Yorumları: 966
Konuları: 69
Cuma akşamı sıfır çekince Pazar sabahı belki çinekop’a rastlarım umuduyla
saat 08:30’gibi keyfe keder bir çıkış yaptım,
basitçe krokisini verdiğim yerde karar kıldım,
oldukça kalabalık, 4 takım vererek 5 takım ile tuttuğum balıklar bunlar,
ne renk takarsanız takın fark etmediği bir atmosfer,
çinekop yok, tek tük çapariye gelenler sayılmaz,
tek sorun balık tutabılmek için 150 gram’ı atabilmeniz ve 75-100 gr kurşun takanların arasından sıyrılabilmeniz,
olta salladığım zaman diliminin ortalama bir saati karışan oltaları ayıklamak ile geçmiş,
acemi yerine konulmak ise çok ama çok hoşuma gitmiştir,
en bayıldığım ve favorım ise oltasını bayrak gönderi gibi tutup, dibimden ayrılmayan arkadaşımız olmuştur,
akan suda kovasını koyduğu yerden olta atan ve oradan çeken arkadaşlarımız ise “ iskele babası “ ünvanını ziyadesi ile hak ederek bizim gibi tüm acemilerin takdirini toplamışlardır,
bıraktığımda saat 13:30 gibiydi,
seyrek’te olsa devam ediyordu,
gümüş karaya vurmuş gibiydi,
üşendim, tutmadım,
aslında tüm bunları yazarken gülümsedim ve kendi kendime dedimki ; biraz agresif olsamda aslında keyifli bir gün geçirmişim,
[attachment=11614]
[attachment=11616]
Cuma akşamı ( 23,11,07 ) : çinekop hayali ile tüm hazırlıklarımı tamamlayarak saat 22:30 gibi kuleli askeri lisesinin önüne konuçlandım, saat 01:30 döndüm, 1 vuruş, onu görememe, kesik bir yem, 0 sonuç ,
yaklaşık 50-60 kişi mevcut, gördüğüm tutulan balık 4,
Sular hala inanılmaz sıcak,
Sıkı bir ayaz,
Deniz ‘de muazzam bir buharlaşma, olduğum yerde yağmur yemiş gibi olmuşum,
sağlıcakla kalın,,
Niyazi - 1967 - 0+
Yorumları: 1,011
Konuları: 12
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
niyazi abi marmarada balık yokki be abi herkes aynı durumda balık tutmak macera oldu artık tutan kahraman olur oldu dert etme yani ![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
az olsun hava almış olalım hiç tutamasakta sakinleşiriz sen sinir yapsanda şimdi gülümsüyorsun bunu görür gibiyim neden
çünkü bugün sevdigin bi işle ugraştın az da olsa tuttunda afiyet olsun niyazi abi.
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
bende sabah 6 30 da kalktım servise bindim işe gittim
bisürü adamla uğraştıktan sonra kafam bidolu geri geldim
şimdi kafamı sitede boşaltıyorum.
niyazi ne güzel kardeşim zevkini çıkar deniz balık nerdesiniz
özleeeeedim rastgele dostlar.
Aslında bütün bu agresif halim işin bahanesi,
Ben eskiden onlardan farklımıydımki…
Hayır daha da berbattım sanırım,
Çünkü o zaman kamış ve makıne sahibi olmak ayrıcalıktı,
Bilinen üç marka kamış vardı, bilemedin beş, standart üretim,
Makineler ise ona keza,
Kalabalık şehir hayatının vermiş olduğu sıkıntı kıyılarada yansımış gibi,
İster istemez beni bile reaktif hale bulandırdı,
Karmaşanın bir ayağı ; aceminin cebindeki parayı bir şekilde alayım, benden sonrası devran düşüncesi hakim satıcılar,
Şahit olduğum canlı bir olay, Ayaküstü muhabbete dahilim ;
Arkadaşın biri buyuk bır heves ile kamış ve makınasını almış, oylece gelmiş,
oltacıdan takım istedi,
Ekipman sıfır, yeni kullanılacak,
Kamış linaeffe surf (75 ytl) makına ise bilinmedik bir marka ( 30 ytl ),
Üstünde sarı bir misina,
Kamış ve makına beğenildi ama misina beğenilmedi,
Misinanın değişmesi gerektiği cunku gölde kullanılan mısına olduğu söylendi,
Arkadaş çaresiz değiştirdi, 6 ytl misina + çapari + kurşun parası,
Yalnız dikkat “ çıkan ve beğenilmeyen sarı misina dikkatlice satılacak başka bir makineye nakledildi, tambura dolunca kalan kısım itina ile el oltasına sarıldı “
Yeni yapılan takım ile arkadaş balık tutumu, benim orada olduğum sure zarfında hayır,
Kac tane taktı, kopardı onuda sız tahmın edın,,,
Bu ekipmanı sıfır olarak satan ümraniyedeki arkadaş bana göre görevini tam bir şekilde yerine getirmiş, bir acemiye verilebilecek en uygun kombinasyonu yapmıştır,
Diğer arkadaş ne yapmıştır,,, ???
