Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emekliliğin ilk raporu.....)

Sevgili arkadaşlar, yakın dostlarım bilir.Uzun bir süreden beri emeklilik planı yapıp duruyordum.Ve, nihayetinde Nisan ayı gibi karar verip, dilekçeyi vererek izine çıkmıştım.Tam iznimin bitmesine yakın geçtiğimiz hafta onayı geldi ve gelen onayı tebliğ etmek için öğleden sonra, iş yerime gidecektim ki, öğleye doğru cep telefonum çaldı.

Baktım gelen çağrı Sevgili dostum Erdal bey'den.Bir iki hoş beşten sonra, bugün Çeşme'ye gideceğini ve gelip gelemeyeceğimi sordu.Durumumu anlatıp, ancak işlerim bitirdikten sonra gelebileceğimi söyledim ve ona da uyduğu için öğleden sonra yaklaşık 17.00 gibi buluşarak yola çıktık.Yola çıkınca tabi ki ilk uğrak yeri Narlıdere semtindeki yemci dükkanları oldu.

Yemler henüz gelmiş ve iş yerindeki tüm ekip yemleri paketleme ve tasnif ile uğraşırken bizler aradan 100 adet sülünez alarak oradan ayrıldık.Ve daha sonra da doğal olarak ikimiz için az biraz yemek-içecek vs. alışverişi filan da yaparak Çeşme ye ulaşmak için girdik İzmir-Çeşme otobanına.

Yalnız hava bir hayli kapalı.Yağmur indirdi indirecek gibi.Yani tam bir yağmur sıcağı bunaltıcı ağır bir hava var.Çeşme varınca hemen onun hobi bahçesine geçtik ve başladık incelemeye.Yalnız bu sene baktım ki, işi bir hayli ilerletmiş geçen seneye göre.Resmen profesyonel bir bahçe gibi borular vs ile tam bir damlama sistemi filan yapmış.Eh, geriye inşallah bu küçük hobi bahçesinden elde edeceği organik ürünlerin afiyet ile tüketmesi nasip olur.

[Resim: dscf2252s.jpg]

Bizler bu işler ile uğraşırken bir hayli vakit geçmiş ve hava kararmıştı.Veranda da yer alan masamızı elimizden geldiğince donattıktan sonra, geçtik masamızın başına.Ve başladık ince ince yağan tatlı bir yağmurun toprakta yarattığı o canım bahar kokusunun tadını çıkarmaya.Ha bu arada bir gözümüz de tam karşılarımızda yer alan Yunan Sakız adasında.Hava o taraftan dolayı toplaya toplaya geliyor.Ve ard arda çakan şimşeklerin geceyi aydınlatması gerçekten görülmesi gereken müthiş bir görsel şölen.
Gelecek olan yaz aylarının o curcunasına hasret İzmir-Çeşme bu mevsimde hala Kışın o yalnız ve serin yüzünü yaşamakta henüz.
Derken o hava bizim olduğumuz taraflara da ulaştı.İnsan oğlunun iç dünyasında korku ile adrenalin duygusunun aynı anda yaşattığı bir zaman dilimine girdik akşamın ilerleyen saatlerinde.Arda arda çakan şimşekler ve ardından gelen kulakları sağır eden o gökgürültüsünü dış ortamda ama korunaklı bir yerde yaşamak gerçekten çok heyecan verici bir duygu.Yağmur çok kısa aralıklarla ani sağanaklar yapıp geçiyor.
Derken vaktin bayağı ilerlemiş olduğun fark ederek, başladık toparlanmaya ve daha sonrada istirahate çekildik.Amacımız tabi ki sabah balığa çıkmak.Ama öğle ille de çok çok erken kalkıp ille de sabah suyunu yakalayacağız diye de bir derdimiz yok.Bizimkisi bu defalık keyfe keder bir balık avı güncesi olacaktı.

Sabah 06.30 gibi kalkarak başladık hazırlanmaya.Hemen bir fikir teatisi yaparak kahvaltı işini evde yapmaya karar verdik.Dedik ya keyfe keder bir av güncesi olacak diye.Sıcacık çaylarımız eşliğinde verandada ıslak toprak kokusunu içimize çeke çeke güzel bir kahvaltı yaptık.Kahvaltıyı yaparken de bir gözümüz denizde tabi ki.Tüm akşam ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar adeta ortalığı yerinden hoplatan o deli hava gitmiş ve yerine yazın ilk günlerinden ödünç alınmış tatlı bir yaz sabahı başlamıştı.Deniz ise tam bir tekne havası mododunda.

İlk meraya varınca haliyle hemen oltalar yemlenerek su ile buluşturuldu.İlk güzel vuruşu ben aldım.Gelen güzel bir mercan.Ve tekrar oltalar aynen suda.Yalnız gelen balıkların boyları küçük ve bir çoğu aynen suya iade ediliyor.Ve Erdal kardeşimde bu arada güzel bir karagöz aldı.Avın ilk saatlerinde keyifler on numara modunda yani.

