Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tatlı su için balık bulucu
arkadaşlar bundan sonra işi şansa bırakmak istemiyorum.
amacım büyük trofeler yakalamak.bunun için profesyonel davranmak gerek.o yüzden profesyonel bir sazan avcısı olma yolunda ön sıralarda bir ihtiyaç olan balık bulucu almak istiyorum.bunun için yardımlarınıza ihtiyacım var.
max 40-50 mt derinlik,zemin yapısı ve küçük balık-büyük balık ayırımını gösteren türkce menülü fiyatı da makul olan denenmiş ve memnun kalınmış bir balık bulucu önerisine ihtiyacım var.
ihtiyaca göre denizde kullanmaya da elverişli olsa fena olmaz.
yardımlarınızı bekliyorum
Bul
Rıfat anlalşılan trofeye takmışsın sen Siyirdim inşallah aradığını tez zamanda bulurda trofeleri yakalarsın..Wink
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Rıfat profösyonelliğe karar verdiğine göre desene seni kaybettik..
Biliyorsun forumumuz sadece amatör paylaşımlara açık ..Gulumse
Bul
şu balık bulucular bende onaylamıyorum kardeşim...ama piyasada satılıyor ve kullanılıyor ben merak etmediğim için hiç araştırmadım yardım eden çıkacaktırWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Rıfat'çığım tatlı sularda büyük balık kalmadı. Ümidini kırmak istemem ama ya denizde ara büyük balığı yada sirkülere uygununa razı ol. Yinede rastgele.
Bul
rıfat niyeti bozmuşsun galiba.Balık tutamayınca insan hırs yapıyor.birde bu balık sazan ise o daha kötü.rüyada bile tam yakalarken kaçıyor.bende bu balık bulucuyu denemek isterdim.ama devamlı değil, acaba gerçekten balığı buluyormu diye.yoksa amatörlüğün tadını bulamyız.şansıma ne gelirse.ya hep ya hiç.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Rıfat Bey ben istemem amatör ruhumuza aykırı.
Saygı ve Sevgilerimle.
Bul
rıfat bu konuyu burada açıp sormana şaşırdım dogrusu ben denizde bile balık bulucuya karşıyım ben gider balıgı denerim varsada heyecenlanırım yoksada eger balıgı bulup kafasına oltayı atıp tutacaksam onun adı amatör balıkçılıktan çıkar zevkide kalmaz.
balık vbulucu kullananlar kızmasın ama ben almam kullanmam benim doğama aykırı.
Bul
o zaman yapılan balıkçılın ruhu ve heyecanı kalmıyor büyük trofeleri balık pazarından bulacan ozamanSiyirdimSiyirdim tabi bu işin şakası
Bul
Değerli Arkadaşlarım...

Konu ile ilgili yazılanları okuduktan sonra bazı bilgileri verme ihtiyacı duydum.Tüm cevap verenler konuya tek yönden saplanıp kalmış durumdalar.

Balık bulucuyu sadece balık bulmaya yarıyor diye değerlendirmek o aletin özelliklerini küçümsemek olacaktır.Ben yaklaşık 10 yıldır bu aleti devamlı kullanıyorum.Herhalde en az kullandığım konu balık bulmaktır.Bu alet size :

1)suyun derinliğini
2)suyun çeşitli derinliklerdeki gerçek sıcaklığını
3)zemin yapısını
4)suda zaman zaman olan asalak yosun durumunu
5)balıkların genel coğrafya içinde tercih ettikleri yaşam şartlarını
ve daha birçok şeyi ayrıntıları ile gösterir...

Bir örnek vermek gerekirse bazı balıklar 14 derecenin üstünde yemlenme faaliyetine başlarlar.Bu balıkları yakalamak için o sıcaklık derinliğini bulmanız
gerekmektedir.Biz gençliğimizde boğaz sularına termometre salar öyle tespit ederdik.Şimdi ise bu teknolojiyi kullanmanın ne sakıncası olabilir.

Ayrıca bu alet ile birşey tespit etmek-tespit edilen şeyin balık mı değil mi olduğunu anlamak ve onu yakalamak hiç te sizin sandığınız gibi kolay olacak bir şey değil.Çalışma sistemini inceleseniz ticari sürü tespitinin dışında (yani ağ balıkçılığı)balık bulma konusunda hiç bir işe yaramayacağını anlarsınız.

En başta suya normal olmayan ses dalgaları gönderiyorsunuz ve balık bunu algılıyor. Orada uslu uslu oturup sizi bekleyeceğini mi sanıyorsunuz.İkinci husus gezen balıkların bulunmasının bir işe yaramadığı...Ekranda gördüğünüz balığı bir daha ekranda yakalamanın imkansızlığını ancak aleti kullandıktan sonra anlayabilirsiniz.

Yine bu forumların birinde bir arkadaşın bu alet ile balığın yeme geldiğini gördüğünü okumuştum.Bu olması imkansız bir beyandır..Aletin çalışma prensibinin böyle bir görüntü yaratması imkanı yoktur.Alet suda enine kesit görüntüsü vermektedir.Haliyle devamlı film gibi görüntü olamaz.Ancak tomografi görüntüsü benzeri kesitler elde edilebilmektedir.

Alet su seviyesinde tepe açısı 10 veya 20 derece olan bir koni izdüşümünde ses dalgaları yaymaktadır.Haliyle derine indikçe koni tabanı genişlemektedir. Benim cihaz 180 metre derinliğe ulaşmaktadır.O derinlikte bu koninin taban alanının ne kadar büyük bir bölgeyi kaplayacağını ancak matematikçiler anlayabilir.Kısaca sizin ekranda gördüğünüz 100 metre derindeki balık sizin altınızda değil sizden 80-120 metre uzakta olabilir.

Bu alet amatör balıkçılıkta balık bulma amacı ile kullanılamaz.Ancak ticari sürü tespiti ve ağ kullanımında balık bulması işe yarar.

Sevgilerimle..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Sazan Avı için yemleme tekniği tatar1301 5 707 26-10-2016, 08:02
Son Yorum: rusan
  Akyaka- Azmak tekne gezisi ve Tatlı suyun deniz ile buluşması teknelerin kalkış yeri tugayerdogan 12 1,045 26-09-2016, 19:52
Son Yorum: haseremarket
  Balik avciliğina yeni başladim yeni türler öğrenmek istiyorum. akarstk 4 772 29-06-2016, 09:30
Son Yorum: yaser2sultan
  HOPA'da şu an balık durumu nedir ? expert0540 2 623 02-05-2016, 22:11
Son Yorum: expert0540
  Jig avı için görüşleriniz?? çömez 3 818 01-02-2016, 00:58
Son Yorum: LeVrEkCi
  Avcilar balik turu Poynaz 9 1,449 22-04-2015, 22:33
Son Yorum: YaKaMoZ
  İlk av için yardım KaanGultek 11 3,541 20-08-2014, 17:10
Son Yorum: yaser2sultan
  Bu Balık Nedir gbalaban 12 2,350 04-05-2014, 20:12
Son Yorum: Albatros-gr
  Büyükçekmece Gürpinar balık avı sefer 9 2,706 18-04-2014, 10:37