Yorumları: 2,421
Konuları: 42
bunları amatör balıkçı olarak değerlendirmememiz lazım,bunlar aç gözlü,cahil görünen ama olmayan, işine gelmeyen şahıslar.denetelemelerin olmayışı bunların işini kolaylaştırıyor ve burada konu olduğu üzere bizim sinirlerimizi bozuyor
kanun her yerde kanundur. kanunu bilmemek mazerette olamaz. bu insan tutsun bu tutmasın dersek kanuna muhalefet ederiz. oda bizim yol haritamızın tamamen dışındadır. insanların balık tutmak hakkı varsa oda ilgili kanun neticesinde uygulanır. insanların yaşamlarını ideme ettirmek konusu ise politik görevdir. bu adam gariban bu adam zengin olayna gırersek. olay bizden çıkar başka boyutlar kazanır. ve görüşler siyasi boyut olarak ortaya çıkar. siyaset yapmakta bizim işimiz değil.
sevgiler.
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Aynen kıraçayı kuruttular. Ne zevk alıyolar. Anlamıyorum. Hayatında balık tutmamış adam , 15 tl ya aldığı kamışla kıraçaları kovaya doldurunca çok iyi balıkçı sanıyor kendini galiba. 7-8 yaşında çocukta tutuyor 60 yaşında adamda. Kimsenin umrunda değil.
Yorumları: 266
Konuları: 16
Bir olayıda ben paylaşayım sizlerle ;
Cumartesi günü Ayvalıkta idim. Kenardan balık avlıyorum. Sağ tarafımda bir adam oltasını denize sallandırdı beklemeye başladı. 1-2 dakika sonra yanında getirdiği çantadan 1 kutu ton balığı (Orta boy) çıkardı. Afiyetle bir güzel yedi. Yeme olayı bittikten sonrada denize attı kutuyu.
Yav arkadaş bu adam gibi ÖKÜZ' ler (kimse kusura bakmasın. biraz kaba kaçacak ama diyecek başka söz bulamadım. Aslında daha iyi sözlerde var ama buraya yazılmaz!!!) yüzünden memleketim denizinde ne yüzülebilecek yer kaldı nede balık!!
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
öküz az bile kalmış adam resmen ayıymış onun evini bulup gidip evinin içine ton balıgı kutularıyla dolduracaksın anlarmı acaba.
Yorumları: 443
Konuları: 61
simdi burada bizler,ceza yememe korkusu ile dikkat ediyoruz,ben her sene balik ehliyeti alirim,simdiye kadar 1 defa kontrola geldiler,cunki benim av gunum hafta ici,hafta sonu degil,butun insanlar hafta sonu avlaniyorlar,ve sivil gorevliler ,basta cinli,asyali olmak uzere herkesi siradan kontrol ediyorlar,balik,ve ehliyet,yasli insanlar emekliler,ehliyet almasina gerek yok onlara ehliyet gecersiz,simdi,(ONEMLI)bir dutrum su,balik malzemesi satilan is yerlerinde,ucretsiz,balik kitaplari var, bu kitaplarda cezalar,avlanma sekilleri,ve avlanma limitleri.ve yasak olan baliklarin resimleri ile gorunuyor,ve bu nedenle devletin,deniz,ve su urunleri mudurlugu,veya bakanligi her neyse ,bu konuda yasalari cikartip,ehliyet alma zorunlulugu,ve kontrol,ve balik limitleri,simdi bu dusunce altinda sadece balik yatmiyor.DEVLETE EK GELIR KI,BU gelirler,yeni iskeleleri,iskele uzerinde musluklar,vb.ve daha da onemli olan bir cok sikayetlerde gordugum cevre temizligi ,ve denizin temiz kullanilmasi,simdi bu gorevliler sadece ehliyet,balik kontrol degil,temizlik takipcisi ve ceza yazma,hakkina sahip olmalari gerekir.artik ulkede bilgisayar nufus,bilgileri var ,al kimligini kardesim,bas cezayi,odemesse girsin faiz,sonra gelsin icra kapisina ,adam sonra partutus olacak,arkadaslarina anlatacak ,onlqar baskasina,baskalari baskasina,derken ,her kes anlicak ki?deniz yasalari tyurkiyede yavas yavas rayina oturuyor.adam mangal yakmis giderken temizlemis mi? bu gorevliler bunlara bakacak,ben boyle dusunuyom.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
aynen katılıyorum hakan en azından hafta sonları sahillere görevli zabıtalar yerleştirilebilinir
Yorumları: 443
Konuları: 61
ISTE bundan dolayi yasadigim yerde dikkat,duzen var,
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
valla bizim burda hukumet o konularda cok titiz,daha once ekledigim resimi tekrar eklemek istedim ,balik icin eklemedim arkamdaki tabelada butun su limanlarda balik tutulan yerlere dikerler ,insanlari uyarirlar ,ceza keserler ,bide ehliyet cikardilar
tabelada nsw eyaletinde herhangi toplum sularinda balik yakalamak yasaktir ,yaziyor
bide butun baliklarrin alma olcusu torba sayisi trafik levhasi gibi asiyorlar
bide son mercan yakaladigim zaman limana donusumde universiteli bir cocuk 25 yaslarinda yanima geldi ,ahiret sorusu gibi sorular ,mecbur degildim cevaplamaya ama rica etti,saat kacta ciktin yem ,haritada gostettirdi birde nereye gittigimi ,baliklari olctu,kacta biraktik baligi 20 tane soru
niye soruyon bunlari dedim ,universitede balik hakkinda okuyormus neymis ona gore arastirma yapiyorlarmis kendi kendime vaybe dedim ,baligin bile nufus sayimini yapcaklar nerdeyse
manayla sordum kim ne yakaldi nerde oteki balikcilara sordugu icin sagolsun oda benim istedigim bilgileri verdi
Yorumları: 1,080
Konuları: 68
HakoAVUSTURALYA yazdı:ISTE bundan dolayi yasadigim yerde dikkat,duzen var, hako abi dikkat duze degilde acik ceza evinde yasiyoz ,zorla duzene ayak uydutturuyorlar valla hahahah bana sikinti geldi buranin duzeninden seni bilmiyom
|