Bu ve bunun türevi satıcılardan takım alanlar ne kadar başarılı olacaklardır,,balık tutamayınca hırslarını ne sekilde alacaklardır,,, ??
Renginden dolayı beğenilmeyen bu sarı misinayı merak edip ön taraftan atılan 1 kulac kadarını inceledim, düğüme geliyor, esniyor, kopma mukameveti oldukça düşük, 0,25 formunda oldukça güçlü, emin olun benim tamburadakinden sağlam,
Ümraniye’yi pek bilmem ama bir vesile ile denk gelirsen o dükkandan bu misinadan alacağım,
Bir de 15’li, parakete gibi çapari satılmasını özendirici mevzuları varki, o da ayrı bir tartışma konusu,
Niyazi - 1967 - 0+
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Abi öncelikle bu kadar zahmet edip krokisine kadar çıkardığın emeğine teşekkür ederim.
Acemilik konusuna gelincede ![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png) haklısın bizler bişey bilmiyoruz ama o şahsı muhterem arkadaşların kulaklarının çınlaması için sana yardımcı olacağımdan emin olabilirsin
Yorumları: 891
Konuları: 60
Niyazi abi paylaşımlarını zevkle takibediyoruz, 2 resim koyup bende bunları tuttum demiyor gerçekten paylaşım yapıyorsun
acemilere gelince bu sabah ta bi tane sağımda bi tane solumda vardı hayır bende acemiyim ama bu adamlar felaketti her çektiklerinde en az iki ikşinin oltasını çekiyolar bunlar yüzünden av süremin yarısı gitti onaca uğraşıp özenle takıp dikkatlice istediğim yere atıyorum sonra adam mahvedio herşeyi ...
ama olsun burda önemli olan onlarla bilgileri paylaşmak ben bugün 3 kişiye bu siteyi tavsiye ettim ve eminimki kesin bu siteye gözgezdirecekler ve çok şey öğrenecekler.
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
ah be nıyazi abi yarın balıga gidicektım oralara butun sevkım kırıldı sen kı alamadıysan cınekop bız hıc alamayız be abi :
sedat senin avcılığını ve azmini gördüm,
ben inanıyorum ki sen çinekopları rahatlıkla bulursun,
yanlızca nacizane tavsiyem atış yapacagın alanın dip kısımlarını sadece kurşun takarak en az üç kere taraman, emin ol dibe takmadan hangi kısımdan kanala giriş yaptığını bulacaksın, kanal dibine ulaşırsan çinekop sorun değil,, yarın çok kalabalık olmaz, çapari için'de uygun olur sanırım,
rastgelsin,
istavritleri de yadırgama kanaldan oldukça iri geliyor,
balıkta tam yağlı,,
Niyazi - 1967 - 0+
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Paylaşım çok güzeldi. Bereketli olsun. Amatör balıkçının sinir harbinin altında kıs kıs gülen bu oltacılar var ya; yine en çok kar eden onlar galiba. Bir de kurşunları takılsında ,biz de takım satalım diye, bıraktıkları ağlar çapalar onlara ne demeli.
Dikkat ederseniz kararmış kurşun satanlar var. Onlarda yine denizden toplananlar.
Senenin 365 günü 100lerce insanın olta attığı bu boğazda köprüde kaç ton kurşun vardır acaba...
|