Yorumları: 5
Konuları: 1
Herkese merhabalar,
Ben İstanbul'da yaşıyorum.Balık tutma konusunda 0 tecrübem var fakat ilgiliyim ve başlamak istiyorum artık boş zamanlarımı güzel geçirmek için.
İstavrit, izmarit tutmayı düşünüyorum.Bu balıklar için nasıl oltalar kullanmalıyım?Misina türü, iğnesi, çaparisi, kurşunu gibi ve de bağlama şekli.
Ayrıca yeni başlayan biri için hesaplı ve iş görür bir kamış ve makara önerebilir misiniz?
Ve de İstanbul'da nerelerde tutabilirim balık?Avrupa yakasındayım ama Anadolu'da çok uzak olmayan yerlere de gidebilirim.
Bir de internetten veya Taksim'e çok uzak olmayan bir yerde hesaplı ve güvenli alışveriş yapabileceğim bir adres verebilirseniz iyi olur.
Şimdiden teşekkürler, hepinize rastgele.
Yorumları: 473
Konuları: 15
16-08-2009, 22:07
(Son Düzenleme: 16-08-2009, 22:07, Düzenleyen: eldapan.)
öncelikle hoşgeldin..doğru adrese geldin..bunu öncelikle belirtmek istiyorum..yeni başlayacak bir avcı için yapman gereken tek şey kıyı avcılığı..çok kaliteli olmayan bir oltayla işe başlayabilirsin..yani tekniğini ve kullandığın yemi iyi seçersen oltanın çok önemi yok..en azından benim için geçerli bu teori.bir kere balık tut bi daha vazgeçemezsin zaten.rastgele..
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Ahmet aramıza hoşgeldin
![Alkis Alkis](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/alkis.gif)
İstanbulda avlanan abilerin her konuda yardımcı olacaklardır.Rastgele.
Bornova - izmir
teşekkürler hoşbulduk.
avlanmayı seviyorum gerçekten, yavaştan başlayacağım.şu ana kadar zaman ve ortam uymamıştı.
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
öncelikle aramıza hoşgeldiniz takipçimiz olursanız herşeyi öğrenirsiniz
Dalış Eğitmeni
Yorumları: 1,987
Konuları: 27
Ahmet aramıza hoşgeldin.Sitemizi takip edersen , yazılanları dikkatlice okuyup not alırsan sana çok faydası olacağına eminim.Bak yukarıda ne yazıyor reklamlarda Maslak av malzemeri(sponsor firma). İstanbulda.Ordakilerin sana olta takımı hazırlamada yardımcı olacaklarına eminim.Haydi şimdiden rastgele..
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Aramıza hoş geldın Ahmet. İşine yarayacak tum bılgılerı burada bulabılırsın. Hatta musaıt oldugnda beraber balıga cıkarız takım vs.. her konuda yardımcı olurum
Sazanları özledim...
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Ahmet ,ailemize hosgeldin...iyi paylasimlar
arkadaslar yardimci olacaktir..
rastgele
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
16-08-2009, 23:19
(Son Düzenleme: 16-08-2009, 23:37, Düzenleyen: Lakerda.)
Hoşgeldin Ahmet,
Amatörbalıkçılık konusunda ''sıfırım ama hevesliyim'' demişsin.Kutlarım biryerlerden bu hastalığı kapmışsın anlaşılan.Başlangıçta ucuz hazır takımlar tavsiye ederim.Hastalığın ilerleyen evrelerinde doğal olarak aradığın sorulara kendin cevap verebileceksin yeterki arkadaşların dediği gibi takipçi ol ayrıca çevrende balık tutanları izleyip iyi bir gözlemci ol..
Birçoğumuz bu işe istavrit,izmarit ve hatta hatta kaya balığı tutmakla başladık.
![[Resim: icon7.gif]](http://www.amatorbalikci.net/images/icons/icon7.gif)
Öğrenmek istediklerinin tamamını burada tek konuda seni tatmin edecek kadar anlatmak imkansız.
İstanbul malzeme tedariki açısından çok zengin.25-50 TL arasında ucuz bir kamış-makina takımı,hazır olarak satılan birkaç çapari ve 2-3 iğneli (izmarit için) yemli dip takımları 20-100 gr.arasında birkaç kurşun ve birkaç fırdöndü şimdilik işini görür.
Fırsat buldukça da forumun ''ara'' butonunu tıkla öğrenmek istediğin konuyu örneğin,düğümler,olta takımları,avlanma teknikleri gibi yaz arattır; bunlarla ilgili bir çok konu açılacaktır.Animasyon ve video görüntüleri ile anlatımlar da var..
Tekrar hoşgeldin,rastgele..
Tekrardan hoşbulduk, yardımlar için de teşekkürler.
Sizlerin takipçisi olacağım.