ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'da on yıldır amatör balıkçılık yapan Ersin Şafak(60), boyundan büyük bir turna balığı yakaladı.
10 yıl önce emekli olduktan sonra amatör balıkçılık yapmaya başlayan evli ve 4 çocuk babası 60 yaşındaki Ersin Şafak, sabah saatlerinde Karasu Nehri'nin Alp mevkiinde bot üzerinde bir arkadaşıyla avlanmaya başladı. Yer yer buz tutan nehire ağ atan yaşlı balıkçının ağına bir turna balığı takıldı. Arkadaşı ile yaklaşık 2 saat süren uğraşlar sonucunda balığı sudan çıkarmayı başaran Ersin Şafak, şimdiye kadar bu büyüklükte balığa rastlamadığını belirterek, "Benim boyum 1 metre 58 santim. Balığı ölçtüğümüzde
1 metre 59 santim geldi" dedi.
Amatör balıkçı daha sonra balığı Erzincan'da balık satışı yapan bir işletmeye getirdi. İstanbul'da balıkçılık ile uğraşan vatandaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda balık, kilogram fiyatı 20 YTL'den toplam 840 YTL'ye İstanbul Kartal'da restoran sahibi tarafından satın alındı. 42 kilogram ağırlığındaki turna balığı İstanbul'a gönderildi
(türkmedya)
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Şu olayı hala anlayabilmiş değilim. Amatör balıkçı ağ ile yakalamış..Ağ ile avlanmanın profesyonel balıkçılık yöntemi olduğunu hala bilmiyorlar herhalde. zaten olta ile yakalasaydı şaşardım. Ayrıca bu turna nekadar makbul bir balıkmış fiyatı tekirden levrek ve çipuradan pahalı.ilginç.
balikoltasi yazdı:Şu olayı hala anlayabilmiş değilim. Amatör balıkçı ağ ile yakalamış..Ağ ile avlanmanın profesyonel balıkçılık yöntemi olduğunu hala bilmiyorlar herhalde. zaten olta ile yakalasaydı şaşardım. Ayrıca bu turna nekadar makbul bir balıkmış fiyatı tekirden levrek ve çipuradan pahalı.ilginç.
birol dayı demekki yakalayıp salıyo geri amatör ruhla yapıyo bunu fiyatı ilginç gerçekten ateş pahası,, tekir yerim onun yerine... ancak rest.sahibi gösteri amaçlı almış olabilir belki zaten kilosu 50 den satar rest. kurtarır.. yanına gösterişi kalır.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Murat haberin güzel ama bende Birola katılıyorum. Bir amatör ruhunda ağ asla bulunmaz. ayrıca 01/03/2008 tarihine kadar havyarda olan balıklarda Turna balığı av yasağı konumundadır. Bir ay daha sabretmek doğaya çok güzel katkılarda bulunmamıza sebep olacaktır.
muratayd54 yazdı:Murat haberin güzel ama bende Birola katılıyorum. Bir amatör ruhunda ağ asla bulunmaz. ayrıca 01/03/2008 tarihine kadar havyarda olan balıklarda Turna balığı av yasağı konumundadır. Bir ay daha sabretmek doğaya çok güzel katkılarda bulunmamıza sebep olacaktır.
murat abi sonuna kadar aynı fikirdeyim,, ağ demek profesyonellik demek artık,herkes daha duyarlı olsa abi hezaman büyük balıklar tutarız zaten
[SIGPIC][/SIGPIC]
gerçekten çok güzel bir balıkmış bu arada turna balığının etini hiç yabana atmayın tatlı su balıkları arasında gerçekten et en güzel ve lezzetli balıklardan biridir. bu fiyatıd yapabilir ve bildiğim kadarıyla çiftliklerde yetiştirenleri var ve nasılki deniz levreğinin ve çiftlik levreği olarak ayırıp tat farkından bahsediyorsak aynı durum bunlar içinde geçerli ve adamda gerçektren hiç yabana atılır bir balık yakalamamış