Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatlısu balık havyarı;
Abi selamlar ben de eskişehirde oturuyorum o bahsettiğin yerlere senede 1 -2 sefer giderim 1992 senesi ve o yıllar balık boldu.güzel günlerdi vesselam gelelim mevzuya ben bugüne kadar hiç sarı balık havyarı ne yiyen gördüm nede duydum.biz genellikle sazan ve turna havyarını yeriz gayet de lezzetli olur dişlerinin içine kaçması gibi bi gıcık yönü vardır ama gayet lezzetlidir onu yumurta sarısına bulayıp sonra una batıracaksın kızgın  yağın içine yatırarak pişireceksin hafif turuncu bi renge gelince çıkaartıp afiyrtle yiyeceksin..YALNIZ VAVYARIN MEVSİMİ OLUR YAZIN HAVYAR YENMEZ ZEHİRLER neden????1)Balık yumurtayı dökmek üzere olabilir.2)zaten sıcak olan havada eve gidinceye kadar geçen sürede bozulabilir buda akabinde zaten kokulu bi hayvan olan balık hayvanın bozulmuş yumurtalarıda normal gelebilir.TATLISU HAVYARI YENEBİLECEK MEVSİM BU HAVALARDIR BALIK BAHARDA ÖNCEKİ YUMURTASINI DÖKER METOBOLİZMASI KENDİNE GELİR EĞER TUTULMADYSABoboVE BU HAVALARDA CANLI YEM YOSUN YUMUŞAKÇALAR VE KABUKLULARLA BESLENİR NORMAL YAŞANTISINA AYAK UYDURUR KİMSE GİDİP MISIRLA KÜĞSPEYLE KIŞIN YEMLEMEZ BEN GÖRMEDİM YA AĞ LA AVLANIR YADA AKAR SUDA SABAH ERKEN SAATLERDE CANLI YEM LE AVLANIR YANİ ASLINDA AÇIK Bİ ŞEKİLANLAŞILIYOKİ ABİ SEN GIDA ZEHİRLENMESİ OLMUŞSUNAffetÇOK GEÇMİŞ OLSUN BİDE BU MEVSİMDE SAZAN VE TURNA İÇİN KASTEDİYORUM HAVYARLAR HAFİF SARI İLA TURUNCUYA KAÇAR O HAVYAR YENİR YELİMTIRAK GIRİ VE KOYU RENKTE OLANLARI EMBRİO NUN GELİŞMİŞ OLDUĞUNU GÖSTERİR VE ASLA YENMEZ ZEHİRLEMESİNİN YANINDA YAZIK GÜNAH BELKİ 1 AY SONRA O HAYVANLAR DOĞACAK GERÇİ PEK AZI HAYATTAA KALICAK AMA OLSUN BİZ AVCILAR AYNI ZAMANDA DOĞA KORUYUCULAR VE DOĞA DOSTU DEĞİLMİYİZ.NERDEN BİLELİM KARDEŞİM İÇİNE Mİ GİRDİK DİYEBİLİRSİNİZ AMA BALIKÇI AMATÖR DEĞİLSE ANLAR AMATÖRLER İÇİN SE ANÜS TARAFI KIZARIK KARIN ÜSTTEN BAKILDIGINDA ŞİŞİK VE ELİNİZE ALDIĞINIZDA KUSMA SESİNE YAKIN Bİ SES ÇIKARTABİLİR YANİ HAVYARLI BALIKLARI MÜMKÜN OLDUĞUNCA TUTMAYALIM VE MEVSİMİNDE AVLANALIMYOK BEN İLLA YERİM KARDEŞİM DİYOSAN SİZLERİN BİLECEĞİ BİŞEY SÜRÇÜLİSAN ETTİYSEK AF OLA SAYGILAR HERKEZE SELAMLAR
Bul
Murat abi uyarı için teşekkürler. Bende havyar olarak sadece mezgitin havyarını yedim başkasınıda yemeyi hiç düşünmedim.

Biz en iyisi bu konuyu şöyle bağlıyalım, HAVYAR ZAMANI BALIKLARI TUTMAYALIM...!!!
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Murat senin için herhalde kabus gibi bir gece olmuş  geçmiş olsun
Peki bu rusyadaki kırmızı siyah havyar neyin nesi tatlı su değilmi acaba

