2012, 23:04
Son Yorum: Cihan Deniz
  Balık yok, KUŞ VAR ! maxtar 42 7,798 23-12-2011, 17:18
Son Yorum: esipahi76
  ufuktan&araphüso Sakar balık avı ufuktan26 42 6,613 01-12-2011, 22:48
Son Yorum: Dr.Güner
  Yine Aliağa Yine hüsran Cihan Deniz 28 4,966 01-10-2011, 01:02
Son Yorum: Cihan Deniz
  Izmir aliaga göleti uzun murat 18 4,580 27-04-2011, 19:23
Son Yorum: uzun murat
  6 Mart 2011 Sakarya balık avı Uzun_ahmet 48 9,484 09-03-2011, 12:33
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Balik bahane,muhabbet sahane Albatros-gr 31 5,020 16-08-2010, 23:38
Son Yorum: Albatros-gr
  levrekci,Balık and Ozan,Tropheus 13 nisan 2010 LeVrEkCi 60 7,114 17-04-2010, 22:53
Son Yorum: mariner8

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi