Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Bugun 4 arkadas avcılar sahılınden tekne ıle balıga cıktık.Gıdecegımız yer herkesın cok anlattıgı benımde en cok gormek ıstedıgım yerlerden bırı olan Avcılar Dolum tesıslerı tarafına (platform) gıttık.Daha oncelerı oranın yasak oldugunu bılıyodum.Gıttıgımız adamlar bıze yasak olmadıgını soyledı.Derınlık sadece 3 metre.Ilk gıttıgımızde cok ıyı ıstavrıt alıyorduk.Hemde baya ırılerı vardı.Ama sonra yavas yavas balık kestı.Buyuk balıkların ıstılasına ugradık.Zaman zaman kafa cektık(luferler yuzunden).Hatta onumuzde 30 cm belkı daha fazla olan kefallerın zıplamaları cok guzeldı.Yanımızda caparıden baska bırsey yoktu.Sonradan 1 tane buyuk ıgne bulduk ve ona canlı balık takıp attık.2-3 kere balık vurdu ama cıkartamadık.Gunun sonunda yaklasık 4 kılo istavrıt tuttuk .Aklım hala o guzel balıklarda kaldı.
Kart okuyucu yanımda olmadıgı ıcın resımlerı daha sonra ekleyecegım.Bu arada orda bır kac gun once 6 tane levrek almıslar.
Avcılar sahılde kayalıkların oldugu yerde aksamları eskına cıkıyormus.Bılgılerınıze...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
teşekkürler rusan avcıları biliyorum ve hep söylüyorum lodos havada gece çok eşkina ve levrek alınıyor oradan
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
ilk önce bereketli olsun diyelim arkadaşım lüferler demek sizin oltaları kesti güzel bir balık akıyor arkadaşlar marmarada her yerden lüfer haberleri geliyor sezon iyi gececek galiba
![Bobo Bobo](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/bobo.gif)
levrekci yazdı:teşekkürler rusan avcıları biliyorum ve hep söylüyorum lodos havada gece çok eşkina ve levrek alınıyor oradan
Bir de ben eskina ve levregin nasıl tutalabılecegını bılsem.Carsamba gunu gelırım ınsallah orda işi kaparım zaten.Levrek ıcınde rapala aldım .Onu da bugun yanıma almayı unuttum.Kısmet degılmıs.,
Nihat abı fırsat bulabılırsen avcılara beklerım .Beraber balık tutarız
afala yazdı:ilk önce bereketli olsun diyelim arkadaşım lüferler demek sizin oltaları kesti güzel bir balık akıyor arkadaşlar marmarada her yerden lüfer haberleri geliyor sezon iyi gececek galiba ![Bobo Bobo](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/bobo.gif)
![Bobo Bobo](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/bobo.gif)
abi Cankurtaran'da kıyıdan lufer yakalanıp yakalanmadıgnı merak edıyorum.Bır an once ısttavrıtlerden kurtulmak ıstıyorum.Avcılarda her ne kadar bol olsa da motorlu tekne olmadan o dedıgım yere gıtmek ımkansız.Kıyıya cok yakın olsa da dolum tesıslerının ıcınde oldugu ıcın oyle bır fırsatda yok.Motorlu tekne kıralamak da cok pahalıya gelıyor...
Yorumları: 3,383
Konuları: 301
Yorumları: 495
Konuları: 42
güzel av yapmışsınız tebrikler.
bu arada ek bilgi vereyim.
dolum tesislerinde çalışan bir abim vardı onun sayesinde dolum tesislerinin içindeki soğutma havuzlarında balık tutmuştuk.
5*10 mt ebatlarında ve 5-10 mt derinliği olan bir havuz düşünün önü tamamiyle süzgeçlerle dolu ve içinin azına kadar balıkla dolu olduğunu düşünün.
soğutma havuzlarına su bayağı derinlerden geliyor ve haliyle vakum balık yosun ne varsa havuza dolduruyor.
her 15 günde bir vakumlar tersine çalıştırılarak havuz boşaltılıyor.biz havuzun boşaltılmasına 2 gün kala gitmiştik.gerçi orada avlanmak hatta o alana girmek bile yasak ama sağolsun abimin tanıdıkları bize izin vermişti.
ömrümde hiç o kadar fazla balık tuttuğumu hatırlamıyorum.
hemde ne balıklar.
4 kişi toplam 30 kg ya yakın balık tutmuştuk.(akşam 6 dan sabah 5 e kadar.vardiya değişiceği için bırakmak zorunda kaldık)
(bu arada ters vakum yapılıcağı zaman 400 kg dan fazla balık topluyorlarmış.ve personele dağıtılıyormuş,
onların yalancısıyım.)
abim orda çalışıyor olsaydıda keşke yeniden o zevki yaşıyabilseydik.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
inşallah rusan avcılarda balık tutmayı bende istiyorum da nasıl olacak onu bilemiyorum vakit yok yawww
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
Maşallah yazın geldiği belli oluyor artık herkez birşeyler yakalıyor kaçırıyor rastgele herkeze rastgele
Yorumları: 3,283
Konuları: 164
ya haberlere bak ...saolasın ruşen..çarşamba gel bak.inşallah eşkina yakalıycaz..gerçekten balıkları kaçırman a üzüldüm.herzaman hazırlıklı gitmek lazım..ihtimaller göz önünde bulundurularak bikaç fazla malzeme getirmek iyi olur..getirdiğin zamanda bişiy olmaz..neyse tebrikler..daha çok balıklar tutucaz Allah sağlık sıhhat versinde..