Harun abi senin bahsettiğin havyar dünyanın en kıymetli havyarıdır ve o bölgedeki insanların geçim kaynağıdır. Balığı yakalayıp havyarını sağar ve geri bırakırlar. Soruna gelirsekde evet onlar tatlı su havyarı.
Bul
sinan aramıza hoşgeldin,yazılarını küçük harflerle yazarsan güzel olur saygılar.
murat geçmiş olsun,o kadar insanıda belki biraz balıktan soğuttun,sinanın dediği gibi dir bencede kende mezgit ve kırlangıç havyarı nı çok yerim.
azı karar çoğu zarar.
yazdığım bu kadar saygılar
Bul
Önemli bilgi için teşekkürler
Bul
Sinan öncelikle aramıza hoş geldin. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. bu 15 yıl önce başımdan geçmişbir olay. Ama yinede dediğin gibi yediğimiz şeyin ne olduğunu bilmemiz lazım. Artı o zamanlar balıkta havyar çıkınca bende daha iyi olur gibi düşünce vardı. Tabiki şimdi havyarlı balık yakaladığımızda özellikle yaşama şansıda varsa o asla eve gelmez. Bir balık için binlerce balığın ölmesine hiç bir vicdan müsaade etmez. Sevgilerimle.
Bul
Geçmiş olsun. Paylaşım için teşekkürler.Tatlı suda alabalıktan başka balık yemedim onun için tatlı su havyarı konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama mezgit havyarı herkesin yemesi lazım. Özellikle çocuklar için çok faydalı tat olarakta çok güzeldir. Bir kilo mezgit yerine 250 gr havyar kızartmasını tercih ederim.Smile
Gelincik havyarı da öyle. İstavritte olur. Kefal havyarıda kurutulup yenirse 1.sınıf vitamin deposu çok faydalıymış. Tabi bulabilirseniz.
Bul
Boğaziçi yazdı:Geçmiş olsun. Paylaşım için teşekkürler.Tatlı suda alabalıktan başka balık yemedim onun için tatlı su havyarı konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama mezgit havyarı herkesin yemesi lazım. Özellikle çocuklar için çok faydalı tat olarakta çok güzeldir. Bir kilo mezgit yerine 250 gr havyar kızartmasını tercih ederim.Smile
Gelincik havyarı da öyle. İstavritte olur. Kefal havyarıda kurutulup yenirse 1.sınıf vitamin deposu çok faydalıymış. Tabi bulabilirseniz.
Teşekkürler Hüseyin. Kurutulmuş havyarı ilk defa duyuyorum. Biraz bilgi verebilirmisin.
Bul
muratayd54 yazdı:
Boğaziçi yazdı:Geçmiş olsun. Paylaşım için teşekkürler.Tatlı suda alabalıktan başka balık yemedim onun için tatlı su havyarı konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama mezgit havyarı herkesin yemesi lazım. Özellikle çocuklar için çok faydalı tat olarakta çok güzeldir. Bir kilo mezgit yerine 250 gr havyar kızartmasını tercih ederim.Smile
Teşekkürler Hüseyin. Kurutulmuş havyarı ilk defa duyuyorum. Biraz bilgi verebilirmisin.
*Ben babam yaparken görmüştüm. Kefal havyarı kocaman olur. 150-750 gr arasındadır. Balığın içinden dikkatlice çıkartılır. Yani patlatmadan. Sonra iyice yıkanıp bir tül ile nemi alınır. Yine patlatmadan bir sıra tuzun üzerine konur üzerine de tuz konup 3-4 saat bekletilir. Sonra 10-20 dk dikkatlice okşar gibi ovalanır.  Daha sonrada kuru bir yerde 1 hafta içinde kurur. Babam yaptığında 4 günde olmuştu. Mekana göre değişiyor.
Sinekler deli gibi saldırır onun için tül gibi bir şeyle kapatılırsa iyi olur.

*Bu pastırma gibi ince ince kıyıp limon sıkılara yenir. İlaç niyetine. Ben burnumu kapatarak ve peşinden tatlı bir şeyler içerek tırnak ucu kadar yutmuştum. O da babamın ısrarı ile. Babam eczacıdır. Çok faydalı olduğunu söylemişti. Zorla yemiştim biraz. Smile
Ama o zaman küçüktüm belki ondan güzel gelmemiştir.

* İstanbul/Beyoğlu/İstiklal caddesi/Balık pazarın da her zaman bulabilirsin
Bul
Tarif için teşekkürler. aklımın bir ucuna yazdım. ilk fırsatta deneyeceğim. Yalnız tarifine bakılırsa biraz acı gibi, birde beni düşündüren kurtlanma vs. olmazmı, ayrıca ne tür rahatsızlık için faydalı. (hazırlayımda getireyim bari demeyesin.)
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  neden balık yemek lazım LeVrEkCi 13 5,392 28-11-2013, 17:16
Son Yorum: Sensei1903
  Zehirli Balık Çarpmalarında Yapılması Gerekenler Woiwodia 19 4,156 11-05-2013, 21:42
Son Yorum: Antepli 27
  balık zehirlenmesi LeVrEkCi 9 2,707 26-11-2011, 14:50
Son Yorum: HAŞİM77
  balık kılçığı boğaza batması... ssevdim 14 9,579 26-11-2011, 14:42
Son Yorum: HAŞİM77
  Balik saĞliktir Bahadır Sarıca 13 2,985 13-05-2010, 10:31
Son Yorum: Tropheus
  Balık Yağının Faydaları tedirgin SaZaN 20 5,820 01-05-2010, 16:32
Son Yorum: orhanekmekci
  çocuğa haftada 2-3 kez balık LeVrEkCi 35 5,504 28-11-2008, 02:40
Son Yorum: adem77
  Balık avı kazaları; murki 11 3,105 18-07-2008, 09:55