Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyü sahilindeki dalyanda, uzun yıllardan sonra 100 kilo turna balığı yakalandı.
Derin sularda yaşayan ve lezzetli olan turna balıklarının uzun yıllardan sonra Gelibolu'da yakalanması balıkçıları sevindirdi. Balık satıcısı Necati Önenç, ''Tezgahlarda kilosu 7 YTL'den satışa sunulan turna balığı, uzun yıllardır yakalanmamıştı. Saroz'un bereketli sularında yakalanan turna balığının eti oldukça lezzetlidir. Vatandaşlar da tezgahlarda turna balığını gördükleri zaman şaşırıyorlar'' dedi.
[attachment=8018]
alıntı:haberler
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
tadı heralde tatlısu turnasından bile güzeldir.hareketli balık her zaman lezzetli oluyor
Yorumları: 859
Konuları: 32
aaa bu turna başka turna, olsun yine de tanıdık geliyor
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
turna denizdede yaşıyormu ben sadece tatlı suda yetişir diye düşünmüştüm.denizde yaşayan birazda turnayı andıran baraküda mıydı öyle bir balık daha vardı yanlış anlamıyorsam.yinede sevindirici bir olay balık balıktır nihayette olsun yeterki.
Yorumları: 899
Konuları: 26
inşallah bu hayra alamettir denizlerimizde bu tür balıları yeniden görmek çok sevindirici inşallah dahada bollaşır maramaraya da umarım görürüz bu tarz balıkları
Yorumları: 1,077
Konuları: 122
deniz turnası ege ve akdeniz balıklarındandır ayvalıktada bol tutuluyor
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
av yasağı ne zaman bitti,haberimiz olmamış!
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
bereketli olur balıkçıları sevindirir inşallah
Yorumları: 1,564
Konuları: 32
istavritci yazdı:turna denizdede yaşıyormu ben sadece tatlı suda yetişir diye düşünmüştüm.denizde yaşayan birazda turnayı andıran baraküda mıydı öyle bir balık daha vardı yanlış anlamıyorsam.yinede sevindirici bir olay balık balıktır nihayette olsun yeterki.
Deniz turnası olduğu nu biliyordum da hiç görmedim. onun da tatlısu turnası gibi dişleri varmı,yanı onun gibi tehlikeli ısırırmı.
Yorumları: 879
Konuları: 28
Marjan yazdı:aaa bu turna başka turna, olsun yine de tanıdık geliyor
adı tanıdık geliyor dimi
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
))
deniz turnası da farklı bir balık bildiğim kadarıyla, daha çok zarganaya benziyor. hiç tatmadım ama çok lezzetli bir balık olduğunu bende duydum. tatlı su turnası kadar kılçıklı değildir herşeyden önce.
inşallah bu balıkların sularımızda bulunması hayra delalettir.