30-04-2014, 11:58
bu balığı bu hafta sonu bodrumda arkadaşlar tutmuş, geri denize atmışlar ne türü olduğunu kimse bilmiyor aranızda bilen varsa yardımcı olabilir mi.
Bu Balık Nedir
|
30-04-2014, 11:58
bu balığı bu hafta sonu bodrumda arkadaşlar tutmuş, geri denize atmışlar ne türü olduğunu kimse bilmiyor aranızda bilen varsa yardımcı olabilir mi.
30-04-2014, 12:15
kayış balığı diye biliyorum ben,balığı tanıyan arkadaşlardan bilgiler gelecektir.
Familyası Latincesi İngilizcesi Mahalli Adı Ophidion barbatum Ophidiidae Ophidiiformes Kayış balığı Yılanbalığıgiller familyasından ve ona benzer küçük balık (Ophidium barbatum). Boyu 45 cm.yi bulur, sıcak ve ılık denizlerde yaşar...Eti lezzetlidir.Az bulunduğu için ekonomik değeri yoktur. Denizlerimizde seyrek rastlanan, 2 3 m. den 150 m. ye kadar derinliklerde üstü bitkilerle örtülü kumsal, çakıllı diplerde fazla göç etmeden yaşayan bir balıktır. Yumuşakçalar, kabuklular ve küçük balıklarla beslenir. Boyları 30 cm. olabilir. Bahar yaz sonu üreme yapıp 15 18 000 yumurta döker. Eti lezzetlidir fakat seyrek bulunduğu için ekonomik değeri yoktur. Pembemsi renkte ve kısmen şeffaftır. Karnı beyaz olup derisinde bazı lekeler mevcuttur. Anüsün dibinde başlayan anüs yüzgeci geriye doğru uzanıp kuyruk yüzgecini meydana getirdikten sonra dönüp ensesine kadar sırtında devam ederek sırt yüzgecini oluşturur. Yüzgeçleri dikensizdir. Vücudu yılan balığı gibi silindiriktir. Kafası ve gözleri küçük, ağzı büyükçedir. Alt çenesinde dört adet bıyık taşır. Yılan gibi dipte yüzer ve derisi kaygandır. Kadifemsi, keskin olmayan dişleri vardır. Üremeleri yaz aylarında olan kayış balıkları sularımızda az miktarda bulunur. Küçük balık yumurtaları ve kabukluların yavrularıyla beslenir.
30-04-2014, 12:32
daha görmedim ilginç bir balık.
Bu arada hoş geldin gürcan kardeşim..
30-04-2014, 12:39
akvaryum baligi gibi gercekten ilginc bende ilk defa goruyorum
ahanda galaksi s3 den gonderttiimm ![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
30-04-2014, 12:47
hoşbulduk, evet kayış balığı diye aratınca benzer balıklar çıktı, işin enterasanı teknecide daha önce hiç görmemiş sanırım pek rastlanan bi balık değil
30-04-2014, 12:54
bu tarz bilmediğim balıklara hiç ellemeyip direk denize salıyorum
![]()
30-04-2014, 13:36
hoşgeldın aramıza ilginç ve güzel bir balık
[SIZE="4"][COLOR="Blue"]sefer koç
Balıkta gönlü olanın diyarı derya olurmuş. [/COLOR][/SIZE]
30-04-2014, 13:39
aynen kayış balığı bu yemlik ağ atıkmı kıyıya çok acaip dolanıyo ayırmaya bi dünya uğraşıyodum. bide çabuk ölmüyor.
*Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET **********
01-05-2014, 01:50
Benim raporlarımda şa mevcuttu bu balıktan ORHAN abi söylemişti kayış balığı diye değişik bir balık
![]()
01-05-2014, 04:41
Cepola rubescens Linnaeus Bilim adlı KORDELA(kurdela) balığı.kırmızı ve uzun yapısı dolayısıyla kurdelaya benzetilip bu ad verilmiş.Kayış balığıyla,mürenle vs. ile bir yakınlığı söz konusu değil.Genelde dipte yemli oltaya yada acemi çaparicinin dipte beklettiği çapariye atlar
![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|