Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
amatör balıkcıların rezilliği ( 5 cm istavrit avı)
buğün pazardı arkadaşlarla deniz kenarlarını dolaşıp deniz muhabbeti edelim dedikte keşke deniz kenarına inmeseydik. sahilde onlarca kişi istavrit avlıyor her cekmede 6-7 tane tutuyorlar ama en büyüğü 5-10 cm kadar . tutanlara arkadaşlar günahdır bu balık tutulurmu dedik ama demez olaydık bir dedik 10 işittik. vakit geciriyormuş lar yada balık kücük ama lezzetli, diyorlardı . binlerve balık tutuldu ama yazık etmeyin mevsimi az kaldı dedik ama miller kamışı alan sahilde tutuyor. yapılacak bir şey yok jandarmayı helmez su ürünleri pazar tatil. milleti seyretmekten başka yapacak bir şey yok . binlerce balık tutuldu maalesef. amatör balıkcılık yok burda katliam var kıyıda millete capari ve kurşun satanlar iyi iş yaptı ancak.
Bul
bu kadar cahil bir toplumda. amatör balıkçı kavramı nedır kı bana teknede balık tutarken 7 tane evrak soran zıhnıyet o zaman kıyıdan balık ttanlardan da isteyecek evrakların tamamını ne farkımız var. o zaman olta vs malzeme satışıda kontrol altına alnımalı. o zaman belki düzelme olur ...... adama ne yapıyorsun desen sanane kardeşim balıktamı tutmayacağız diye cevap verir. daha başka şeyler geçiyor aklımdan ama yazamayacağım. maalesef. ayrıca başlık bizler gibi kanun kural kaide insanlarını kapsamıyor tabiiki. amatör olmayan balıkçı onlar. kendilerini bir halt zanneden zavallılar...
kendince balık yakalayıp stres atıyor,bilmeden belkide bilerek katliam yapıyor.......
birşey söyleyip uyarıda bulunsakta,aklımıza gelmeyecek bir direnişle karşılaşıyoruz..
bir iki balıkla deniz kururmu kardeşim gibi,bir savunmayla kendini savunuyor kendini bilmezler....
yer yerde örnekleri mevcuttur mutlaka...okullarda ders olarak verilmeli amatör balıkcılık ....
belki bu tabiat cahilleri okuyarak bilinçlenir....
paylaşım için teşekkürler...
Bul
kendine saygısı olmayan, kimseye saygısı olmaz.
bu şekilde balık tutanlara yazıklar olsun.
Bul
ne yazık onlara amator balıkçı bile denilemez oltayı haytında 2-3 kere Eline alan hatta ilk defa eline olta alan balıga gidiyor kıraça nedir bilmiyor ki balık küçük bilmiyorki çoçugu baba bu çok küçük yazık degilmi dediginde balık bu küçügü büyügü olmaz diyorlardır ne yazık bu böyle geldi böyşe gidiyor ama bizlerden başka işin ciddiyetinin farkında degil.bu işe tv ler gazeteler devlet bir el atsa hergün bas bas tvler bagırsa sonumuz geliyor balık bitiyor hava kkirleniyor diye bağırsa biraz sanırım etkili olur
Bul
iyiyiki busiteye girip üye olmusum iyiki varsiniz dostlar helal olsun size baska nediye bilirimki helal olsun duyarli olmak bilincli olmak herzaman iyidir bugün söyleyemedigini yarin gösdererek yapacaksin arkandan gelenleri kendingibi yetisdireceksin sizler gibi ancak bu toplum yanindakinden utanir sizlere tekrar tesekkürler iyiki varsiniz yazilarinizi okudukca ben de birseyler ögreniyorum ne mutlu bana sevgiler
Bul
Halkı eğitme yöntemi çok ama uygulayan yok.. ne diyelim biz kendi çapımızda uyarmaya kalksak takan olmuyo, ama şöyle bir bilinçlendirme çalışması yapılsa, yaygınlaştırılsa! bu tip olaylar sona erer yada azalır diye düşünüyorum. sona ermez; mutlaka devam eden şuuursuzlar olur ama azalma da olur...