[Resim: dscf2218b.jpg]

[Resim: dscf2224v.jpg]

Geç başladığımız sabah suyu çok şükür bizlere tavalarımız kokutacak kadar bir şeyler vermeye başlamıştı.Bu arada bana orta suda bir kolyoz atladı.Öyle cop gibi değil ama, tavaya girecek normal bir boyutta tabi ki.Ve daha sonra gayet güzel boyutta çift mercan çektim.Ve neşem bayağı bir yerine gelmişti.Bu kısa av güncesi resmen bana küçük bir emeklilik ikramiyesi gibi bir şey olmaya başlamıştı.

[Resim: dscf2221su.jpg]

[Resim: dscf2230w.jpg]

Saat 10,30 gibi olmaya başlayınca Erdal kardeşimin tadının olmadığını fark ettim.Sorduğumda ise olta attığı kolunun bayağı bir ağrımaya başladığını söyledi.Geçen sene o omzunda yer alan temdonların ciddi biçimde zarar görmesinden dolayı, tam olarak sanırım iyileşemedi.Ve zorlanınca da ağrısı ta kola kadar iniyormuş.
[Resim: dscf2233th.jpg]

[Resim: dscf2235b.jpg]
Haklı olarak ona bu arada kızdım tabi ki.Be kardeşim madem durumun böyle neden o bahçe işini o kadar abarttın dedim.Sanki hobi bahçesi değil de mubarek ziraat yapılan bir tarla formatında.Neyse bir yarım saat daha olta attıktan sonra yavaş yavaş toparlanarak dönüş yoluna geçtik.Sağlık ve sıhhat içinde dostlarınız ile birlikte çok daha bereketlisini yaşamanız dileği ile rastgele.

[Resim: dscf2248i.jpg]
[Resim: dscf2249p.jpg]

[DM]x101rsb_balik-avi-videosu-0055-ishak-ballica_sport[/DM]
daha 21 yaşımda emekliliğe özenmiyor değilim , emekli olsamda balık avından çıkmasam : )))
Bul
ishak emekliliğin hayırlı olsun allah yeme nasip etsin Affet
bereketli av olmuş daha bollarına rast gele arkadaşa selamlar.AlkisSeerf
Bul
Emekliliğin hayırlı olsun İshak abi, darısı başımıza Gulumse

Çok keyifli bir av olmuş, tebrikler Alkis
Sazanları özledim...
Bul
Ishak,oncelikle emekliligin tadini gonlunce ,ve sihatli bir sekilde cikarabilmen dilegim ileAffet
guzel rapor ve videolu paylasim icin ayrica tesekkurlerSeerf
pembeler ..karagozler tabloya ayri guzellik vermis..afiyet ileSeerf
daha da bollarina
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Umarım emeklilik günlerini hayatında yaşadıgın en güzel günlerin olmasını dilerim hayırlı olsun İSHAK abi...
Tebrikler abi emekliligin ikl günlerinde böylede bir av yapman üstüne tuz biber olmuş daha iyi avlarına...SeerfSeerfSeerf
Bul
ellerinize sağlık,bereketli olsun.
sağlıkla,huzurla emekliliğin olsun.
bundan sonra daha sık raporlar gelir.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Emekliliğin hayırlı olsun, artık bundan sonra bol bol güzel avlar izleriz inşallah.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
AlkisEmekliliğin hayırlı olsun İshak Alkis ve böyle güzel avlarının devamını dilerim , rastgele 76
Bul
Yeni yaşamınızda sağlık,esenlik,mutluluk dilerim,hayırlı olsun..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  14 Kasım 2015 Çeşme Balıksız av raporu Salih Reis 21 1,906 24-11-2015, 11:56
Son Yorum: ANTALYALI07
  04.08.2012 antalya jigging team av raporu ANTALYALI07 45 6,209 07-10-2013, 17:08
  25 ağustos antalya jigging team av raporu ANTALYALI07 40 6,771 06-05-2013, 08:39
  selimiye raporu bucalıfikret 44 4,623 14-09-2012, 09:43
Son Yorum: yycolak
  31/082012 darica raporu Chn_Ylmz 9 1,548 01-09-2012, 22:22
Son Yorum: araphüso26
  Bayram raporu dagistan 36 4,543 24-08-2012, 22:19
Son Yorum: dagistan
  izmir çeşme altı org raporu bucalıfikret 95 8,998 14-07-2012, 19:35
Son Yorum: Krizoberill
  27 mayıs 2012 büyük liman av raporu. ANTALYALI07 20 3,742 05-06-2012, 14:08
  17.12.2011 Kanlıca raporu xfisher 35 4,772 20-12-2011, 11:30