03-08-2007, 13:33
Vücutta alkol oranı arttınca, balıktan alınan faydalı Omega-3 asitlerinin etkisi azalıyor!
Amerikalı bilim adamları içki içenlerde, balığın faydalarının sıfırlandıgını ortaya koydu. Cornell Üniversitesi uzmanlarının 4 bin yetişkinin üzerinde yaptığı araþtırmada, vücutta alkol seviyesi arttıkça balıktan alınan faydalı Omega-3 asitlerinin etkisinin azaldığı görüldü. Etkinin erkeklerde daha belirgin olduğu belirtildi. Balıktaki Omega-3 asitleri hücre yapısını koruyarak obezite, kanser, kalp krizi ve felç gibi hastalıklarla savaşıyor. Ayrıca yaşlılıklakla da mücadele ediyor.
alıntı:haberler
Amerikalı bilim adamları içki içenlerde, balığın faydalarının sıfırlandıgını ortaya koydu. Cornell Üniversitesi uzmanlarının 4 bin yetişkinin üzerinde yaptığı araþtırmada, vücutta alkol seviyesi arttıkça balıktan alınan faydalı Omega-3 asitlerinin etkisinin azaldığı görüldü. Etkinin erkeklerde daha belirgin olduğu belirtildi. Balıktaki Omega-3 asitleri hücre yapısını koruyarak obezite, kanser, kalp krizi ve felç gibi hastalıklarla savaşıyor. Ayrıca yaşlılıklakla da mücadele ediyor.
alıntı:haberler