Bul
malum balığı oldum olası tutmak istemem zaten. ama birde bu kadar aciz duruma düşen insanları görünce nefretım 1000 kat daha artıyor maalesef. adam balık tutuyormuş ha gülerim ben buna. yazık çok yazık gerçi düşünülmesi gereken amatör oltacılardan zıyade bu balıklar balıkçı motor ağlarından bıle geçemiyor. ağ gözlerınden maalesef esas katlıam orada. sesimizi elbet bir gun bşr yerlerde birileri duyacak inşallah.

sevgiler
oyle olmaz belediyenin zapitasil,isportaci,pesinde,aslinda su urunleri mudurlugu,yada belediyeler cevre mudurlukleri,zapitalarin,ceza yazma,yada balik ehliyeti.alma zorunlulugu yapilmasi lagizim.ama bunlar zor,oncelikle millet karnini,doyuracak,oradaki avlananlar,keyif icin mi?avlaniyorlar ki?adamlarin is garantileri,hayat garantileri yok.
Bul
hakan keşke dün resimler çekseydimde görseydin hayat garantisi olmayan insan aç olan insan sahilde mangal yapıp et pişirmez altında arabası olmaz dün bogaz kitlenmişti arabasını alan sahile inmiş balık tutuyordu tamam belki arada dedgin gibi aç insan bari balık tutup yiyim diyende var ama bence azınlıkta o tip insanlar.öyle olana hadi neyse deriz adam aç devlette yardım etmiyor bari küçükte olsa balık yesin deriz (ki buda çözüm olmamalı aslında)ama işin bu boyutunda inan degil olay insanlar bilmiyor dostum küçük balık büyük balık bilmiyor sorsan balık lezzetli kardeşim diyor büyüse ne olacak başkası büyümeden tutacagına ben tutayım diyor sonuçta yine iş bencillige cahillige geliyor sorsan türk insanı kadar çocuguna düşkün olan yoktur hani nerede ilerisini düşünenler kıraça tutuanlar çöp atanlar SİGARA İZMARİTİNİ DENİZE KALDIRIMA YOLA ATANLAR düşünsene her türlü çocukların gelecekleriyle oynuyan bir milletiz ama ne yazık böylede gidecek
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hataylı kayıp amatör balıkçılar mudanya 23 3,908 15-01-2009, 18:19
Son Yorum: balıkcı uğur
  AmatÖr BalikÇi YakalamiŞ Darisi BaŞimiza fish or die 15 2,510 30-01-2008, 03:02
Son Yorum: MaVrUşGiL
  nihayet amatör balıkcıya yeniden girebildim dent61 5 1,616 27-12-2007, 16:55
Son Yorum: murki
  Karadeniz'de hamsiden sonra istavrit kıyımı meteor 9 1,697 04-12-2007, 16:18
Son Yorum: LeVrEkCi
  Amatör Balıkçı 25 Kiloluk Fener Balığı Yakaladı LeVrEkCi 9 2,493 15-08-2007, 16:44
Son Yorum: ANTALYALI07
  Gelibolulu Balıkçıların Turna Balığı Sevinci LeVrEkCi 10 2,800 07-08-2007, 17:25
Son Yorum: Ege
  amatör balıkçıların AFALA 31 3,936 14-06-2007, 13:13
Son Yorum: GURHAN
  06/06/2007 kadıköy,e istavrit bastı erdekli yücel 19 2,727 07-06-2007, 17:36
Son Yorum: erdekli yücel
  19/05/2007 İstavrit Akını - Kartal mrs303 24 3,413 22-05-2007, 08:58
Son Yorum: ceyhan balık
  Samandağlı Balıkçıların Ağına Farklı Bir Köpek Balığı Takıldı LeVrEkCi 9 2,030 17-05-2007, 13:50
Son Yorum: Ege

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi