Yorumları: 1,270
Konuları: 189
24-06-2008, 10:19
(Son Düzenleme: 24-06-2008, 10:51, Düzenleyen: LeVrEkCi.)
Kıymetli dostlarım uzun zamandır benden videolu av raporu gelmiyordu sebebi her zaman gectiğim av haberlerinden değişik olması gerektiği icindi.Nihayet son cıktığım derin su avında gerek büyüklük gerekse değişik türden av yaptığım icin sizler ile paylaşmayı uygun gördüm.Yakaladığım balıkları aşağıda değineceğim yalnız bağzı noktalara değineyim.Mandagöz mercan denilen balığın diğer bir ismi lekeli mercandır.Patlak diye değindiğim balık Alanyadaki yerel adıdır Asıl ismini bilmiyorum.Ayrıca bana gelen ufak bir porsiyondu aslında bunun iki misli oluyorlar iyiki gelmedi zira hedef balık o değildi yoksa ona göre takımımda vardı ondan sonra buyursun gelsindi.
Av yeri=Alanya acıkları
Derinlik=450-500Mt.
Yem=karides-tırsi balığı
Takım=5 İğneli pırdöndülü Derin su kösteği
Olta gerecleri=Kırmızı cakarlı dip ışıldağı,620gr kurşun
Kullanılan Beden=0.60 lık örgü misina (ip).
Tutulan Balıklar=Mandagöz mercan(lekeli mercan),Dişli mezgit;lipsos,Kocagöz mercan,Patlak.
http://video.google.com/videoplay?docid=...8305303550
[gvideo]-9043882708305303550[/gvideo]
Yorumları: 765
Konuları: 45
rauf abi bende 20 gün önce antalya daydım.arkadaşlarla mercana gittik senin kadar olmasada tuttuk bişiler.yalnız denize bayıldım cok temiz bizim marmara gibi deyil.yalnız şunu merak ediyorum patos diye bir kac balık daha tuttuk bu balık yeniyomu merak ettim?senin bilgin varsa beni aydınlatabilirmisin ?saglıcakla kal.
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Maşallah üstad,sayenizde bizde değişik balıklarla tanışıyoruz bu arada merakımı mazur gör örgü misinada olsa o derinlikte balığın vurmasını hissedebiliyormusunuz,tasmalaması nasıl oluyor çünkü beşyüz metre sar sar bitmez.saygılarımla bereketli afiyet olsun.
Bornova - izmir
Yorumları: 765
Konuları: 45
ayrıca belgesel tadındaki bu video için teşekkürler seyretmesi bile tutmak kadar keyifli
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884

rauf abi maşallah bu av tam süper olmuş kendim tutmuş gibi hissettim gerçekten.
450 metreden gelince balıkda şok olmuş ani basınçtan direk hareketsiz kalmış tabii.
bereketli olsun rastgele
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Yine çok güzel bir video hazırlamışsın Rauf abi.Paylaşım için teşekkürler..
Av için de bereketli ve afiyet olsun..
andrail gail yazdı:rauf abi bende 20 gün önce antalya daydım.arkadaşlarla mercana gittik senin kadar olmasada tuttuk bişiler.yalnız denize bayıldım cok temiz bizim marmara gibi deyil.yalnız şunu merak ediyorum patos diye bir kac balık daha tuttuk bu balık yeniyomu merak ettim?senin bilgin varsa beni aydınlatabilirmisin ?saglıcakla kal.
Tabi marmarayla arasında temizlik olarak fark vardır.Ama bu gidişle burasını yani akdenizide el birliği ile halletmeteyiz!!

neyse o başka bi konu sizin patos diye adlandırdığınız balığı hic duymadım bir resmi varsa daha iyi olurdu zira antalya alanya arası 120 km olmasına karşın yöresel olarak balık isimleri değişiyor selamlar.
orhanekmekci yazdı:Maşallah üstad,sayenizde bizde değişik balıklarla tanışıyoruz bu arada merakımı mazur gör örgü misinada olsa o derinlikte balığın vurmasını hissedebiliyormusunuz,tasmalaması nasıl oluyor çünkü beşyüz metre sar sar bitmez.saygılarımla bereketli afiyet olsun.
Orhan bey zaten örgü misinayı yani naylon ipi kullanma nedenimiz bu kalitedeki misinaların esneme durumu nerdeyse sıfır düzeyinde o kadar derinlikte ızmarit bile takılsa hissediyorsunuz dersem mubalaa etmemiş olurum.buna karşın 1mm lik en sert misinayı daha evvel kullanmıştım o derinlikte tam bir benzetme yapayım don lastiği gibi esniyor tabiki bu esneme balık vuruşlarını emiyordu.bu balıklar o derinlikte yeme direk saldırır ve yuttuyğu gibi kacarken kendi kendine tasmalanır siz sadece balık vuruşu geldiği zaman oltayı boş bırakın yeter ondan sonra kola kuvvet .oltanın ucunda balık varsa gelir yoksa o zaman zor gelir.

selamlar.
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
rauf yazdı:Orhan bey zaten örgü misinayı yani naylon ipi kullanma nedenimiz bu kalitedeki misinaların esneme durumu nerdeyse sıfır düzeyinde o kadar derinlikte ızmarit bile takılsa hissediyorsunuz dersem mubalaa etmemiş olurum.buna karşın 1mm lik en sert misinayı daha evvel kullanmıştım o derinlikte tam bir benzetme yapayım don lastiği gibi esniyor tabiki bu esneme balık vuruşlarını emiyordu.bu balıklar o derinlikte yeme direk saldırır ve yuttuyğu gibi kacarken kendi kendine tasmalanır siz sadece balık vuruşu geldiği zaman oltayı boş bırakın yeter ondan sonra kola kuvvet .oltanın ucunda balık varsa gelir yoksa o zaman zor gelir.
selamlar.
rauf bey bu örgü misina dediğiniz balık ağı dokunan iplerin biraz daha kalınımı acaba.ayrıca hari bir video teşekkür ederim
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR

İSTAVRİTCİ
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
tebrikler rauf abi yine süper bir paylaşım teşekkürler bereketli olsun rastgele.
balığa hasret yaşamak zor